avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... speta drept procesual penal din data de 10 sept 2005
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

speta drept procesual penal din data de 10 sept 2005


stie cineva de ce termenul de 2 luni pentru formularea plangerii prealabile, in cazul infractiuni de tulburare de posesie, se calculeaza de la data consumarii infractiunii si nu de la data epuizarii ei, asa cum prevede literatura juridica si practica judiciara ?
Cel mai recent răspuns: Nicole30 , utilizator 20:09, 21 Martie 2006
Multumesc pt incurajari. Credeti-ma ca e criminal sa iei grilele si sa pici la spete(la una din materii).
Iar anul trecut a durat 3 saptamani examenul asta, inchipuiti-va stres! Anul asta vad ca e stabilita perioada 15.08-01.09. Poate va fi mai uman examenul. Din orasul meu anul trecut au intrat doar avocati/ consilieri definitivi- deci cp. 2 ani experienta. Asa ca nu strica sa fi lucrat in domeniu.
Insa asa cum nu inteleg eu cum au putut unii sa nu ia 9 sau10 la penal(se putea), asa nu inteleg altii cum am ratat eu speta la civil. E chestie si de inspiratie(in secundar), dar mai ales de multa, multa pregatire. BAFTA celor care vor incerca anul asta!
Draga Ruxy,

Imi aduc aminte ca, acum aproape 7 ani eram in postura de a fi respinsa la examenul de admitere la INM.Eram disperata pentru ca, oraselul mic in care locuiam nu-mi permitea sa-mi gasesc usor un post de consilier juridic. Cu noroc, l-am gasit pana la urma, am reusit sa dobandesc mai multe cunostinte si mai multa experienta si, pana la urma, am reusit sa-mi indeplinesc visul si am intrat si la examenul de admitere in magistratura, pentru cei cu 5 ani vechime. Daca iti doresti cu adevarat sa faci asta si simti ca esti facuta pentru meseria asta, atunci nu merita sa renunti doar pentru ca nu ai reusit sa rezolvi speta la civil. Viata e o competitie si din ceea ce stiu eu de la cei care au terminat INM-ul se invata pe branci si acolo, si acolo exista o lupta pentru a fi cel mai bun. Mi-as dori ca anul acesta sa aud ca ai fost printre cei care au intrat, sa te bucuri ca ai fost printre cei putini alesi si sa-mi impartasesti din experienta ta de auditor de justitie. Nu conteaza ce cred altii despre tine, oricum sunt doar impresii, numai tu si cei apropiati tie stiu cum esti tu cu adevarat si sper sa gasesti resursele si sa mergi mai departe. M-a impresionat mesajul tau, nu stiu de ce, si tocmai de aceea m-am hotarat sa-ti scriu si sa-ti doresc mult succes si multa rabdare.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul pana cand se poate depune o plagere Munteanu96 Munteanu96 Care este termenul pana cand se poate depune o plagere penala in urma unui accident auto cu vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei genutu genutu la cati ani se prescrie o fapta care nu se reclama (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sanda2s sanda2s Buna ziua! In cazul plangerii penale pentru tulburare de posesie exista termen de formulare a plangerii? Multumesc! (vezi toată discuția)