avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am o mare problema...ajutati-ma!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am o mare problema...ajutati-ma!

Tocmai a primit sefa mea un e-mail in care ii spunea urmatoarele:
" stimata doamna, tinand cont de conditiile economice actuale, avand in vedere reducerea numarului de contracte de leasing financiar incheiate de subscrisa si avand in vedere raportul auditorului extern-Deloitte precum si situatiile financiare ale societatii la nivelul anului 2008, subscrisa se vede nevoita a reduce numarul angajatilor sai prin desfiintarea unor posturi.
In acest sens va aducem la cunostinta prin prezenta desfiintarea postului de administrator produs leasing (adica postul meu) ocupat de GR (mine) si implicit incetarea contractului de munca de la o data si in conditiile ce vor fi comunicate ulterior in cadrul procedurii aferente de concediere, conform dispozitiilor codului muncii si contractului colectiv de munca.
Fata de aceste considerente, va solicitam sa comunicati masura ce urmeaza a fi dispusa catre GR (mine) si sa ne sprijiniti in comunicarea documentelor aferente concedierii ce vor fi transmise ulterior."
Sefa mea mi-a comunicat toate astea insa nu crede ca aceasta concediere are motive intemeiate si legale. Zice ca e abuziv. Mi-e frica...ce sa fac?
as vrea macar sa stiu ca intru in somaj...dar nu spune nimeni nimic....:((
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:57, 15 Iunie 2009
In cazul de fata : 75% din 500ROn = 375RON
Perioada de acordare a indemnizatiei = 9 luni (6 + 3 luni prelungire)
ma scuzi ca te corectez ...insa eu stiu ca de la 1 ian 2009....minimul pe economie este 600 ron.
multumesc oricum pt celelalte informatii date
Kitte
In cazul de fata : 75% din 500ROn = 375RON
Perioada de acordare a indemnizatiei = 9 luni (6 + 3 luni prelungire)

ATENTIE este 75% di salariul minim brut pe tara adica 600RON ceea ce inseamna 450RON la care se adauga procent pe media salariului de baza pe ultimele 12 luni.

de exemplu un salariat are:
- media salariului de baza pe cele 12 luni 1200RON
-6 ani vechime =5%

acel 500RON este indicele de referinta sociala dupa care ne ghidam in alte situatii cum ar fi: primesti indemnizatie de somaj daca venitul lunar pe care il ai dupa incetarea contractului de munca este sub 500RON.

indemnizatia este: 1200 x 5% = 60RON + 450RON = 510RON

cand intrati in posesia adeverintei de stagiu pe cele 12 luni de la angajator va puteti calcula singuri indemnizatia (dar sa stiti exact vechime din cartea de munca, fara a include periodele suspendate cum ar fi crestere copil, sau alte perioade in care ati primit somaj, sau perioade mai mari de 30 de zile de concediu medical)

Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
lorelayold76, utilizator
Aveti dreptate, somajul minim este 75% * 600 = 450 lei.

CIC-ul nu este vechime in munca?

Alte discuții în legătură

Somaj martie_2014 martie_2014 Buna ziua Am un salariat care vrea sa plece in somaj, lucreaza de 11 luni (mentionez ca nu a mai lucrat inainte). Poate primi somaj? Cu ce art i se desface ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Rebeckah Rebeckah Buna ziua, beneficiez de indemnizatia de somaj daca: -sunt in perioada de preaviz, postul pe care lucrez se restructureaza? -mentionez ca lucrez la aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc? luminitah luminitah Va rog frumos sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: O persoana care este in concediu crestere copil, dupa incheierea acestei perioade poate intra in somaj? (vezi toată discuția)