avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Bună ziua,
Sunt divorțată, am un băiețel de 7 ani. În luna decembrie am făcut o plângere la Poliție în legătură cu neplata de către tată a pensiei de întreținere către fiul meu pe o perioadă de aproape 2 ani. Ca urmare a acestei acțiuni, considerând-o o acțiune injustă, acesta a făcut o sesizare fără bază reală la Protecția copilului. Am fost chemată să dau declarație și urmează să fie și copilul audiat. Mi s-a spus, de asemenea că este posibil ca tatăl să depună și ulterior, din ce înțeleg eu după placul lui pentru că nici măcar nu a fost luată în calcul existența plângerii pe numele semnatarului de nerespectare a hotărârii judecătorești tocmai în ceea ce îl privește pe copil, condiții în care Autoritatea este nevoită să demareze din nou aceiași procedură. Doresc să vă întreb care sunt drepturile copilului meu și în ce formă poate fi protejat real pe viitor de astfel de acțiuni iresponsabile și declarat răuvoitoare ale tatălui biologic, în condițiile în care înțeleg că procedura actuală permite o astfel de investigație și implicit deranjarea și nu protejarea copilului. Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul. Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el). Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 17:02, 19 Octombrie 2015
Ei doamna, va multumesc pentru grija manifestata. Pentru cine are urechi sa auda (nu dvs bineinteles), alienarea exista si se poate demonstra foarte usor. Multa bafta si ganduri pozitive!
@proastasatului Este mult mai simplu sa ignorati. Si mai bine pentru sanatate.

Si din cate am observat, againstPAS este o doamna.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
25Maria23, utilizator
Nu doamna Maria, nu exista nimic sa poata convinge mama legal.
Sotul meu nu a luat in calcul varianta executarii silite ca sa nu isi traumatizeze copila. Cand te duci cu tot circul de pe lume sa iei minorul din casa sputin probabil ca acesta sa mai doreasca sa plece cu tine ca sa nu mai vorbim de faptul ca il poti traumatiza destul de rau.
Plus de asta daca e mama de fata fata nu doreste sa plece. Daca nu e mama de fata vine.
Acum a vrut sa participe la scoala la o ora a copilei sa o vada si mai ales sa stie cum a evoluat. Invatatoarea si directoarea si copila au fost de acord ma putin mama care a informat scoala ca nu care cumva sa lase tatal la ora daca ea nu este de fata. Doamne fereste sa fuga fata la tatal ei in brate cum face cand nu e mama prezenta.
Sotul meu se duce sa fie prezent la activitatile extrascolare sa-l vada fata acolo, la serbari. Pastreaza legatura cu invatatoarea si ceilalti implicat in educatie fetei, cu vecinii,chiar cu rude ale mamei care il informeaza periodic despre ce face copila. Plateste separat de pensia alimentara tot ce stie ca trebuie platit, fondul clasei,cumpara cartie de care e nevoie si ce i se mai cere.
A zis ca sigur fata stie ca el e acolo si ca e sigur ca va veni la el intr-o zi in ciuda actiunilor mamei ei si a bunicilor materni.
Mi se pare cumplit ca dovada suprema de iubire fata de copilul tau sa fie tocmai renuntarea. Sa pleci ca sa nu-l mai pui la mijloc. Sa nu poti alege pentru el ce e mai bine ci sa alegi ce e mai putin rau.


Domnule AgainstPas,cred ca toata lumea e de acord ca alienarea exista.
Nu toate cazurile sunt sub umbrela ei, dar exista si este destul de extinsa din pacate.
Nu putem insa blama alienarea pentru toate cazurile in care copii refuza sa plece cu parintele nerezident.
Cred ca problema parintilor cu copii alienati e tocmai faptul ca nu mai sunt crezuti dupa ce au fost si sunt atatia parinti care se poarta mizerabil cu fosta/fostul respectiv copii dupa divort.
Poate sunt optimista dar mie mi se pare in urma acestei discutii ca toti participantii au fost de acord ca uscaturile sunt de ambele parti.
Este insa dificil ca mama hartuita prin tribunale care incearca sa isi creasca copilul sa te poti pune si in locul tatalui preocupat dar denigrat in fata copilului si invers. Ca tata aruncat cu forta din viata propriului copil vezi in orice mama care se plange de activitatea fostului ca un posibil alienator.
Acesta este un caz aparte de cele care am vazut ca sunt expuse aici. Acesta poate fi un caz de alienare. Si da, tot respectul pentru omul care a hotarat sa stea in umbra pentru a nu-si traumatiza copilul. Acel copil se poate considera norocos ca are asa un tata care ii pune binele pe primul plan. Din pacate, este un caz foarte putin intalnit. Copiii nostri nu au norocul acesta din pacate.

De acea, legislatia din Romania este prea vaga si permisiva pentru ambele cazuri. Tatal care nu se preocupa de copil, o taraie pe mama care oricum il creste singura prin tot felul de institutii si este crezut si ridicat in slavi. Mama care isi foloseste propriul copil pentru a-si exprima frustrarile ca a fost parasita, iar nu pateste nimic.

Cine pierde in ambele cazuri? COPILUL si doar el fara a avea nicio vina saracul.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)