avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Bună ziua,
Sunt divorțată, am un băiețel de 7 ani. În luna decembrie am făcut o plângere la Poliție în legătură cu neplata de către tată a pensiei de întreținere către fiul meu pe o perioadă de aproape 2 ani. Ca urmare a acestei acțiuni, considerând-o o acțiune injustă, acesta a făcut o sesizare fără bază reală la Protecția copilului. Am fost chemată să dau declarație și urmează să fie și copilul audiat. Mi s-a spus, de asemenea că este posibil ca tatăl să depună și ulterior, din ce înțeleg eu după placul lui pentru că nici măcar nu a fost luată în calcul existența plângerii pe numele semnatarului de nerespectare a hotărârii judecătorești tocmai în ceea ce îl privește pe copil, condiții în care Autoritatea este nevoită să demareze din nou aceiași procedură. Doresc să vă întreb care sunt drepturile copilului meu și în ce formă poate fi protejat real pe viitor de astfel de acțiuni iresponsabile și declarat răuvoitoare ale tatălui biologic, în condițiile în care înțeleg că procedura actuală permite o astfel de investigație și implicit deranjarea și nu protejarea copilului. Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul. Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el). Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 17:02, 19 Octombrie 2015
Againstpas, fostul meu sot considera ca trebuie sa faca tot ce e necesar (petitii, procese, plangeri, memorii, sesizari si executari) si nu pregeta in a le face pe toate si chiar mai mult, S-a coalizat cu acei prieteni de familie cu care eu nu mai tin legatura din motive personale (nu din cauza divortului) pe care ii convinge de cat de nenorocita sunt eu si ii citeaza cu fiecare ocazie.
El m-a denigrat in fata copilului, familiei mele, grupui de parinti de la scoala, a vecinilor, a colegilor de serviciu pe care nici nu ii cunoaste, a prietenilor de familie comuni ba chiar si a celor carora nu le mai vorbeam de 10 ani.
El este evident victima mea.
Dat-mi voie sa fiu putin nelamurita: el e alienatorul sau eu? Sau printr-o logica cocosata alienatorul e doar parintele nerezident?
Va rog mai compilati si citatul de mai jos la afirmatiile dumneavoastra:
"Psihopații sunt ratați care se imaginează drept lideri. Cum am mai văzut, psihopatul nu admite niciodată că greșește, că face rău, că nedreptățește pe cineva, afară de situația când există un avantaj anume pentru el. Orice rău face celorlalți – prin minciună, trădare, manipulare, vătămare emoțională și fizică – reușește să proiecteze vina asupra victimelor și celor din jur."
Trandafirul trist, ce mi se potriveşte! care-i scorul la dosare?
Şi cum pot convinge instanţa de acest lucru?
Martonze, nu am raspunsul, cu siguranta stiu ca nu facand la fel ai de castigat.
Nu scotind arme de acelasi calibru pe masa judecatorului ai de castigat. Poate nici daca sunt mai mari. Asta merge la razboi dar instanta nu stie sa faca diferenta si cand intri in troaca porcilor...
Din pacate dor timpul si greselile lui pot face diferenta si un comportament ireprosabil al tau (mamei)
E o lectie dura pentru copil dar cu iubire si echilibru se va putea reface.
As vrea sa fie altfel dar cum nu ne ajuta nimeni trebuie sa ne ajutam singuri.
Eu citesc aicea tot felul de situatii si situatii referitoare la copii si protectia copilului. Ceea ce vreau sa spun este ca am citit legea 272/2004 asa de curiozitate. Desi nu am legatura pe mine aceste legi de soc ma revolta.
Parerea mea: sigur ca este bine sa existe legi care sa reglementeze un domeniu sau altul, doar nu traim haotic, sigur ca este bine sa existe organizatii care sa intervina in cazuri grave (un copil batut mar de un parinte betiv, legat cu lanturi de pat, maltratat, abuzat sexual, cazuri de violenta asupra mamei in fata copilului)...nu trebuie sa lasi lucrurile nici asa. Legea asta insa consider eu ca nu este protectiva, ci abuziva. In primul rand reglementeaza dreptul copilului pana intr-acolo in care e prea mult. Adica daca parintele ii trage o palma educativ ca a facut copilul lui o prostie sau daca ii spune asa nu si copilul plange ii este luat. Asta e ca si cum tu stat i-ai lua parintelui autoritatea asupra propriului lui copil, pe care el l-a facut si se chinuie sa-l creasca si sa-i ofere ce e mai bun. Acest lucru constituie din partea statului un abuz si o incalcare grava a drepturilor omului si a constitutiei. Statul nu are dreptul sa ia decizii inaintea parintelui, nu are voie. El iti spune in esenta ca parintele e un nimic, care are obligatia sa-si educe copilul cum vrea statul altfel nu-l mai vede...e abuz. Daca lucrurile merg asa noua generatie va fi plina de betivi, drogati, prostituate, homosexuali, pedofili, hoti, criminali. Acesta va fi efectul libertinajului pe care statul il doreste. Open your eyes.
Ca sa nu mai spunem ca aceleasi legi vorbesc despre dreptul copilului de a-si cunoaste parintele care nu se ingrijeste de binele lui, nu-i asigura absolut nimic si nu trece cu lunile sa-l vada. Acest copil are asa un drept incat poate fi tarat cu forta, poate fi speriat cu executorul si timorat cu zeci de scandaluri. De ce? Pentru ca are dreptul sa aiba 2 parinti..... Ba mai mult, parintele care se ingrijeste de copil zilnic 24/7 are obligatii, iar celalalt are drepturi. Si copilul are .. dar nu mai stim exact ce si de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)