parere a scris:
daca este atat de clar de ce nu intrebati VICTIMA asta, cat timp a trecut de la moartea lui, atata mai ai, daca nu faci asta, atunci nu mai poti nicicand.
parere a scris:
pur si simplu era foarte simplu sa mi se dea un raspuns in felul urmator. daca renunti la mostenire expres, asta-i tot. isi lua imprumutul de la ceilalti mostenitori, nu mai aveam bataie de cap.
"VICTIMA asta" (dupa cum va autovictimizati dvs.) ar trebui sa mai si VREA sa fie ajutata.
Pentru asta, romanul (in general) ar trebui sa invete sa intre in cabinetul unui avocat
imediat ce a murit in prejama lui o FIINTA,... alta decat porcul din cocina sau boul din grajd!
Daca sunteti succesibili (posibili mostenitori ai unei persoane) intrati fratilor in cabinetul unui avocat! Notarul nu-i avocatul vostru. Nu va asteptati ca notarii sa va saftuiasca pe voi în contra altora chemati la aceeasi mostenire! Ei ar trebui sa-si pastreze impartialitatea.
Nu, nu era simplu sa va fi sfatuit careva sa renuntati!
S-o credeti dvs. ca asta era tot. Bataie de cap ati fi avut oricum. V-ati fi aflat prin judecati in oricare varianta/calitate: si ca simpla sotie si in
dubla calitate de sotie
si mostenitoare! (creditorul are interes sa faca din datoria asta mai mult sau mai putin inchipuita, o datorie comuna a sotilor).
Si atunci era chiar o PROSTIE sa va fi sfatuit careva sa renuntati la mostenire, avand la dispozitie doar informatia pe care ati oferit-o pe forum. Pentru a sfatui pe cineva sa renunte la o mostenire trebuie sa te asiguri ca ai TOATE datele problemei. Fiindca renuntarea priveste TOT ceea ce avea mortul! (si nu ne-ati spus nici macar daca sotul dvs. singur sau impreuna cu dvs. o fi construit in viaţa lui ...vreun coteţ de câine. Ca sa nu mai zic de alte posibile bunuri pe care le aduna un om intr-o viata...)
Soţul dvs. avea JUMATATE din averea bunicului (bunicilor). Cealalta jumatate apartine unchiului său (fratele mamei sale).
Iar dvs., in calitate de sotie supravietuitoare (în lipsa colateralilor privilegiati) va revine jumatate din mostenire/ din averea sotului dvs. (daca veniti la mostenirea sotului in concurs cu tatal sotului dvs. ...despre care ati scis pe undeva ca ar fi in viata, in vreme ce, despre mama sotului dvs. ziceti ca ar fi murit chiat inintea tatalui ei/bunicul sotului). Toate amanuntele acestea conteza, fiinda iata, la prima citire omisesm ca tatal sotului dvs. e ...neingropat! (el o fi acceptat mostenirea? El este a treia parte in judecata?).
Oricum, fata de continutul averii sotului dvs. (partea de la bunic, ca de-o mai fi avut omul si alte bunuri, habar n-avem), trebuie sa fi fost careva prost ca noaptea neagra fara luna, fara stele, sa va fi sfatuit sa aruncati pe gârlă ...
parere a scris:
o casa batraneasca, terenul acelei case, un teren de padure, terenuri arabile si un bar care insa nu mai este in folosinta, cladirea, intr-o stare mai precara.
"Ochiometric" ... bunurile acestea valoarează mai mult decat datoria aceea care ... pare
PRESCRISA ... cel putin in parte! Pare! Nu sunt convinsa, fiindca n-am destule ...amanunte.
Ati ajuns la vreun avocat care sa fi invocat macar prescriptia asta intr-o INTAMPINARE!?!
parere a scris:
fapt este ca eu nu am vazut nici un email dintre ei, si nu am idee ce au discutat legat de acest imprumut.
Io cu atat mai putin, dar ... nu m-ar fi prostit nimeni cu asemenea baliverne!