avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
domnule lascoschi, deși sunteți avocat în situația de față nu înțelegeți absolut de loc sensul termenului de abuz. abuz era dacă userul avea la el bonul de la celălalt magazin și aceștia i-ar fi reținut produsele, în condițiile în care acele produse nu se vând în supermarket. imaginați-vă următoarea situație: intru într-un magazin, îmi iau de pe raft ce îmi poftește inima și mă duc la casă unde le spun că le-am cumpărat din altă parte da' n-am bonul la mine. conform logicii dumneavostră aceia trebuie îmi permită să plec cu produsele.
sau și mai și: intru în magazin, mă servesc cu vrea mușchii mei și la casă le zic că le-am cumpărat din altă parte, prezentându-le bonul fiscal. dar eu am intrat în magazinul lor cu mâinile în buzunare...
sorinacăprioara, cum se face că aveați la dumneavostră produsele, dar nu și bonul fiscal? asta-i una. a doua, cine v-a băgat în cap că la casă ar fi început să facă zgomot? ce-cine-de ce să facă zgomot? codul de bare ”are” alte funcții decât de securitate...
Buna seara stimata doamna,este adevarat ce relatati dumneavoastra si aveti perfecta dreptate dar la intrarea in magazin trebuia sa aveti bonul pentru celelalte produse si sunt convins ca stiati...personalul magazinului sau firma de securitate trebuia sa va invite in camera de interpelare si sa fie civilizati dar din pacate romanii sunt un popor foarte suspicios cu orice si oricine.....conducerea magazinului se bazeaza f mult pe faptul ca nu aveti timp de pierdut prin tribunal....ar trebui sa le faceti o surpriza...ati cerut ceva la mana ca au oprit produsele?...politistii care au venit ce au spus?
gicu13 a scris:

domnule lascoschi, deși sunteți avocat în situația de față nu înțelegeți absolut de loc sensul termenului de abuz. abuz era dacă userul avea la el bonul de la celălalt magazin și aceștia i-ar fi reținut produsele, în condițiile în care acele produse nu se vând în supermarket. imaginați-vă următoarea situație: intru într-un magazin, îmi iau de pe raft ce îmi poftește inima și mă duc la casă unde le spun că le-am cumpărat din altă parte da' n-am bonul la mine. conform logicii dumneavostră aceia trebuie îmi permită să plec cu produsele.
sau și mai și: intru în magazin, mă servesc cu vrea mușchii mei și la casă le zic că le-am cumpărat din altă parte, prezentându-le bonul fiscal. dar eu am intrat în magazinul lor cu mâinile în buzunare...
sorinacăprioara, cum se face că aveați la dumneavostră produsele, dar nu și bonul fiscal? asta-i una. a doua, cine v-a băgat în cap că la casă ar fi început să facă zgomot? ce-cine-de ce să facă zgomot? codul de bare ”are” alte funcții decât de securitate...

Va aflati intr-o eroare deosebit de grava.
Nu trebuie bon daca nu se dovedeste ca ai furat.

Cel care este abuzat si nu a furat se numeste victima...

In Romania este insa greu sa existe o victima daca nu munceste pentru acei bani...
Adica sa dea cu sapa sau asa ceva ca sa ii merite...
zatara76 a scris:

Buna seara stimata doamna,este adevarat ce relatati dumneavoastra si aveti perfecta dreptate dar la intrarea in magazin trebuia sa aveti bonul pentru celelalte produse si sunt convins ca stiati...personalul magazinului sau firma de securitate trebuia sa va invite in camera de interpelare si sa fie civilizati dar din pacate romanii sunt un popor foarte suspicios cu orice si oricine.....conducerea magazinului se bazeaza f mult pe faptul ca nu aveti timp de pierdut prin tribunal....ar trebui sa le faceti o surpriza...ati cerut ceva la mana ca au oprit produsele?...politistii care au venit ce au spus?

Omul nu are mereu bon.
Doar de cand a zis Ponta cu tombola poate tine omul bonul fiscal...

Nu e vorba de bon ci de furt sau nu...

Daca nu exista furt, bunul nu apartine magazinului care face abuzul...
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
gicu13 a scris:

sorinacăprioara, cum se face că aveați la dumneavostră produsele, dar nu și bonul fiscal?

Era sa pun si eu intrebarea asta dar mi-am dat seama ca exista explicatii, poate a fost cu altcineva la cumparaturi iar bonul a ramas la persoana respectiva.
In opinia mea nu are sanse de reusita intr-o eventuala actiune in instanta asa cum doreste.
Cei de la supermarket pot sa vina cu motivul simplu ca clientii nu au voie sa intre cu produse achizitionate din alte parti. Nici macar daca sunt de la un magazin din acelasi lant.
Daca a venit politia trebuia sa se faca inventarul imediat la produsul respectiv si astfel se dovedea daca produsele erau lipsa sau plus.

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)