acum incepem cu povestea cu "drobul de sare", doamna elga ? cam asa suna
Cine poate garanta ca un locatar nu va avea dificultati financiare si nu va ramane restant o luna, doua sau chiar mai multe? Ca fiecare locatar nu va trece printr-o asemenea situatie?
pai daca o persoana care nu a avut deloc restante de ce sa creeze un fond de rulment aproape dublu din cauza ca unii sint retsntieri de profesie, unii din reaavointa, altii din neputinta, altii din nepasare ? unde mai pui ca un restantier se culca si pe urechea aia ... ca are fondul de rulment care poate acoperi aproape doua luni
ati spus
Fiecare asociatie are problemele ei [...] administratia trebuie sa aiba in vedere interesul general
pai marea problema in blocurile cu restantieri sint tocmai cei din conducere, care nu au facut in asa fel incit sa recupereze pina acum acele restante.CE sau AG poate impune acele penalitati de pina la 0,2% pe zi si in majoritatea cazurilor nu se apeleaza la ele. cind omul vede ca are de platit si mai mult daca nu-si plateste la timp intretinerea, incepe sa-l cam doara la buzunar.
urmez si eu un anumit exemplu acum, sper sa fie pentru prima si ultima oara ... :)
acum vreo 12 ani, cam 1/2 din proprietari aveau restante, mai mult din cauza administratorului (un batrinel foarte linistit, care a renuntat intre timp din cauza virstei inaintate) si a unui presedinte care avea un rol decorativ la acea vreme. acum vreo 10 ani s-a schimbat conducerea, s-a infiintat asociatia de proprietari si restantele s-au redus simtitor de la an la an, fara a fi impuse aceste penalizari, numai datorita presedintelui ales care a stiut sa se implice si sa-i convinga pe fiecare ca este spre binele noetru sa nu avem restante. nu va ginditi, ca nu am fost eu acela :P
si toate acestea cu un fond de rulment care acoperea intretinerea pe o luna + inflatia (care era destul de mare atunci si se modifica continuu si rapid), nu cu un fond dublu
in acest fel trebuie procedat, nu prin marirea fondului de rulment de 2-5 ori ca sa-i acoperim pe restantierii profesionisti. iar daca nici asa nu se poate, prin proces in temeiul articolelor 49-51 din legea 230/2007.
cind un proprietari este restantier si vede ca-si [poate pierde casa, va garantez eu ca in cel mult doua luni o sa vina val-virtej macar cu plati partiale, dar tot este un pas inainte