avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mod de calcul indemnizatie maternitate pentru cel ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mod de calcul indemnizatie maternitate pentru cel de-al doilea copil

Buna ziua,

Fiti draguti sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns....
Acum sunt in concediu de crestere al copilului pana la data de 11.09.15(am nascut in 11.10.13, am optat pt doi ani).
Sunt din nou insarcinata cu cel de-al doile copil, DPN: 11.11.2015.
In aceasta situatie, ma gandesc eu, ca voi intra in prenatal de la 7 luni(chiar din momentul in care mi se termina primul concediu, urmeaza sa nasc in noiembrie, apoi voi intra in concediu postnatal aprox.2 luni(pana se termina cele 126 zile), iar apoi imi voi depune dosarul pentru indemnizatie la primarie.
In aceasta situatie, cum se va calcula indemnizatia?Mentionez ca voi opta tot pentru 2 ani pentru ca nu am cu cine sa-mi las copilul.
Inainte de a intra in concediu de crestere al copilului am lucrat la 2 firme, din care, din pacate, intre timp una s-a inchis.
Astept cu mare interes raspunsul d-voastra.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: NicoletaMarcela , utilizator 16:41, 19 Septembrie 2015
ITM - ul nu are cum sa opereze in REVISAL in locul angajatorului sau administratorului ori lichidatorului judiciar al acestuia.
Prin urmare, daca societatea nu mai exista trebuie sa luati legatura cu acestia pentru a inregistra in REVISAL incetarea c.i.m.

Se iau in calcul toate veniturile realizate, chiar daca activitatea d la un loc de munca se va suspenda.
Buna ziua D-le Tudor Valeriu,

Am solicitat firmei de insolventa sa mi se inchida contractul de munca la societatea unde am lucrat 8 ore(functia de baza), daca tot a intrat firma in insolventa.(am inteles ca tot ei se ocupa in continuare de societatea noastra(firma care s-a inchis), ei au userul si parola de la Revisal.Le-am spus ca am nevoie de decizia de concediere de la ei si inregistrarea acesteia in program.

Va adresez iar intrebarea:
- nu ma va afecta la CCC 2 faptul ca am ramas cu contract doar la societatea unde am lucrat 4 ore(nefiind norma intreaga)si la aceasta societate am lucrat in perioada 1.05.13.- 13.08.13, iar din 13.08.13-11.10.13 am fost in prenatal.Asta in conditiile in care la cealalta firma n-am avut inrerupere deloc.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Nu va afecteaza la a beneficia de CCC2.

Buna ziua,

As avea o intrebare:
- dupa cum spuneam mai sus am o prietena care este insarcinata si are doua locuri de munca...din cate am inteles trebuie sa-si inchida contractul de munca de la o societate pentru a putea beneficia de CCC.
Mi-ati putea spune mai exact, cand va trebui sa-i inchida contractul la o societate?Inainte de a intra in prenatal(daca vrea sa beneficieze de prenatal) sau ? in aceste conditii sa inteleg ca va beneficia de concediu prenatal doar de la o societate(daca i se inchide contractul de munca la cealalta) si doar veniturile cumulate anterior nasterii vor intra in calculul CCC?
Unde as putea gasi legea care reglementeaza acest lucru?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu stima,

O zi buna!
C.i.m. trebuie suspendat inainte de a intra in CCC.

Alte discuții în legătură

Plata concediului postnatal ramqby ramqby Buna seara si La multi ani!! Va rog sa-mi spuneti cati bani voi lua fiind in concediu postnatal,daca in ultimele 12 luni venitul meu a fost de ... (vezi toată discuția)
Acordarea indemnizatiei crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Sunt in concediu de crestere copil pana la 1 august 2016 si sunt din nou insarcinata in 2 luni.Vreau sa imi dau demisia de la actualul loc de ... (vezi toată discuția)
Calcul cic al 2-lea copil carmenlazar carmenlazar Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un copil care in 16.07.2015 va implini 2 ani. M-am intors la serviciu in 12.06.2015. Urmeaza sa nasc al ... (vezi toată discuția)