As vrea sa inteleg si eu scopul uniformei in acea scoala, ca tot vorbim, dar pana acum nu am priceput de ce anume se poarta uniforma in scoala cu pricina.
Sa se imbrace/sa nu se imbrace cu uniforma, dar scopul ei in acea scoala, cum arata... nu prea stim. E asta rezultatul educatiei incorsetarii: avem o problema, oricat de prost expusa, trebuie s-o rezolvam asa cum e?
Nu la cunoasterea unei lumi partiale si ideale, ci a realitatii in care traim, in care unul e mai frumos, altul danseaza bine, altul face matematica de placere, altul... si tot asa.
Suntem egali, suntem oameni, indiferent de profesie sau meserie, de note sau venit, de cariera sau de cultivat rosii.
Deci tocmai pentru că unul e mai frumos, altul dansează mai bine, etc. nu se pot face reguli pentru toți.
...
Părinții însă pot opta.
Dar nu cred că un părinte poate pretinde ca o anumită școală să-și schimbe regulamentul cu privire la uniformă doar pentru că așa consideră că ar fi mai bine prentru copilul lui.
Dar nu se poate spune, cu titlu general valabil că uniforma într-o școală e rea sau e bună.
~ final discuție ~