am urmatoarea situatie:
-in anul 2006 cei de la electrica au montat la domiciliul meu un contor electric si au efectuat racordarea la reteaua electrica (conform bonului de montare nr... si fact de bransament nr...)
-pana in luna ian 2015 nu au emis nici-o factura de plata....
-in anul 2015, au facut o nota de constatare pe care nu am vazut-o, nu am semnat-o, dar pe baza ei au emis o factura in valoare de 33.865lei ( bineinteles ca m-au debransat de la retea... fara notificare)
-banuiesc ca nu ati mai intalnit o astfel de situatie, dar poate imi dati o idee ce sa fac pt a anula acea factura si a ma reconecta la curent!!!
-am uitat sa spun ca nu am incheiat un contract cu ei..(in 2006)
este legala masuratoarea asta prin clampare? pot emite o factura in baza ei? este prevazut undeva ca pot face o estimare pe 1 an la acelasi consum stabilit prin clampare? asa , de ce nu cer banii pe 8 ani?
daca exista contorul lor, sigilat de ei, cu plumbii de la metrologie intacti, de ce nu cer banii pt indexul de pe contor???
Doamna, treaba cu ,,legal sau nelegal" e relativa.
Nu-i legal sa va ia un neispravit intr-un magazin si sa va intoarca buzunarele (si nu numai!) pe dos, sa vada daca n-ati furat ceva!
Dar se intampla!
Asa si cu aceste aparate: se ,,pescuieste" cu ele, din zece daca unu plateste cat i se cere, ei ies pe ,,+".
Ce sa va spun?
Pt. a fi valabile in fata instantei, masuratorile, de orice fel, se fac DOAR cu aparate omologate de brml (BIROUL ROMAN DE METROLOGIE LEGALA).
Din acest motiv pierd militistii de la circulatie contestatiile inaintate in instanta de cei ,,masurati" cu etilotestele (etilometrele sunt altceva si nu sunt aprobate de parlament).
Citirea s-a facut din strada, de ce sa va cheme?!
D-voastra nu aici va veti rezolva problema, eu v-am ,,jalona" pasii de urmat, maine e luni, incepeti cu dreptul si dati-i drumul la treaba! Cautati un avocat care a mai avut asemenea spete.
Nu semnati nimic cu cei de la electrica si nu le dati drumul in curtea d-voastra!
Interventie moderator: daca veti considera ca a fost incalcat regulamentul de forum, va rog folositi butonul "Raporteaza Abuz". Astfel evitati sa cenzurati personal mesajele altor utilizatori, fapt care poate duce si la editarea sau stergerea mesajului dvs. Multumesc pentru intelegere.
Dar cat indica exact contorul dv.? Daca nu aveti contract de energie si nu plateati, cam seamana a furt...
E obligatoriu sa contactati un avocat, urgent. Si nu mergeti in instanta, incercati intai amiabil; e mai scurt, mai ieftin si aflati cam cum procedeaza.