avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Buna ziua

Sunt divortat si am o fetita de 8 ani.
Am un program de vizitare a fetei dar nu mi se respecta. Fata e educata sa ma urasca.
Am incercat la executorul judecatoresc dar a zis ca-mi ia banii dar nu-mi garanteaza ca imi voi vedea fata daca minora nu vrea sa vina la mine si nu vrea.
Am vorbit si cu cei de la politie si nu pot face nimic.
Am facut o plangere si la protectia copilului, au venit si ei sa faca "medieri" etc si tot nimic.
Am avut si exercitarea autoritatii parintesti impreuna cu fosta nevasta dar mi-a luat instanta si acest drept.
Intr-o vreme imi vedeam fata la scoala in pauza mare dar nici acolo nu ma mai lasa cei de la scoala pe motiv "ca nu-s in timpul programului de vizita"
Statul roman nu ma ajuta cu nimic pe mine tata sa imi vad copilul.
Ce pot face pentru a mi se respecta programul de vizita al fetei mele?
Pot da statul in judecata pentru ca nu mi se respecta dreptul de a-mi vedea copilul?
Mergeti la executorul judecatoresc cu ultima hotarare judecatoreasca pe drept de legaturi personale si solicitati executarea silita in baza Art 909-913 Cod Procedura Civila. DGASPC nu poate cere consiliere in instanta pana nu vor fi parcursi pasii executarii silite, asa cum sunt descrisi in articolele indicate. E de asteptat ca executorul sa va perceapa un avans de cca 500lei ptr cheltuielile de executare dar va va fi returnat. Daca copilulu nu locuieste in Sect 3, lucrurile vor merge usor.
Doamna Proastasatului, nu ati citit ce am scris. A fost alt caz in care mama a mutat copilul, in cazul nostru nu a spus sotului meu unde e inscrisa copila.
Se numeste alienare cand procedezi asa, asta e titlul bestialitatii de care vorbiti, alienare.

Doamna, pentru mine bestialitate e un termen mai grav decat alienare. Este pur si simplu inacceptabil ca un astfel de parinte, mama, sa isi considera copilul un obiect, ceea ce e contrazice insusi termenul de parinte!
Nu am nicio problema sa va dau dreptate! Sunt cazuri evidente in care parintele rezident, cel mai adesea mama, procedeaza incalificabil! Sunt si cazuri insa, in care parintele nerezident, cel mai adesea tatal, minte de rupe si se foloseste cu rea-credinta de acest termen! Mamele nu sunt toate sfinte si nici tatii nu sunt toti doar bine intentionati si onesti.
Cel mai mare minus pe care eu il gasesc sistemului este refuzul sau incapacitatea de a analiza cu rabdare, echilibru, impartialitate si onestitate fiecare caz in parte! Ca n-au timp nu ma intereseaza! Ca sunt prost platit, nici asta nu ma intereseaza! Ca iau spaga, da ma intereseaza si mi-as dori sa primeasca sanctiunea legala potrivita Lista meseriilor e lunga. Nu pot sa-si faca bine si onest treaba, sa plece!!!
De curand a fost mediatizat un caz al unei hotarari de recurs in care instantele retinusera gresit ca acel barbat ar fi fost tatal copilului. Daca ajungi in recurs si nici subiectii procesuali nu sunt inca clari instantei, eu personal sunt lamurita pe deplin!
Am postat aici mai demult un link cu o hotarare la nivel de Tribunal, in care instanta admite ca copilul pe perioadele in care se afla in vizita la tata era batut cu furtunul, culcat pe jos, si purtat in carciumi!!! Instanta admite aceasta situatie, atentie! nu ca sustine vreun martor sau mama!!! Si tot instanta nu face nimic sa protejeze minorul!!! "Interesul superior"= vorba goala, "rol activ"= vorba goala. Asta nu inseamna ca toti tatii fac asa, dar nici nu inseamna ca un astfel de comportament trebuie sa treaca nesanctionat!
Iar mai presus de orice asta nu e o justitie care sa-ti insufle respect si incredere!
Dar nici judecatorii, precum nici toti tatii si nici toate mamele nu sunt la fel, nici in sens bun, nici in sens rau!
Si uita asa, cu complicitatea indolenta sau necalificata a autoritatilor ne paruim intre noi, la propriu sau la figurat!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
proastasatului, utilizator
Cred ca ne indepartam de subiect :) Dar si eu va multumesc pentru dialog. Nu-ti poti largi orizontul daca toti iti impartasesc vederile.
Un copil nu are cum sa iubeasca si sa vrea sa isi petreaca timp cu o persoana care vine cu executori, cu scandal, cu vorbe urate. Haideti sa nu mai punem repede eticheta de copil "alienat". Daca te porti urat cu cel pe care copilul il iubeste si care ii este alaturi atunci cand este bolnav sau se loveste (parintele la care locuieste), automat in ochii lui decazi. Fara alienare. Copilul nu poate fi educat sa urasca. La 8 ani cred ca nici nu stie termenul, mai ales sensul lui ....

De ce nu va intrebati ce puteti face pentru a reintra in gratiile copilului? Puteti incepe prin a va purta frumos cu mama acesteia, ce ziceti? Nu cred ca e prea greu ca doar suntem oameni.

Daca cei de la Protectia Copilului nu au cerut consilierea, inseamna ca nu este cazul. Daca ati avut autoritate parinteasca comunca si doamna a obtinut-o pe cea exclusiva, este un mare semn.

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Vicky777 Vicky777 Buna seara , am divortat la sfarsitul lunii septembrie. In urma acestuia domiciliul fiului nostru a fost stabilit la mine ( mama) iar autoritatea parinteasxa ... (vezi toată discuția)
Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)