mihaela bigu a scris:
Asociatia de locatari este in curs de infiintare de 6 luni de zile; pt ca tot dezvoltatorul se ocupa si de depunerea actelor pentru constituirea asociatiei si nu are nici un interes sa se definitiveze.problemele sunt multe si grave in acest ansamblu rezidential si cu acest dezvoltator.
Ce vreau eu sa aflu, daca ei sunt indreptatiti in virtutea vreunei legi ( si care este legea) sa ne ceara fond de rulment. Nu de alta dar le intra o suma fabuloasa in buget daca le-am plati acest fond de rulment. Iar cand vor iesi actele pt asociatie o sa trebuiasca sa platim alti bani pt visteria asociatiei.
Dupa cum s-au comportat pana acum cu locatarii nu cred ca acest fond de rulment pe care vrea sa il stranga dezvoltatorul, va ajunge vreodata in contul asociatiei de locatari.
dezvoltatorul nu are niciun interes sa va infiintati ca asociatie de proprietari distincta intrucit isi ia bani de la administrarea blocului dvs si nu are niciun drept sa depuna actele la judecatorie in acest scop. in urma adunarii generale de infiintare a asociatiei de proprietari, presedintele este autorizat sa reprezinte asociatia, nu dezvoltatorul. la judecatorie oricum nu l-ar baga nimeni in seama pentru ca nu are calitatea necesara a depune aceste acte.
va recomand sa va recuperati actele de la dezvoltator (daca le mai are si daca vrea sa vi le restutuie), iar presedintele sa-i ia in serios atributiile conferite de adunarea generala cu respectarea legii 230/2007