avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce lege se aplica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce lege se aplica

Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 28 Mai 2015
1. Angajatorul are obligatia sa asigure securitatea si sanatatea salariatilor in toate aspectele legate de munca.

2. Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

3. In speta, angajatorul poate fi tras la raspundere.
Deci ar trebui sa imi intre bine in cap- in Romania un articol specificat in contractul individual de munca si anume atributiile (referire la anexa-fisa postului), indiferent de angajator, pot fi modificate dupa interesele institutiei/societatii de catre patron/director/manager in mod unilateral pe perioada nedeterminata si nu ca masura de protectie sau sanctiune ? Adica se poate si un educator-studii medii sa aiba atributii de profesor, intrucat fisele de post au caracter orientativ si nu obligatoriu ?
petrulili a scris:

... Adica se poate si un educator-studii medii sa aiba atributii de profesor, intrucat fisele de post au caracter orientativ si nu obligatoriu ?

Era vorba despre cele descarcate de dvs dupa Internet . Nu mai faceti afirmati care nu se regasesc in raspunsurile postate de mine.
Ma scuzati. Si totusi pentru a intelege si eu, exista totusi o limita la ce atributiunile care se pot introduce fara acordul salariatului? Exista ceva lege, hotarare, norma de aplicare ...........ceva....care sa defineasca ce anume este legal si ce nu in ceea ce se regaseste in fisa postului unui angajat ?
Pentru că văd că vă frământați foarte tare, nu vreți să ne postați respectiva fișă de post în cazul în care o dețineți? Anonimizați nume și denumiri.
Că un exemplar trebuia să vă rămână după ce o semnați. Și atunci am putea analiza fișa postului la care vă referiți.
Altfel nu văd cum v-am putea lămuri mai mult ca până acum.

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)