Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Fișa postului se întocmește de către angajator (ori de câte ori este nevoie...de regulă, anual pentru funcționarii publici sau cu ocazia reîncadrării personalului) și este anexă la contractul individual de muncă.
Fișa postului cuprinde, în mare spus, atribuțiile și obligațiile salariatului funcție de postul pe care este încadrat...de aici și denumirea. În practică, se țină cont de un cumul de factori când se întocmesc aceste documente: legislație generală, legislație cu aplicare la domeniul postului, practica de zi cu zi, elemente de ergonomia muncii, etc.
Fișa postului nu se negociază. Accepți sau...pleci.
In articolul indicat de dumneavoastra scrie clar-poate fi modificata fisa postului IN CONDITIILE LEGII, mai ales in sectorul bugetar. Eu legalitatea continutului fisei postului il contestam de fapt. Cred ca ar trebui respectate clasificarile meseriilor, din cate am vazut exista formulare speciale specifice fiecarui cod din COSA. Eu am descarcat de pe site-ul acela toate fisele de post-din toate domeniile de activitate-pentru functia mea-care nu urma a se schimba si nicaieri nu se regaseau respectivele atributii. Chiar daca ar fi vorba de aceeasi functie, in acea clasificare se face diferentierea fisei postului in functie de domeniul de activitate-deci sunt fise explicite pe coduri, eu ar fi trebuit sa preiau atributiile altei functii din COR. Nu mi-a convenit, am dat exament in alta parte si acum urmeaza sa vedem cum facem cu data de la care cad de acord sa fac transferul.
Fisele au valoare informativa si nu obligatorie, e adevarat, dar nici sa se introduca atributii specifice altei meserii nu cred ca este legal. Daca ar fi fost legal s-ar fi reusit si sa se introduca in fisa postului unui informatician de atributiuni de marketing, asa cum tot acest manager a mai incercat.
Felul muncii
gigel65
Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)