Ce lege sau hotarare se mentioneaza in cazul in care angajatorul doreste ca pe 2 ture diferite, suprapuse la pranz sa numeasca 2 persoane cu functii si meserii diferite in Clasificarea Ocupatiilor din Romania-unul avand studii medii si o anumita pregatire, celalalt superioare cu alta pregatire, deci fara sa se schimbe functiile celor 2 ?
Vreti sa ziceti ca nu se schimba nimic din contactul de munca in conditiile in care figurez la un compartiment nou infiintat, aflat in alta cladire si cu atributiunile modificate, in conditiile in care in contractul meu scrie clar litera f) atributiuni conform fisei postului anexata.
Adica daca au gresit cand au facut acum zeci de ani contractul si daca litera aceea din contract se modifica-de fapt nu constituie modificare. La fel cu art 40 litera b) din codul muncii referitoare la atributiunile din fisa de post care pot fi schimbate, conform legii, care nu exista.
Ce concluzie se trage din ultima fraza? Mie mi se pare ceva deprins din filmele de comedie si de fapt este vorba de legea fundamentala a muncii-Codul muncii si de modul cum a intocmit un consilier juridic un CIM.
Ok, stici ce? Aveti dreptate-nu se modifica nici locul muncii, nici felul muncii, iar atributiunile se pot modifica oricum dupa necesitatile angajatorului, asta in cazul in care se admite ca se modifica si ele. In definitiv nu intentionez sa fac litigiu de munca, dureaza prea mult, se consuma si energie si bani pe avocati-e mai importanta sanatatea mea.
Daca angajatul face infarct pe baza HTA severa si a altor afectiuni ale inimii existente anterior angajarii, in conditiile in care locul de munca are noxe care afecteaza boala, angajatorul fiind atentionat de existenta bolii, poate fi tras la raspundere ?
Probabil mintea mea a refuzat sa creada ca pot pati chestia cu schimbarea atributiunilor indiferent de angajatorul din Romania si de aceea am opriceput asa greu.
Felul muncii
gigel65
Este o schimbare a felului muncii daca un angajat este mutat efectiv in alt birou (in organigrama este alt compartiment al aceluiasi serviciu) cu alte ... (vezi toată discuția)