avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
sorinacaprioara a scris:

cum se face ca nu-l aveam la mine? Le cumparasem cu 1 zi inainte si le bagasem la bagaje pentru ca plecam din localitate....BONUL NU L-AM MAI BAGAT LA BAGAJE ! si pe ultima suta de metri, inainte de a parasi localiatea am vrut sa mai cumpar ceva...Asa am intrat in supermarket, fara sa am la mine bonul de la cumparaturile anterioare....MA DUC LA EI CU BONUL...si-mi RECUPEREZ produsele. Abuzuri sunt multe in tarisoara asta a noastra, sa nu mai vorbim de atitudinea angajatilor...PREZUMPTIE DE NEVINOVATIE ? nu exista in Romania? o atitudine cel putin " civilizata" ?

Logic vorbind, daca eram '' in culpa " (furasem) eram nebuna SA INSIST EU ! sa VINA POLITIA sa constate?

Mi-ar fi facut dosar penal fara sa stea pe ganduri...eu am insistat si cred ca asta dovedeste ca eram '' de buna credinta !"

VA MULTUMESC TUTUROR pentru raspunsuri !

Nu sunt avocat, de asta am cerut sfaturi, dar cert este ca in cazul LEGISLATIEI ROMANESTI, pentru o JUSTITIE ECHITABILA, este nevoie sa se mai puna MULTE, MULTE, lucruri la punct.
Este FACUTA SPECIAL pentru a permite celor care stiu '' sa se strecoare" sa gaseasca "portite de iesrie" (lacune legislative) atunci cand au comis vreo fapta care cade sub incidenta legii.
Muritorii de rand, ca mine, care nu sunt informati cu privire la DREPTURI si OBLiGATII legale, desi '' NIMENI NU ESTE PREVALAT DE NECUNOASTEREA LEGII" ( in termeni juridici vorbind), pot muri linistiti cu dreptatea in mana.

Partea de comportament civilizat ramane iarasi in stand by.

Resemnata, ma prezint cu bonul si -mi recuperez produsele.

Cu multumiri,

Sorina Caprioara
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este permisa intrarea in magazin cu produse achizitionate din alte magazine, din acelasi lant de magazine sau chiar din acelasi magazin.

Daca exista afisat la vedere faptul ca nu este permisa intrarea cu produse din alta parte clientul nu mai poate argumenta ca nu a stiut sau ca s-a grabit.

Ideea este ca un client poate intra fara produse de cate ori vrea in magazin avand asupra lui un bon de achizitie (de la acelasi magazin sau altele) si sa justifice ca are bon!

Ce trebuie sa faca magazinul in acest caz? Sa lase clientul sa plece cu produsele ptr ca are bon?

Care credeti ca este motivul pentru care se videaza produsele achizitionate din alta parte in la intrarea in super/hypermarket iar pe produsele mici se pun etichete autoadezive sau care este motivul pentru care la unele magazine sunt prevazute locuri special amenajate in care clientii sa isi lase spre pastrare genti, sacose, plase, etc?

Este insa foarte adevarat ca agentii de paza nu stiu sa se poarte cu clientii si abuzeaza in indeplinirea sarcinilor de supraveghere.

Un articol pe aceasta tema se gaseste aici
[ link extern ]

TOCMAI ASTA ESTE :

Nu exista la intrare NICIUN AFIS !

I-am intrebat de ce NU AU si au dat din umeri. N-au nici gardian la intrare care sa te avertizeze in caz ca esti grabit si uiti sa-ti lasi bagajele.

Sau poate esti țața Leana de la țară și habar n-ai ce trebuie făcut când intri, dacă nu este niciun AFIȘ, și nimeni nu-ți zice nimic.

dar AU TUPEU !!! mult, tpic oltenesc, nu chiar oltenesc pentru ca si aici e o distinctie...CRAIOVEAN e mai bine zis.

MULTUMESC, mi-am recuperat bunurile prezentand bonul.

Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2015
Ares-3, moderator
Un singur lucru ati putea reclama: comportamentul lucratorilor din magazin, care au folosit - dupa cum spuneti - expresii jignitoare la adresa dvs., a clientului.
In rest, inscrieti patania la rubrica memento din agenda dvs., deoarece regula este obligatorie pentru toti: marfa cumparata din alta parte se declara sau se lasa la intrare in locuri special amenajate sau se eticheteaza de lucratorul care are aceasta sarcina.
Oricine poate insa gresi, eu, dvs., sau oricare altul. Asta insa nu inseamna ca cei care sunt pusi in slujba noastra, a cumparatorului/clientului si-ar putea permite sa ne jigneasca ori sa ne eticheteze.

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)