avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Protectia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Protectia copilului

Bună ziua,
Sunt divorțată, am un băiețel de 7 ani. În luna decembrie am făcut o plângere la Poliție în legătură cu neplata de către tată a pensiei de întreținere către fiul meu pe o perioadă de aproape 2 ani. Ca urmare a acestei acțiuni, considerând-o o acțiune injustă, acesta a făcut o sesizare fără bază reală la Protecția copilului. Am fost chemată să dau declarație și urmează să fie și copilul audiat. Mi s-a spus, de asemenea că este posibil ca tatăl să depună și ulterior, din ce înțeleg eu după placul lui pentru că nici măcar nu a fost luată în calcul existența plângerii pe numele semnatarului de nerespectare a hotărârii judecătorești tocmai în ceea ce îl privește pe copil, condiții în care Autoritatea este nevoită să demareze din nou aceiași procedură. Doresc să vă întreb care sunt drepturile copilului meu și în ce formă poate fi protejat real pe viitor de astfel de acțiuni iresponsabile și declarat răuvoitoare ale tatălui biologic, în condițiile în care înțeleg că procedura actuală permite o astfel de investigație și implicit deranjarea și nu protejarea copilului. Cum pot fi oprite astfel de acțiuni și care sunt consecințele dacă pe viitor voi refuza să dau curs unor astfel de solicitări sau convocări care nu îmi protejează în fapt copilul. Vă rog să îmi mai spuneți dacă există vreo autoritate în România de protecție a mamei și copilului și care este legislația cu privire la protecția de agresiune psihică(au existat multe situații în ultimii 3 ani în care copilul a fost neglijat în weekendurile petrecute cu tatăl iar eu am fost amenințată, jignită, insultată de el). Îi rog doar pe cei care cunosc soluții de rezolvare a situației să răspundă. Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 19 Aprilie 2015
almamater, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 17:02, 19 Octombrie 2015
nici un parinte nu prefera sa-si piarda timpul si banii prin tribunale in loc sa se uite la un meci sau sa bea o bere. Un tata care ajunge la asemenea masuri este in multe cazuri ( atentie, nu mereu, ca doar exista uscaturi) un tata caruia nu i-a mai ramas nici o alta alternativa pentru a fi implicat in viata copilului lui.

Prin uscături înţelegem:
-abuzatorii
-hărţuitorii
-psihopaţii
Trăsătura psihopatului:
Un psihopat este o persoană care nu prezintă empatie, mustrări de conştiinţă, are un comportament lipsit de inhibiţii, este deseori carismatică, narcisistă şi va face orice ca să îşi ducă la îndeplinire un plan.

Deci este o persoana carismatică, care convinge fetele de la DGASPC că este victima mamei alienatoare; care, pentru a pedepsi mama că a îndrăznit să divorţeze după scandaluri şi bătăi, se va folosi de calitatea de părinte pentru a pătrunde în domiciliul fostei, cu Poliţia, executorul, cu Protecţia copilului, care nu se va sfiii să ameninţe fosta parteneră, să deschidă proces după proces, motivând cu reclamaţiile depuse, fiindcă psihopatul nu duce lipsă de inteligenţă: el ştie că poate depune câte reclamaţii doreşte, dacă nu se adevereşte, el nu răspunde în faţa nimănui.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Martonze, utilizator
Cadrul legislativ este: Legea privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni, lege nr. 189/1999, republicata in 2004.

Nu am apucat inca sa vorbesc cu un avocat.
Doamna Martonze, din pacate la ora actuala mai mult uscaturile conving la Protectia Copilului.
Daca cei de acolo si-ar da interesul ar putea foarte usor sa faca diferenta. Dar nu o fac.
E simplu sa te duci sa vorbesti ca esti tata bun, dar e mai greu sa dovedesti ca te preocupa copilul, ca te duci sa-l iei la ora de vizita, ca te intereseaza in mod real ce-i place si ce nu. O uscatura habar nu are ce-i place sa manance copilului, care e jucaria preferata sau tricoul preferat,daca prefera farfuria verde sau farfuria albastra. E drept,nici sotul meu nu stie toate acestea la ora actuala despre fiica lui dar le stie din trecut. Poate sa-ti spuna fara sa rasufle pana cand a fost lasata sa o vada cum era copila lui. Sunt detalii prin care poti face diferenta.
Si merge si invers. Unui parinte care alieneaza ii va fi greu sa demonstreze ca fostul e parinte rau in conditiile in care pensia e platita la timp si nu doi lei pe luna, in conditiile in care sare imediat ce i se cere ajutorul si multe altele.
Doamna 25Maria23, propun ca dupa ce vorbiti cu un avocat sa discutam si in privat si sa organizam o intalnire pentru parintii care au probleme dupa divort.
De acord! Ma intalnesc cu el dupa 4 mai si apoi va spun in privat.

Nu inteleg cum poate o mama sa nu-i permita tatalui sa-si vada copilul. Nu exista executori, hotarare judecatoreasca, nimic ce o poate "convinge" legal?
Si vine dnul Against pas cu slagarul preferat alienarea. Este de-a dreptul amuzant omul! Doamne tot incerc sa ies din camera prin locul asta, mi-am umplut fruntea de cucuie tot dand cu capul, mi-am spart nasul, odata dand m-ai zdravan mi-am crapat arcada, luna trecuta mi-am rupt nasul ca boxerii, dar sunt convins ca maine, cand, conform calculeleor mele voi da cu capul pentru a 17.598.645 oara sigur o sa-mi iasa! Sa-mi fie mila? Sa rad? Sa zic ca si-o merita daca nu intelege sa-si schimbe atutidinea?

Alte discuții în legătură

Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Alienarea parentala ce este de fapt ? brokenangel brokenangel Buna ziua, Va rog spuneti mi si mie daca se poate ce este si cum se manifesta ALIENAREA PARENTALA ? Cum poate cineva afirma despre parintele rezident ca ... (vezi toată discuția)
''sindromul alienarii parentale'' proastasatului proastasatului As vrea sa aflu cati parinti s-au confruntat in instante cu acuze de alienare parentala si cum v-ati aparat. Cum au primit instantele astfel de acuzatii si cat ... (vezi toată discuția)