Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Ce frumos, ce simplu, ca dragostea parinteasca reala!
"Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?"
Cam multe despre "dreptul" dvs si cam putin, spre deloc, despre dreptul adevarat cel al copilului!
Ati preluat termenul "alienare". Eu nu cred in aceasta teza, dar daca ar fi reala si fetita ar fi alienata apai nu s-ar mai bucura vazandu-va, ci s-ar teme, s-ar ascunde, ar fugi, ca rezultatul al "procesului de alienare". Eh, dar ce conteaza e un cuvant care da bine asa ca de ce sa nu-l aruncam si pe asta in spatele celei care creste copilul!
Nu imi pot vedea fata. Nu pot sa stau fata in fata cu ea si sa-i vorbesc pentru ca nu mi se permite
Un lucru asa de simplu ca asta: un tata sa poata tine legatura cu fata lui nu se poate in Romania. Cu hotarari judecatoresti, avocati, Protectia Copilului, politie, executori judecatoresti . Pentru mine toata [editat] asta devine inutila
Doamna Proastasatului, ce povesteste domnul este exact alienare din pacate.
Un copil abuzat de tata,cu motive serioase pentru a nu dori sa plece cu el se sperie oricand il vede,cu sau fara mama langa el. Un copil alienat se comporta asa doar in prezenta parintelui care alieneaza pentru a-i face pe plac,pentru ca stie ca daca o sa spuna ca vrea sa plece cu celalalt parinte cel cu care locuieste se va supara,il va certa sau pur si simplu nu il va baga in seama.
Sotul meu a fost la scoala la fetita lui luni care s-a bucurat sa-l vada la ore. A raspuns la clasa, nu a fost stresata deloc, lucru observat si de invatatoare. Ba mai mult,copila i-a marturisit ieri ca ar dori sa-si mai vada tatal drept urmare invatatoarea i-a spus sotului meu ca il ajuta ea,ca poate veni la pauze sa stea singur cu copila pentru ca ea ii lasa. A facut asta pentru ca si-a dat seama ce se intampla si la ce tensiuni e supusa copila de catre mama.
Dar daca insa sotul meu s-ar duce aceasta vineri sa o ia la program aceasta ar suna plangand, cu telefonul pus pe speaker ca sa auda mama ce zice si si-ar ruga tatal sa nu se supere dar sa nu vina sa o ia ca nu vrea sa mearga.
Spuneti ca nu credeti in teza alienarii si va inteleg perfect pentru ca pana sa o traim nici noi nu stiam de ea cu atat mai mult sa mi se fi parut ceva plauzibil.
A inceput insa cand copila ne spunea sa nu-i mai dam cartile pe care i le luam acasa ca mami sau mamaie le arunca. A inceput cand ne-a zis ca vrem sa o otravim pentru ca i-am dat mozarella,ca asa i-a zis ei mamaie cand a cerut si acasa. A inceput cand fiind cu copila in parc am chemat mama sa o ia de acolo si sa mai petrecem timp impreuna, eram in parc la Floreasca si cea mica a vrut sa-i arate in mod special mamei cum a invatat-o tati sa se dea in topoganul mare. Mama a venit si a stat cu spatele la ea, fetita a strigat-o pana cand i-au dat lacrimile sa se uite la ea dar degeaba, o auzea si refuza sa se uite si sa se bucure de ceea ce fata considera o reusita sau un motiv de mandrie. Asta era modul mamei de a-i transmite ca orice a invatat de la tati pe ea nu o intereseaza ba chiar o supara. Si pot sa va dau multe altfel de exemple.
Dupa care nu am mai stiut de ea o vara intreaga, nici macar nu era data la telefon, zicea mama ca nu vrea copila la noi. Si cand a inceput clasa intai a cautat-o sotul la toate scolile din cartier sa o gaseasca si a vazut-o si a fugit copila bucuroasa la el in brate cu fata luminata de bucurie.
De fiecare data cand a fost la noi mama a primit mail la sfarsitul fiecarei zile cu ce a facut copila la noi, ce a mancat,unde a fost. Inainte avea un caiet pe care il lua cu ea unde sotul ii scria lucrurile astea.
Cand mama a avut nelamuriri asupra camerei copilei la noi in casa ( a zis ca o tinem in debara) a fost frumos invitata la noi acasa impreuna cu bunicii sa vada cum sta copilul. I s-a spus mereu ca poate veni oricand la noi sa se asigure ca cea mica e ok, ca daca considera necesar poate suna desi cand era la noi in week-end cea mica era rugata sa o sune pe mami care probabil ii duce dorul vinerea cand ajungea si sambata.
Dupa ce sotul a cerut custodie comuna si a obtinut-o in prima saptamana de la sentinta mama a inscris fata la activitate extraoptionala. Tatal trebuia sa o ia la 5.30 dar activitatea la 6.00 Si nu, nu i-a cerut acordul.
Exista alienarea parentala din pacate.
Doamna eu m-am exprimat cat se poate de clar: a muta copilul de la scoala, de unde ii era bine, isi facuse prieteni, se obisnuise etc doar ptr ca scoala il informeaza si pe tata si a muta copilul fara sa te consulti cu tata e simplu un gest de :bestialitate! fata de tata, dar mai ales fata de copil, pe care intelegi sa-l tratezi ca pe un obiect si sa-i ignori sentimentele si binele!
Custodie minor
Vicky777
Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)