avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce lege se aplica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce lege se aplica

Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 28 Mai 2015
Atributiile pot fi modificate :
- unilateral , prin decizie a angajatorului

- bilateral, prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
freeelis a scris:

Atributiile pot fi modificate :
- unilateral , prin decizie a angajatorului

- bilateral, prin incheierea unui act aditional la c.i.m.

Exista decizii care cuprind in formularea lor atributii schimbate complet ? Cred ca doar adaugare de atributii, in conditiile in care fisa postului veche ramane ca parte a contractului de munca neschimbat.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2015
petrulili, utilizator
Nu exista tipizate de decizii. Cel care emite decizia decide continutul acesteia .
Adica fisa postului se poate modifica asa. Fisa postului care este parte a CIM. In concluzie se poate modifica fisa postului unilateral prin decizie, contractul de munca ramanand acelasi, inclusiv actul aditional la contractul de munca care cuprindea vechea fisa de post. Fisa de post veche care ramane valabila, in conditiile in care nu se specifica nicaieri ca se anuleaza. Adica contractul de munca ramane cel vechi, inclusiv fisa postului cea veche. In acest mod nu raman valabile 2 fise de post pentru 1 angajat? =D>=D>
petrulili, utilizator
Nu raman 2 fise de post pentru un salariat , ci una singura.
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)