avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clasare plangere penala - procedura de cercetare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Clasare plangere penala - procedura de cercetare a plangerii


Buna seara,
Va rog sa ma informati si pe mine intr-o problema.Pe scurt: am facut o plangere penala la parchet. Am primit raspunsul privind clasarea, dar in afara de materialul trimis nu s-a mai intamplat nimic.Nu era necesar ca pe timpul cercetarii penale sa mai fiu chemat si eu? Daca da, care art. din vechiul si noul cod de procedura penala?
Cu stima,
Cel mai recent răspuns: senny2007 , utilizator 08:58, 29 Mai 2015
Buna seara,
Am ales data de 05.03.2010 ca data la care a fost comisa infractiunea deoarece , la modul cum gandeac "altii" este f. greu sa demonstrez o infractiune continua sau continuata (art.122 v.c.p.p), iar data la care am introdus plangerea este suficienta si pt. acest termen.
Contestatia la executare a depus-o impotriva creditorului si a tertului poprit.
Am citit si Decizia I.C.C.J. dar m-a dat peste cap. Este un pic diferita ca nu a pus sechestru, dar tot asa a produs o paguba creditorului. Cand ei incalca legea "nu-i nici-un bai" dar cand gresim noi este belea.
Nu am inteles prea bine ce inseamna "termenul de prescriptie se intrerupe prin implinirea oricarui act de procedura in cauza".Ce act de procedura s-a implinit in cauza mea?
Intoarcerea exec.silite si obligarea mea la plata sumei incasate si a onorariul exec. jud. a avut loc in iulie 2013 si a ramas definitiva si irevocabila in sept.2014.
Cu avocatul am discutat si de contestatia in anulare de revizuire nu, dar nu vad sanse de reusita.
Procurorul a discutat cu executorul pt. ca prezinta in ordonanta date pe care nu avea de unde sa le cunoasca( 26.01.2010 data solicitarii incuviintarii silite, data de 17.02.2010- data la care jud a incuviintat executarea silita- solicitare pe care a dat-o in termenul prevazut de v.c.pr. civ.!!!), precum si opinii si pareri ale exec.jud.
In situatia in care nu am castig de cauza nici la procurorul general al parchetului de pe langa Curtea de Apel Buc. unde mai fac plangere?
Decizia v-am pus sa o cititi ca sa observati ca numai la cereri ,executorul judecatoresc actioneaza.Iar perioada in care acesta nu a efectuat nimic nu se considera abuz in functie daca acesta nu a fost solicitat.Nu a avut o cerere in acest sensde la creditor.Infractiunea continua ,continuata se pot dovedi.un exemplu: BJ fura din cand in cand( la intervale regulate sau nu) curent de la vecin.Datele pe care le-ati mentionat puteau fi gasite si pe internet.Intrati pe instanta(jud sec 5,6, CAB...),dosar si scrieti numele unei parti ,obiect sau nr..dosar.Puteti introduce numele exec jud.Puteti incerca o contestatie in anulare a hot din sept 2014. Nu a trecut un an de zile.Si introduceti o noua cerere de executare silita.Nu va scriu art. fiindca nu le am .Ar trebui sa le caut pe internet.Gasiti pe internet ce inseamna actele procedurale si procesuale si cine le efectueaza.
BMC va va respinge contestatia.Potrivit art. 340 din ncpp,puteti contesta apoi la CAB.
Bafta.Cand m-am referit la altii, nu puteam utiliza un alt cuvant. mesajele sunt publice.
Inca o data multumesc mult pt. tot ce ati facut pt. mine
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita seny2015 seny2015 Buna dimineata Intr-o executare silita, dupa vechiul cod de procedura civila, care este data savarsirii :data la care executorul judecatoresc a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie fapta penala senny2007 senny2007 Buna seara, Am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva.Daca fapta penala o reprezinta o executare silita din ce moment incepe sa curga termenul ... (vezi toată discuția)
Incadrare in termenul de prescriptie deea-lex deea-lex Buna seara!sunt într-o situație delicata si am rugamintea sa ma ajutati .la serviciu am o sentinta civila a tribunalului sectia comerciala din luna Iunie ... (vezi toată discuția)