avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat, va rog

Buna ziua!

Baiatul meu de 13 ani, intr-un cantonament, de catre un coleg sau mai multi , a fost "tuns" in somn. Fapta se crede ca au facut-o unii mai mari peste 16 ani. In afara de asta i s-a furat si din mancare. Deoarece nu doresc sa privesc aceste fapte ca pe niste glume proaste doresc sa fac reclamatie si pentru aceia care fac aceste glume si la adresa antrenorului care se presupune ca raspunde de acesti copii. Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum pot aborda corect aceasta situatie si cui ma pot adresa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:28, 21 Iunie 2009
buna ziua ,
in mare parte sunt deacord cu antescriitorii mei ca sa ii numesc asa ,dar totusi gluma gluma dar parca prea mult.
incercati in prima faza sa luati legatura cu antrenorul si aducetii la cunostinta tot ce s/a intimplat pentru ca are un cuvint de spus fata de elevi pe care ii are in grija ,daca acesta nu va lua nici o masura atunci apelati la organele abilitate ,cred ca este prematura o plingere pentru vatamare corporala . Asa este toti am fost in tabere si stim cum era .
@gabescu
Dumneavoastra ati avea aceasta reactie , de acceptare a evenimentului produs , de uitare , de iertare ...De ce nu acceptati ca , atat moral , cat si juridic , exista o alta varianta , o alta reactie ?
Natura umana e foarte diversa ...asa incat fiecare dispune intr-o asemenea situatie de propriile actiuni.Unii aleg o atitutine mai aflictiva , altii , una mai blanda...

amitza a scris:

da , daca cineva iti taie o suvita de par, te sfatuiesc sa mergi la politie sa faci plangere pentru vatamare corporala grava =D>, si sa spui ca ti s a adus atingere sanatatii si integritatii corporale:))


iar daca te dau politistii afara, fara sa te bage in seama, sa te duci l aCEDO, si sa strigi ca ti s au incalcat drepturile omului.

aveam alte asteptari de la facultatea de drept din Bucuresti...................

speta cu dintii din fata a fost discutata de altii mult mai mari decat noi, cu mult timp inainte , asa ca alte comentarii sunt fara rost.



Nu discutam despre simpla taiere a unei suvite de par....hai sa fim seriosi.... Si nu am afirmat ca in toate cazurile in care cineva este "tuns" , gata, avem slutire !!! Depinde de foarte multe aspecte...de la caz la caz, de aceea nu consider ca ar trebui respinsa de plano aceasta incadrare .

Slutirea, in intelesul art. 182, inseamna alterarea infatisarii fizice a victimei, deformarea, desfigurarea sau mutilarea acesteia, de natura sa-i creeze un aspect neplacut si sa o prejudicieze din punct de vedere estetic. Sunt de parere ca pot exista cazuri in care taierea parului unei persoane sa produca o astfel de urmare.

Nu stiu ce asteptari aveai......sau ce legatura are Fac de Drept din Buc cu acest subiect !?










Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
celina, utilizator
Userul amitza considera ca nu exista slutire nici in cazul dintilor ...e adevarat ,insa, ca practica nu e unitara in acest sens si ca urmarile infractiunii sunt apreciate in concret pentru a exista vatamarea corporala grava...
Da, practica nu este unitara. Astfel cum s-a pronuntat si ICCJ, prin respingerea unui RIL pe aceasta tema, trebuie apreciat concret. Pana la urma, instanta este cea care decide !

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Slutire? Tiberiuc Tiberiuc Am injurat un vecin, m-a injurat si el dar acesta m-a luat si la tranta si am cazut cu gura de asfalt. Am patru dinti frontali sparti iar din cei 4, 1 e rupt ... (vezi toată discuția)