avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in ALT MAGAZIN (pentru ca nu aveam bonul la mine)

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un magazin obisnuit, si cu care am intrat in supermarket din neatentie si graba.

EU am chemat politia ( PT CA EI NU VOIAU - se pare ca nu e in avantajul lor ) si am dat o declaratie ca bunurile pe care le aveam in plasa le luasem din alta parte DAR SUPERMARKETUL MI LE-A RETINUT PANA MA PREZINT CU BONUL, deoarece si ei au produse similare.

POT MERGE IN INSTANTA ?
CARE SUNT PASII DE FACUT PENTRU A OBTINE DESPAGUBIRI DE LA EI.

Mentionez ca inca nu le-am dus BONUL, deoarece CAND IL PREZINT SUPERMARKETULUI, vreau SA-MI DEA IN SCRIS CA MI-AU RETINUT BUNURILE MELE, considerandu-ma infractor .

Va multumesc tare mult.

Cu
Nu trebuie bon daca nu se dovedeste ca ai furat.

X-( era o vorba.. daca mai multi iti zic ca esti beat , mergi si te culci.
nu trebuie bon si se prezuma buna credinta.. insa nu cand esti cu produsul la om in magazin fara bon, chiar nu vedeti problema !!
Nici pe camere nu s-a vazut persoana ca ar intra cu produsul in mana, produsele erau in plasa.. cat de intelegator ai fi, nu ai cum sa il lasi pe om sa iasa cu produsul.
Singurl lucru pe care ai putea sa il faci e sa urmaresti pe camere pe toata ziua, cine ia butasi si ce face cu ei, sa urmaresti pe fiecare.. ori de ce ai face asta, cand cumparatorul e in culpa ?
Nu cred ca omul a fost acuzat de furt pe fata sa zic.. i s-au retinut produsele si avea de facut dovada ca sunt din alta parte.. unde naiba e abuzul?
Nu bonul fisca conteaza ci daca s-a furat sau nu...
Daca se sustine ca s-a furat trebuie dovedit...ca asa ar fi cu prezumtia de nevinovatie...dupa cum ar fi ea...
Puteti solicita o copie dupa bonul respectiv de unde ai facut cumparaturile , Eu am avut cazul in care cardul a fost respins dar suma a fost retrasa din card ,am fost la magazin , miau dat copie dupa bonul fiscal si lam depus la banca si mi sa returnat suma in cont
cum se face ca nu-l aveam la mine? Le cumparasem cu 1 zi inainte si le bagasem la bagaje pentru ca plecam din localitate....BONUL NU L-AM MAI BAGAT LA BAGAJE ! si pe ultima suta de metri, inainte de a parasi localiatea am vrut sa mai cumpar ceva...Asa am intrat in supermarket, fara sa am la mine bonul de la cumparaturile anterioare....MA DUC LA EI CU BONUL...si-mi RECUPEREZ produsele. Abuzuri sunt multe in tarisoara asta a noastra, sa nu mai vorbim de atitudinea angajatilor...PREZUMPTIE DE NEVINOVATIE ? nu exista in Romania? o atitudine cel putin " civilizata" ?
Bine punctat Domnule Av. Lascoschi !

PREZUMPTIA DE NEVINOVATIE, bat-o vina !!!

O urma de atitudine '' civilizata'' ? prea mult pt Romania...am locuit ceva timp in Franta si avand modelul lor de comportament civilizat...nu tolerez toate porcariile tipic romanesti !

Politistii n-au constatat niciun furt...le-am dat o declaratie ca n-am furat si ma prezint cu bonul. Le era cam lene sa verifice camerele de luat vedere pe parcursul intregii zile

Alte discuții în legătură

Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial ... cris2d2 cris2d2 Presupun urmatoarele: o persoana care iese dintr-un spatiu comercial este acostata de paznic la iesire si somata sa-i arate continutul bagajului (sau este ... (vezi toată discuția)
Verificare rucsac mihaipescar mihaipescar Buna ziua! Vad ca in anumite supermarket-uri din Romania exista o practica care nu mi se pare a fi cu totul legala. Sa zicem ca intri in supermarket, ... (vezi toată discuția)
Problemă cu paznicul de la un magazin alex68 alex68 Vă adresez rugămintea să mă sfătuiţi cum şi la cine pot depune o sesizare împotriva paznicului de la un magazin de modă aflat în incinta unui mall. ... (vezi toată discuția)