avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat, va rog

Buna ziua!

Baiatul meu de 13 ani, intr-un cantonament, de catre un coleg sau mai multi , a fost "tuns" in somn. Fapta se crede ca au facut-o unii mai mari peste 16 ani. In afara de asta i s-a furat si din mancare. Deoarece nu doresc sa privesc aceste fapte ca pe niste glume proaste doresc sa fac reclamatie si pentru aceia care fac aceste glume si la adresa antrenorului care se presupune ca raspunde de acesti copii. Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum pot aborda corect aceasta situatie si cui ma pot adresa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:28, 21 Iunie 2009
De unde stim ca e doar o suvita ?Nu stim .Sesizarea Politiei , respectiv a Parchetului e doar o potentialitate , sigur ca aceste evenimente pot fi date uitarii....
Insa , din punctul meu de vedere , un prejudiciu , chiar moral , "praetium dolores " tot exista...
Poate ca mama se simta indreptatita sa aiba o asemenea conduita...
Totusi , in ciuda faptului ca l-au tuns , i-au mai sustras si bunuri , din punctul meu de vedere acest acte conduc clar catre umilinta, injosire, gluma imbraca alte forme...si a existat si participatie penala...Reactia mamei e una pe care numai ea poate s-o puna in practica , in vreun fel sau altul...

E important, insa , sa avem suficiente detalii sa ne pronuntam in concret , fara a face supozitii...
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bun.....eu am parul lung... Sa inteleg ca daca cineva ma tunde , "in gluma", iar rezultatul este o tunsoare "profesionista"..... doar pentru ca parul creste.....nu mai e slutire.

Sau, mai rau, daca raman fara cativa dinti, posibilitatea aplicarii unei proteze exclude existenta slutirii.....

Nu sunt de acord.

Imprejurarea ca dintii pierduti pot fi inlocuiti cu o proteza dentara este lipsita de relevanta pentru ca aplicarea unei proteze nu constituie un proces de vindecare normala si nu este de natura sa inlature prejudiciul estetic suferit.
onicris a scris:

Buna ziua!

Baiatul meu de 13 ani, intr-un cantonament, de catre un coleg sau mai multi , a fost "tuns" in somn. Fapta se crede ca au facut-o unii mai mari peste 16 ani. In afara de asta i s-a furat si din mancare. ..........
.

Si ce daca...sunt glume copilaresti, complicate si duse pana la paroxism de catre niste adulti care habar nu au ce mai inseamna copilaria.:rofl:
da , daca cineva iti taie o suvita de par, te sfatuiesc sa mergi la politie sa faci plangere pentru vatamare corporala grava =D>, si sa spui ca ti s a adus atingere sanatatii si integritatii corporale:))


iar daca te dau politistii afara, fara sa te bage in seama, sa te duci l aCEDO, si sa strigi ca ti s au incalcat drepturile omului.

aveam alte asteptari de la facultatea de drept din Bucuresti...................

speta cu dintii din fata a fost discutata de altii mult mai mari decat noi, cu mult timp inainte , asa ca alte comentarii sunt fara rost.
Chiar daca sunt niste glume banale, facute fara stiinta de copii, asta nu inseamna ca nu exista prejudicii morale si la urma urmei indiferent ca sunt copii poate prin atitudinea memei respective vor invata difenta dintre bine si rau, pt ca e clar ca acel copil a fost umilit de colegii sai...cine greseste plateste ( si nu uitati faptul ca, copii din ziua de astazi nu mai sunt cei din trecut-sau cel putin o parte dintre ei...nu uitati faptul ca un copil de doar 13 ani s-a dus la scoala cu arma si si-a impuscat colegii....si enumerarile pot continua la infinit..... )iar daca dorim sa schimbam ceva ar trebui sa incepem cu generatiile de maine....daca copilul meu ar fi patit la fel nu as fi ezitat sa depun plangere ....

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Slutire? Tiberiuc Tiberiuc Am injurat un vecin, m-a injurat si el dar acesta m-a luat si la tranta si am cazut cu gura de asfalt. Am patru dinti frontali sparti iar din cei 4, 1 e rupt ... (vezi toată discuția)