avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

Buna ziua tuturor

Eu lucrez doar de cateva luni pe pozitia de consilier juridic, intrebarea mea este: as dori sa ma inscriu in colegiul consilierilor juridici este nevoie de 2 ani experienta?

multumesc frumos celor care ma ajuta
alberto, nu tr sa te superi pe mine.
nu vreau sa ma inscriu in barou, eu imi doresc sa fiu si in continuare cj, insa parerea mea este ca nu adunatu' de cotizatii este cea mai buna solutie ... hai sa fim seriosi, daca suntem un pic onesti ne dam seama ca acele cabinete de consultanta nu au prea multe sanse sa treaca, insa cotizarea da...parerea mea este ca acele referinte sunt "zaharelul" si adevaratul scop este cotizarea, mai ales ca in acest moment, acesta este cel de al doilea proiect de lege la parlament prin care se incerca obligarea consilierilor la inscriere fortata nu intr-o asociatie oarecare ci in CCJ, care asa ar avea legitimitate.
daca nici asta nu este furt.....
puteti sa va inscrieti chiar din acest moment, platind taxa de 740 lei, veti face 2 ani stagiatura dupa care veti da definitivatul.Mult succes.
si in ce consta stagiatura si definitivatul? pe www.ccj.ro nu este foarte clar.
2680426335012 a scris:

puteti sa va inscrieti chiar din acest moment, platind taxa de 740 lei, veti face 2 ani stagiatura dupa care veti da definitivatul.Mult succes.

Trebuie sa stiti ca, faptul ca ati platit taxa si va inscrieti doar ca membru cotizant si consilier juridic stagiar, nu va asigura posibilitatea de a da dupa 2 ani examenul de definitivat fara a proba vechimea efectiva care sa acopere un program de lucru normal si nu va ofera posibilitatea legala de a presta servicii in acest sens. [EDITAT-aprecieri personale]
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2009
ContSters20980, utilizator
Nu se plateste nici o taxa la inscrierea in Colegiu.
Eu asa stiu.

De unde ai scos-o cu taxa de 740 RON?

Eu nu am auzit de asa ceva.

In ce priveste stagiatura, daca esti consilier dinainte de 2003, te inscrie direct definitiv.
Daca ai deja 2 ani vechime, te inscrie direct definitiv.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2009
ContSters51068, utilizator

Alte discuții în legătură

Stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in ccj? Ramona24 Ramona24 Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)