avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfat, va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfat, va rog

Buna ziua!

Baiatul meu de 13 ani, intr-un cantonament, de catre un coleg sau mai multi , a fost "tuns" in somn. Fapta se crede ca au facut-o unii mai mari peste 16 ani. In afara de asta i s-a furat si din mancare. Deoarece nu doresc sa privesc aceste fapte ca pe niste glume proaste doresc sa fac reclamatie si pentru aceia care fac aceste glume si la adresa antrenorului care se presupune ca raspunde de acesti copii. Va rog frumos sa-mi dati un sfat cum pot aborda corect aceasta situatie si cui ma pot adresa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 09:28, 21 Iunie 2009
Interesanta discutie... In calitate de fost dascal, va recomand parghia sanctionarii celor care se fac vinovati de gluma deplasata prin regulamentul intern al clubului, care se intocmeste in baza legislatiei incidente in vigoare (Legii educatiei fizice si
sportului nr. 69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Hotarârii Guvernului României pt. aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispozitiilor Legii educatiei fizice si sportului nr. 69/2000 care stabileste modul de organizare si functionare a cluburilor sportive scolare, Ordinul 5035/14.11.2001.). Faceti o cerere catre persoanele responsabile sa vi se puna la dispozitie documentul, depuneti "plangerea" in care solicitati sanctionarea disciplinara si materiala a persoanelor responsabile. In functie de ceea ce va doriti in continuare (copilul va ramane sau nu in clubul respectiv) puteti cere si tragerea la raspundere a insotitorului, dar va trebui sa aveti in vedere ca acesta nu poate fi prezent prin ubicuitate in toate dependintele si in orice ora a zilei, iar multe din manifestarile copiilor nu tin strict de supraveghere si de educatia primita in scoala, ci si de cei "sapte ani de acasa".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiunea de slutire corinuta corinuta As dori sa aflu daca mai este incriminata acesta fapta, respectiv infraciunea de slutire, daca ati putea sa/mi spuneti cadrul legislativ (vezi toată discuția)
Slutire? geo-vem geo-vem Este slutire cind o persoana este lovita in zona fetei si in urma lovituri ia-u cazut 2 dinti si sub buza ia ramas semn de 2,5cm. (vezi toată discuția)
Slutire? Tiberiuc Tiberiuc Am injurat un vecin, m-a injurat si el dar acesta m-a luat si la tranta si am cazut cu gura de asfalt. Am patru dinti frontali sparti iar din cei 4, 1 e rupt ... (vezi toată discuția)