avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen primire decizie concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen primire decizie concediere

Buna ziua! Care este termenul in care ar trebui sa primesc decizia de concediere, avand in vedere ca preavizul s-a incheiat in data de 1.06.09?
Cel mai recent răspuns: Lary_13 , utilizator 16:43, 15 Iunie 2009
Am trimis adresa scrisa in care solicit aceste drepturi la societate in data de 15.05(recomandata cu confirmare de primire, am primit confirmare de primire in 20.05), dar din partea firmei nu am primit nici un raspuns.
trebuie totusi sa va sacrificati un pic de timp si sa mergeti la sediul societatii pentru a semna nota de lichidare .
Faceti si o revenire la cererea initiala si comunicati eventual si data la care veti merge la Vaslui pentru a semna lichidarea. Astfel ar trebui sa nu mai aiba motive de a va amana cu plata banilor .
Acum am sunat la firma si mi-au spus ca voi primi bani dar in transe, iar de salarii compensatorii nici nu vor sa auda. Mai au un magazin in Suceava si mi-au spus sa merg azi sa iau avansul pt luna mai din vanzarile de la acel magazin. noi asa ne luam si salariile din vanzari. Banii nu ar trebui primiti toti odata? Suntem 3 persoane in aceasta situatie. Sa merg pana la Vaslui degeaba nu-mi convine. Actele pt somaj le voi primi dupa data de 20 ale lunii, pt ca ei atunci platesc obligatiile la stat, o data exacta nu mi-au spus. In cat timp ar trebui sa mi se incheie cartea de munca sa pot merge sa o ridic? Voi avea timp sa depun actele la somaj? ii pot obliga sa mi le trimita mai repede sa ma incadrez sa depun actele?
Dupa data de 20 e bine , aveti timp sa le depuneti la ajofm ( aceste documente se depun in termen de 30 zile de la data incetarii activitatii ) .
Carnetul de munca se afla in evidenta societatii , adica au aprobare de a pastra aceste carnete la unitate ? atunci procedura ar fi mai simpla, in sensul ca itm doar certifica inregistrarile facute de unitate .
Daca nu , inseamna ca trebuie sa intrebati ITM Vaslui in cat timp de la depunerea deciziei de concediere elibereaza carnetul de munca , deoarece fiecare institutie are proceduri proprii .
Daca faceti o sesizare la ITM privind plata salariilor compensatorii veti intra in posesia acestui drept .
Buna ziua! As mai avea nevoie de unele lamuriri. Nu am primit inca decizia de concediere (preaviz terminat in 1.06), saptamana viitoare merg la ITM Vaslui sa-mi ridic cartea de munca si as vrea sa trec si pe la sediul firmei(eu locuiesc Suceava). Am aflat ca in luna ianuarie anul curent am fost in concediu fara plata, de si nimeni nu a solicitat acest lucru, nici nu am stiut, am lucrat normal in acea luna, doar ca salariile le-au dat cu o luna mai tarziu, dar nu ne-au spus nici un motiv. Acea luna de concediu ma dezavantajeaza? Trebuie sa fac o cerere la ITM sa solicit plata salariilor compensatorii, a preavizului si contravaloarea concediu odihna pt anul in curs? Rezolv ceva daca directorul ITM Vaslui este cumnatul patronului? La firma ar trebui sa depun cerere pt intocmirea fisei de lichidare sau sa o trimit luni prin posta? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Preaviz in cazul concedierii colective madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma noastra tocmai a facut o concediere colectiva(aceasta concediere a vizat toti salariatii). Vreau sa stiu daca angajatorul are dreptul sa ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere nesemnata ContSters137044 ContSters137044 Buna ziua, Am si eu o intrebare usor retroactiva sa zic asa,daca societatea nu ne-a prezentat nici o decizie de concediere (colectiva)cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca- desfiintare societate ContSters47405 ContSters47405 Buna ziua, O societate emite o decizie de incetare a contractului de munca conf. art. 65 (1 Codul Muncii fara a acorda preaviz angajatului, si nici plati ... (vezi toată discuția)