Buna ziua,
vin si eu cu cateva intrebari la care sper sa va ajutati sa gasesc raspuns.
Am terminat divortul in decembrie 2014, programul de vizitare este urmatorul: 2 weekenduri pe luna, o saptamana in luna iunie si una in luna august, in anul cu sot 4 zile de Paste si in anul fara sot 4 zile de Craciun. Precizez ca fetita are 3 ani si 8 luni.
Intrebarile si nelamurile mele sunt urmatoarele:
1. Copilul nu vrea sa mearga la el, se mai intampla uneori sa ma sune tatal ca sa vb cu fetita iar aceasta plange la telefon ca vrea acasa, plus ca atunci cand incep sa o pregatesc psihic ca va merge la tatal ei plange si nu vrea in niciun chip sa mearga la el. Ce pot face din punct de vedere legal?
2. Fostul sot lucrand in ture acesta nu poate sta cu copilul toata saptamana sau chiar in anumite weekenduri lasand-o pe fetita la parintii lui, acestia vorbesc urat copilului despre mine ( fetita imi spune tot timpul ca eu sunt o mama buna si nu asa cum spune mamaie). Se poate face ceva in legatura cu acest aspect?
3. Urmeaza sa o ia o saptamana in luna iunie, fata fiind la gradinita as putea sa merg si eu la gradinita sa o astept si sa o vad? Ma gandesc ca ii va fi f greu in acesta situatie sa nu ma vada o saptamana si nu vreau sa creada am abandonat-o tinand cont ca asta i se spune ca voi face in casa tatalui ei.
4. In legatura cu procura pentru iesirea din tara in care trebuie sa am acordul lui cum pot face pt a o obtine cand acesta nu este de acord. ( precizez ca imi doresc sa ies din tara cu copilul pt maxim o saptamana ca de ex sa mergem la mare in Bulgaria sau Grecia)
5. Privind pensia alimentara, acestuia nu i s-a dat in instanta o anumita data in care trebuie sa fie platita, cateodata o trimite la inceputul lunii cateodata la sfarsit. Exista o anumita data specificata in vreo lege ?
Va multumesc f mult ca ati avut rabdare sa cititi si sper sa gasesc raspunsurile cautate.
In caz de alienare parentala esecul apartine strict parintelui care are copilul. In rest,celalalt e legat de maini si de picioare. E greu de inteles ce se intampla exact pana cand nu va informati mai mult sau nu intrat in contact direct cu un asemenea caz.
Marea problema a parintilor alienatori este ca ei nu inteleg ca ceea ce considera ca fiind perfect justificat in demersul de a-si proteja copilul poate avea semnificatia unui comportament de parinte alienator. nnDoamna Ony, daca ii explicati fostei sotii a sotului dvs ca este parinte alienator, ce v-ar raspunde? Doar prin faptul ca un parinte ii interzice celuilalt accesul la gradinita sau atentioneaza conducerea gradinitei ca nu cumva tatal sa-si vada copilul la gradinita ar trebui sa dea instantelor sau altor autoritati de gandit (asta daca nu cumva bineinteles copilul a fost abuzat de tata).
Stimate domn Againstpas, mama poate comunica gradinitei ce considera dansa, daca tatal are hotarare judecatoreasca ca poate lua/vizita copilul de la gradinita, doamna ramane cu "comunicare"! Cat priveste accesul in scoala/gradinita, cred ca doar victimizarea marilor barbati ar putea crede ca intr-o institutie publica de invatamant un parinte nu poate intra, pentru ca i-a interzis mama. Hai sa fim seriosi, caci cu astfel de basme ajungeti din tatal copilului, pe care acesta vrea sa-l vada drept eroul lui, protectorul lui, o vai mama ei de baba in toiag, careia iti vine sa-i intinzi o pomana. Asta sa fie ce va doriti?
Eu doamna imi doresc ca acel copil sa stie ca are si mama, si tata, si ca ambii il iubesc, chiar daca nici unul nu este perfect (cum spuneati eroul lui), iar situatia dupa separare, nici atat. Imi mai doresc ca parintii sa se inteleaga cand vine vorba de copilul lor, dar daca nu reusesc, institutiile sa-si faca treaba in timp util, si anumite fenomene, tipologii (cum este aceea a parintelui alienator) sa fie identificate.
Si imi mai doresc ca mamicile ale caror tati se intereseaza de copiii lor (cu toate defectele lor ca de ar fi fost prefecti probabil nu s-ar fi ajuns la divort) sa reuseasca sa treaca peste propriile rani si sa-si mai aminteasca ca sunt in aceste cazuri in primul rand mame alaturi de tati (chiar si cu toiag, demni de mila), si doar mai apoi foste sotii.
"Uitându-mă în istorie, descopăr că, pe măsură ce eşti mai lăudat când trăieşti, cu atât eşti mai uitat după moarte." – Neagu Djuvara
Adica, ce faceti doamna? Ne instigati la violenta? Ca sa stau de vba cu copilul meu, cu profesorul sau directorul, tre sa trec de amaratul de bodyguard punandu-l la pamant? Sau credeti ca stimabilul cerber are chef de citit (si interpretat) o hotarare judecatoreasca? Am avut cazuri in care bodyguard-ul ma ruga sa nu-l bat si sa-l inteleg ca a primit si el un ordin.... Reveniti-va! Daca ne punem mintea si umerii aia mai lati decat urechile, putem sterge cu multa lume pe jos!!!