avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond de rulment

Locuiesc in Constanta intr-un apartament de 40 mp,cu doua camere.Administratorul asociatiei a stabilit suma de 230 Ron pentru un ap. cu 2 camere iar pentru un ap. cu 3 camere 300.As dori sa stiu cum se stabileste aceasta suma, a fondului de rulmen; la numar de persoane din ap sau la numarul de mp al apartamentului?exista o lege cu indici de calcul al acestui fond de rulment?Pana in prezent am achiat suma de 180 Ron, mai mult nu vreau sa dau, e o aberatie ceea ce ni se cere.
Cu multumiri
Niculina
Cel mai recent răspuns: ContSters83900 , utilizator 23:47, 30 Noiembrie 2009
mihaela bigu a scris:

Asociatia de locatari este in curs de infiintare de 6 luni de zile; pt ca tot dezvoltatorul se ocupa si de depunerea actelor pentru constituirea asociatiei si nu are nici un interes sa se definitiveze.problemele sunt multe si grave in acest ansamblu rezidential si cu acest dezvoltator.

Ce vreau eu sa aflu, daca ei sunt indreptatiti in virtutea vreunei legi ( si care este legea) sa ne ceara fond de rulment. Nu de alta dar le intra o suma fabuloasa in buget daca le-am plati acest fond de rulment. Iar cand vor iesi actele pt asociatie o sa trebuiasca sa platim alti bani pt visteria asociatiei.
Dupa cum s-au comportat pana acum cu locatarii nu cred ca acest fond de rulment pe care vrea sa il stranga dezvoltatorul, va ajunge vreodata in contul asociatiei de locatari.

dezvoltatorul nu are niciun interes sa va infiintati ca asociatie de proprietari distincta intrucit isi ia bani de la administrarea blocului dvs si nu are niciun drept sa depuna actele la judecatorie in acest scop. in urma adunarii generale de infiintare a asociatiei de proprietari, presedintele este autorizat sa reprezinte asociatia, nu dezvoltatorul. la judecatorie oricum nu l-ar baga nimeni in seama pentru ca nu are calitatea necesara a depune aceste acte.
va recomand sa va recuperati actele de la dezvoltator (daca le mai are si daca vrea sa vi le restutuie), iar presedintele sa-i ia in serios atributiile conferite de adunarea generala cu respectarea legii 230/2007
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
toate actele pt infiintarea asociatiei au fost semnate de catre administrator, dar demersurile pt infiintarea asociatiei au fost facute de catre dezvoltator. Cel putin asa zic ei; nu avem nici o dovada in acest sens.

pana la solutionarea problemei cu asociatia de locatari, are dezvoltatorul dreptul sa ne ceara fond de rulment?
Din cite cunosc eu, fondul de rulment se inregistreaza in registrul special al f.r. in contrapartida fiecarui proprietar si poate fi folosit doar pentru plata penalizarilor ce se calculeaza in cazul neplatii utilitatilor ce va revin, si nu pentru plata penalizarilor altor proprietari . Acum, ca sa raspund si la urmatoarea intrebare ce sigur se va pune, din cite stiu, daca un proprietar nu a achitat intretinerea,se va folosii fondul lui de rulment, urmind ca luna urmatoare sa il reconstitue, iar daca nu, (se urmeaza procedura legala :instituirea de privilegiu imobiliar, dupa 3 luni, actionarea in justitie.... ) . Odata cu lipsa fondului de rulment, se micsoreaza si perioada impusa de lege pentru achitarea intretinerii, asa ca toata aceasta perioada de 90 de zile mie m-i se pare ca apare de regula, pentru ca cel indrituit sa se ocupe de aceasta problema nu-si face treaba, in acest fel aruncind in circa celorlalti proprietari sarcina de a achita restanta/le acelui/lor proprietar/i .
Solicit si celorlalti forumisti sa studieze aceasta parere, cred eu, pertinenta .
Va multumesc !
gresiti domnule petre
fondul de rulment nu este constituit pentru plata penalizarilor, ci pentru plata cotei parti a fiecaruia catre furnizori pentru utilitatile deja prestate catre asociatie, pentru care au emis si trimis facturi catre asociatie care trebuiesc platite in 15 zile (de obicei). exista un decalaj cam de o luna intre data primirii facturilor si data cind venim fiecare sa ne platim aceasta cota parte pentru un serviciu deja prestat de furnizor, decalaj care este amortizat de acest fond de rulment pentru a nu se plati facturile cu penalitati
va rog sa-mi dati voie sa intreb aici , daca fondul de rulment este calculat dupa suma cea mai mare pentru o luna , reprezentand DOAR intretinerea sau intretinerea + FONDUL DE REPARATII..multumesc

Alte discuții în legătură

Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment ceaidemusetel ceaidemusetel Fondul de rulment trebuie platit anual chiar daca sunt cu plata taxelor la zi? (vezi toată discuția)
Plati datorii furnizori DanAlyna DanAlyna Buna ziua, In cadrul Adunarii Generale s-au luat urmatoarele decizii: - bugetul de cheltuieli pentru: presedinte: 100 lei/luna; lucrari ce nu necesita ... (vezi toată discuția)