avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat, va rog

Buna ziua!

Baiatul meu de 13 ani, intr-un cantonament, de catre un coleg sau mai multi , a fost "tuns" in somn. Fapta se crede ca au facut-o unii mai mari peste 16 ani. In afara de asta i s-a furat si din mancare. Deoarece nu doresc sa privesc aceste fapte ca pe niste glume proaste doresc sa fac reclamatie si pentru aceia care fac aceste glume si la adresa antrenorului care se presupune ca raspunde de acesti copii. Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum pot aborda corect aceasta situatie si cui ma pot adresa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:28, 21 Iunie 2009
@amitza Nu stim exact ce s-a sustras, eu am mentionat ca trebuie sa existe o paguba patrimoniala importanta, cititi atent, acest fapt neconducand la ideea ca plangerea nu poate avea ca obiect si infractiunea de furt ....stiu eu cate bunuri au sustras...., iar a tunde parul cuiva , din punctul meu de vedere , e slutire.(cu precadere daca a existat si vreo lezare , doamna nu a dat multe amanunte, insa existe precedente judiciare in acest sens )....si pierderea dintilor ...tot slutire este....
Ganditi-va si la prejudiciul estetic cauzat...

Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimata colega, nu vreau sa fiu malitios, dar se exagereaza...Ati fost in asemenea tabere, cantonamente, excursii?
Nu s-au petrecut lucruri similare?
Eu cel putin am trait evenimente similare si inainte de 1989 si dupa, dar nu s-a pus niciodata problema unei plangeri de natura penala pentru ca: i-a cusut pijamaua intre picioare, ca i-a pus posta la degetele de picioare, ca i-a uns perna cu pasta de dinti ori ras mustata pe jumatate, ca i-a facut carare pe mijloc, slutindu-l, ca i-a pus propriile sosetele "groaznic de urat mirositoare"la nas in timpul somnului, etc....glume, glume...care n-au degenerat niciodata in vatamari corporale grave ....

Asta insa nu inseamna ca supraveghetorii sa nu fie vigilenti, nu si ca nu au o raspundere!?
dupa cum am mentionat anterior, prejudiciul estetic trebuie sa fie PERMANENT, iar in prezent ICCj considera ca daca este posibila repararea prejudiciului estetic, slutirea nu mai subzista.

in ce priveste furtul nu am contestat ca faptul ca se poate face plangere, insa, daca nu cumva copilul avea o masina plina cu mancare la el, nu cred ca poate fi vorba de un prejudiciu care sa justifice o alta solutie decat cea prezentata de mine anterior.
Asteptam ca userul sa revina cu precizari , care sa ne lamureasca, sa ne spuna cum s-a efectuat activitatea infractionala , la 13 ani , permis de conducere nu are, asa incat sa aiba vreo masina :D :) Insa sustragere de bunuri , una importanta, poate exista....:)
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimati colegi: dati in judecata pe cei ce va slutesc luandu-va o suvita din parul d-voastra. pentru a o pastra ca amintire ori faceti plangere la politie impotriva colegului de serviciu care v-a "furat pachetul de-acasa".
Cadem in ridicol, nu credeti?

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Slutire? Tiberiuc Tiberiuc Am injurat un vecin, m-a injurat si el dar acesta m-a luat si la tranta si am cazut cu gura de asfalt. Am patru dinti frontali sparti iar din cei 4, 1 e rupt ... (vezi toată discuția)