avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce lege se aplica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce lege se aplica

Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 28 Mai 2015
freeelis a scris:

petrulili a scris:

Si dispozitii cu caracter obligatoriu pentru angajat sunt legale in acest caz ?

Da, acele decizii au caracter obligatoriu pentru angajati aceste dispozitii.

Nu am inteles nimic.............decizii.......dispozitii................oricum eu nu am intrat in posesia nici vre unei dispozitii nici a vre unei decizii........deci o sa incerc alta abordare a subiectului care ma afecteaza, daca din punct de vedere legal este asa de complicat si atat de in favoarea angajatorului.
Pentru ca din punctul meu de vedere, indiferent de sectorul de stat sau privat in care activezi si indiferent de articolele din lege forul decizional in cazul unui contract de munca este mereu angajatorul. Un fel de...........vrei servici-taci si inghite tot. Un singur lucru este cert...........totul depinde de buna intentie si corectitudine a judecatorului de caz.
Fie ca se spune decizie, fie ca se spune dispozitie este tot una.
Nu este asa de complicat daca ne raportam la toate textele de lege sau poate ne dorim ca angajatorul sa ne spuna stai acasa si iti platesc salariul.

Nu generalizati daca nu cunoasteti situatia exacta de la alti angajatori , fie din sectorul bugetar , fie din privat.
Judecatorul judeca in functie de probele administrate in cauza, iar faptul ca plecam de la premisa ca atotputernicul este angajatorul si institutiile statului sunt corupte , atunci ar trebui sa punem lacat gura si sa nu ne mai plangem.

Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
În definitiv, ce anume vă deranjează din situația descrisă? Că sunteți nominalizată printre cei 4 sau că nu sunteți printre ei?!
Ajutați-ne să înțelegem ca să puteți primi un sfat pertinent.
@ IonicaPorumbel

M-a deranjat ca am semnat contractul cu o anume fisa de post, atributiunile s-au schimbat de mai multe ori de-a lungul timpului, am mai imbatranit , s-au mai acumulat boli si acum se e dorea o noua modificare de atributiuni. Dar problema s-a rezolvat intrucat am fost admisa in urma unui examen in alta institutie. Sper doar ca in noua unitate sa fiu mai atenta cand semnez contractul si sa nu mi se adauge alte atributiuni sau sa mi le schimbe pe cele cu care am negociat cu noul angajator.

@ freeelis

Nu m-am plans, nu imi sta in fire sa ma plang de nimic, ci sa actionez in functie de \"ce vant in sufla in vele\". Am incercat sa trag o concluzie analizand raspunsurile, gratis : Din cate am inteles eu din penultima dumneavoastra afirmatie, cea cu deciziile si cu dispozitiile, ele sunt legale, indiferent care ar fi ele si din cate stiu eu numai angajatorul poate da dispozitii deci angajatorul are mereu dreptate si se afla mereu in legalitate.

Eu doar am coroborat art.17, alin 1, litera d cu art.41 alin1 din Codul muncii si am tras concluzia ca nu se poate modificare unilaterala a fisei de post.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Doamna IonicaPorumbel, daca sunteti consultant pe acest site, pentru simpla mea curiozitate-se pot modifica unilateral atributiunile din fisa postului si daca da, de ce s-au mai prevazut in Codul muncii articolele acelea cu modificarea permanenta a elementelor enumerate din CIM se face numai cu acordul partilor ?

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)