am urmatoarea situatie:
-in anul 2006 cei de la electrica au montat la domiciliul meu un contor electric si au efectuat racordarea la reteaua electrica (conform bonului de montare nr... si fact de bransament nr...)
-pana in luna ian 2015 nu au emis nici-o factura de plata....
-in anul 2015, au facut o nota de constatare pe care nu am vazut-o, nu am semnat-o, dar pe baza ei au emis o factura in valoare de 33.865lei ( bineinteles ca m-au debransat de la retea... fara notificare)
-banuiesc ca nu ati mai intalnit o astfel de situatie, dar poate imi dati o idee ce sa fac pt a anula acea factura si a ma reconecta la curent!!!
-am uitat sa spun ca nu am incheiat un contract cu ei..(in 2006)
Din 2006 nu ati platit niciodata factura la curent ? Ori nu spuneti dvs adevarul in intregime ori e o ilegalitate aici.
Cum s-a spus si mai sus, unele facturi sunt prescrise. Cele din momentul bransarii 2006, pana in 2013 (in mare, trebuie calculat intervalul pe luni pentru a vedea care sunt prescrise) sunt prescrise. Ar trebui defalcata factura si platit din 2013 pana in prezent.
care ar fi ilegalitatea?? ei au uitat de mine aprox 9 ani, si acum vor banii pe ultimul an
intrebarea era: trebuie sa contest fact pe care au emis-o???- daca ei n-au citit contorul, nu exista contract, cum factureaza?
n-ar trebui sa platesc ce scrie pe contor?
Metoda de ,,masurare" a consumului se numeste (impropriu, dar asa-i zic cei de la electrica) clampare. Cu ajutorul unui aparat de masura numit clampmetru se masoara curentul care trece printr-un cablu, in general cablul de bransament. De fapt nu este o masurare directa (aceasta s-ar face cu un ampermetru), este o masurare estimativa a campului magnetic care ia nastere la trecerea unui curent printr-un cablu. Metoda este folosita pt. ca permite ,,accesul" la instalatia electrica dintr-un imobil de pe domeniul public (din strada). Daca acel imobil are un consum mediu de 100kwh/luna si la masurarea efectuata la ora 00:00 (vin precum hotii, noaptea) se constata un curent de 28A, deci o putere de peste 6kw, ei ,,estimeaza" ca folositi curentul pt. a va incalzi (de pilda!) si atunci consumul real este de 2000 kwh/luna. N-am calculat, am dat doar niste cifre pt. exemplificare.
Daca aveti ceva ,,probleme" la instalatia electrica, remediati-le! Nu le permiteti accesul in curte, nu aveti contract pt. furnizarea de energie electrica, deci nici n-ati semnat pt. clauza cu accesul in imobilul d-voastra.
Contactati un avocat, veti avea nevoie!
Veti avea nevoie si de un expert tehnic judiciar, cineva specializat pe retele/linii electrice de joasa/medie tensiune si/sau instalatii electrice de joasa tensiune.
Cei de la electrica se vor bate pt. acesti bani, asa ca miscati-va repede, sa fiti cu un pas inaintea lor.
Prima data chemati un electrician sa va expertizeze el instalatia, se vor lega de orice chichita pt. a va acuza (si) de furt de energie electrica, asta ar muta tarasenia pe penal.
Simultan cu gasirea electricianului gasiti-va si un avocat care sa va asiste. In tot.
Ca consumator ai o datorie,da (faci o cere la renel ,vine ti se pune un contor se lasa o hirtie in care se scrie seria la contor si citirea de pe el de la care se inregisreaza cotorul)Cu contractul de apartament sau casa si acea hirtie care ti se da de cei dela renel te duci la sediul renal si faci contract cu furnizorul.(termenul de 30 de zile)