avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce lege se aplica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce lege se aplica

Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 28 Mai 2015
Si dispozitii cu caracter obligatoriu pentru angajat sunt legale in acest caz ?
petrulili a scris:

Si atunci cum este posibil sa figureze in organigrama 2 astfel de compartimente formate din cate 2 oameni care fac acelasi lucru dar avand incadrari diferite, respectiv studii superioare o meserie si studii medii alta meserie ? Cum a reusit managerul institutiei sa motiveze in nota inaintata forului superior decizional o astfel de rotire de cadre ? Este legal ?

Dacă doriți să putem analiza mai mult situația descrisă, este nevoie să ne spuneți despre ce 2 compartimente anume este vorba și să-i descrieți sumar pe cei 4 salariați: posturi ocupate, studii avute.
Operator calculator si bibliotecar-studii superioare la compartimentul relatii cu publicul, eliberari permise, respectiv operator calculator si bibliotecar-studii superioare la compartimentul digitizare.
Este vorba de o unitate cu capital de stat sau privat?
bugetar

Alte discuții în legătură

Felul muncii gigel65 gigel65 Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)
Schimbare sau delegare de atributii ? angajatlastat angajatlastat Nu sunt de acord cu mutarea mea in alt compartiment si i-am anuntat de acest lucru. Angajatorul imi modifica continutul muncii pe șest, dandu-mi ocazional ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)