avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz de a semna contract de inchiriere a boxelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz de a semna contract de inchiriere a boxelor

Buna ziua,

s-a hotarat in AG inchirierea boxelor de la subsol construite pe proprietatea comuna. Problema este ca unii proprietari nu vor sa semneze contractul de inchiriere pe care l-am redactat, iar legea nu prevede sanctiuni pt aceasta situatie#-o. Daca nu semneaza, cum le putem lua totusi banii?

Ce este de facut? Putem include chiria intr-o coloana speciala pe lista de intretinere fara a le mai cere acordul?

Sau sa decidem in comitet adoptarea unor sanctiuni pt cei care nu se supun hotararii AG?
O rectificare, este vorba de Noul Cod Civil...
Intr-adevar, am spus bine: nu se pot face acte de vanzare sau inchiriere intre vii ! Explicatia cu boxa vecina, este TOTAL gresita. Vecinii intre ei nu sunt coproprietari devalmasi. Deci nu se poate intre vii. Sorry....
Cat despre faptul ca unul dintre devalmasi este decedat, se pot incheia asemenea acte pe timpul vietii dar acestea devin legal-valabile si isi produc efectele numai dupa decesul unuia dintre coproprietari. Acum ati aflat si cum se poate inchiria de la un decedat:)
In privinta inchirierii de la blocul vecin si vice-versa, nu mi se pare o idee chiar rea, puteti chiar s-o luati in calcul, de ce nu? ;)
Multumesc mira55 pt rectificare.
nandidumitru a scris:n
n Intr-adevar, am spus bine: nu se pot face acte de vanzare sau inchiriere intre vii !
nn Nu ai spus bine:P... deoarece în topic nu vorbim despre aceasta formă de proprietate comună.
ART. 667 Noul Cod Civil Proprietatea comună în devălmăşie:
„Există proprietate în devălmăşie atunci când, prin efectul legii sau în temeiul unui act juridic dreptul de proprietate aparţine concomitent mai multor persoane fără ca vreuna dintre acestea să fie titularul unei cote-părți determinate din dreptul de proprietate asupra bunului sau bunurilor comune” (ex. mostenirea, partajul)
Aici vorbim despre coproprietate indviză forțată așa cum este definită în NCC secțiunea a 3-a art 646 si în continuare și prevederile Legii 230/2007 art. 2,3 s.a.m.d
cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
ionr, utilizator
Codul Civil nu contrazice cu nimic ceea ce am explicat eu mai sus...
Toate bune!
Buna ziua.Cam tarziu. Daca asociatia are hotarata inchirierea boxalor, faceti cuntract de inchiriere cu impricinatii.Simplu,nu.Banii se pot primi in baza contractului de inchiriere.Lista de plata intretinerii,poate avea rubrica,,Venituri din inchirieri"

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe intre etaje dan61 dan61 La noi in bloc s a hotarat la ultima adunare generala sa se intocmeasca contracte de inchiriere intre asoc.de propr. Si locatarii care folosesc boxele dintre ... (vezi toată discuția)
Inchiriere boxe la subsolul blocului coryzalia coryzalia Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si incerc sa gasesc solutia legala pt o problema cu care se confrunta asociatia: comitetul executiv doreste ... (vezi toată discuția)