avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract

Buna ziua,
Cum se poate rezilia un contract, facut de mama mea (pensionar), cu o firma care vinde niste produse cu mult mai scumpe decat exista pretul pietei. Au imbrobodit-o, cum ca ei sunt cei mai buni, ca produsul lor este extraordinar si doar de aici se poate lua si daca comanzi acum, chiar si in rate pretul este de 3000, iar daca nu comanzi acum si vii peste cateva zile creste la 4200. Are si montajul gratuit si facut de ei, etc...
Ea a semnat un contract, incheiat intre ambele parti si ne-am trezit acasa cu "bucuria" facuta. A mai platit si un avans de 1500, urmand ca restul sa-l plateasca in rate in termenul stipulat in contract.
Acestia sunt niste excroci, au pacalit-o, acel produs se gaseste si la suma de 600 ron, cu tot cu montaj. Cum sunt produse mai noi si ei nu prea stiu ce apare pe piata, cred tot ce misca. Nu stiu daca exista o lege si pentru astfel de situatii. Stiu ca la un copil nu ai voie sa faci un contract cu el daca nu are cel putin 18 ani impliniti, dar pentru un pensionar.... nu exista nimic care sa-i apere, mai ales ca multi din ei nu au acces la calculator si automat nici la internet... si chiar daca aveau, nu stiu ei sa caute... :(
Mai scria in contract, ca daca reziliezi contractul, trebuie sa platesti 30% din valuarea produsului. Nu inteleg cum se poate sa se lase pe piata asa ceva, firme din acestea care jecmanesc oamenii?!
Mentionez, ca produsul nu a fost inca adus si instalat.
Acum mama mea, are probleme cu sora mea, acasa, ele convituind inpreuna si sunt certuri foarte mari pe tema asta. Mama nu vrea sa rezilieze contractul, doar pentru simplu fapt ca-i e rusine de cei care au pacalit-o si ca nu exista o lege clara care sa o ajute in astfel de situatii.

Ma puteti ajuta cumva, sa-mi spuneti daca existo o cale de reziliere, fara a da banii si as recupera acei bani, pe care i-a dat pana acum?! Macar sa stiu cum sa pun problema cand o sa ma duc la ei, sa discut pentru o eventuala intelegere amiabila.

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: scufitaverde , utilizator 15:01, 19 Mai 2015
Este plin de astfel de firme. Au baze de date cu persoane in varsta si numere de telefon, suna pe fix si ii invita la un set de analize gratuite. Iar apoi prezinta aparatura revolutionara... Eu primesc pe telefon (inregistrat pe numele mamei) cate 6-7 astfel de invitatii lunar.
Buna ziua tuturor! :)
Am rezolvat cu acel contract, am scris la ANPC, am facut si la ei (firma cu pricina) o scrisoare pentru inchidere de contract amiabil. Si unul si altul mi-au dat nr. de inregistrare. Dupa o perioada de 30 zile sau putin mai mult, cei de la ANPC, mi-au trimis mail ( pe 24 Aprilie ) cum ca au luat la cunostinta cererea mea, au fost la firma cu pricina si cei d'acolo au i-au asigurat ca pana pe data de 21 Aprilie or sa rezilieze amiabil contractul si or sa returneze toti banii. Asa au si facut, fix pe data de 21 Aprilie, cei de la "firma fantoma", au sunat-o pe mama mea, i-au spus sa mearga la ei pentru rezilierea contractului si sa-i dea banii. A mea mama a fost (cu sora mea, de data asta : D ), au reziliat si si-au recuperat toti banutii.
Vroiam sa mai spun ca astia nu au zis nimic in ziua rezilierii contractului, ca ar fi fost "calcati" de catre ANPC, au lasat-o ca si cum au raspus la cererea facuta catre ei... :)

In fine... bine ca s-a terminat... cu bine... ; )

Va multumesc tuturor pentru sfaturi, chiar au fost utile !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract zepter Ioana1111111 Ioana1111111 Buna ziua, As dori sa stiu cum pot rezilia un contract de achizitie produs Zepter,semnat de mama mea in urma cu 2 zile.A platit 10% avans din valoarea ... (vezi toată discuția)
Anpc, retur produs, recuperare daune Gigi0 Gigi0 Buna ziua! Am cumparat in 5 nov o statie de dedurizare si un filtru osmoza. Ulterior la 1-2 si 3 saptamani am testat apa. Testele au fost dezastruoase ... (vezi toată discuția)
Vodafone-reziliere Daniel1900 Daniel1900 Buna ziua am si eu o intrebare! As dori sa imi reziliez contractul cu Compania Vodafone! Numai sunt multumit de servicile lor! Dar ei imi cer o taxa de 200 de ... (vezi toată discuția)