avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare avocat

buna ziua
sunt presedindele unei asociatii proprii de locatari, la care un locatar prin intermediul unui Avocat doreste informari privind calculul energiei termice, pe scara unde locuieste, intrucat 9 din 10 locatari dispun de repartitoare de caldura pe calorifere. conform procedurii firma sau un reprezentant din cadrul locatarilor transmit indexurile dupa care firma transmite printr-un table consumurile reiesite din citire. acest locatar imi solicita calculatia cu care se efectueaza, chiar daca acest apartament este cu caldura centralizata, si totusi tevile commune ii trec prin proprietate.
aceste informatii sunt prezentate intr-un mod scurt, si rog pe aceasta cale informarea privind urmarea pasilor care trebuiesc urmati in vederea raspunderii cat mai corecte prin intermediul unui avocat, recomandat de dvs.
cu stima
Cel mai recent răspuns: gauraru , utilizator 13:42, 18 Iulie 2015
va multumesc pentru informatii. o sa transmit toate informatiile cu privire la calculatia efectuata de Asociatie.
va tin la current cu privire la demersurile facute
cu stima
dar mai am doua intrebari.
aceste raspunsuri le pot transmite pe mail sau cu confirmare de primire ?
costurile de trimitere le suporta intraeaga Asociatie sau proprietarul in cauza ?
Solicitarea de la proprietar ati primit-o prin posta cu confirmare de primire?
Proprietarul va comunicat vreo metoda prin care doreste raspunsul?
Indiferent de raspuns puteti sa trimiteti alegand calea cea mai ieftina, email sau inmanare personala (il instiintati telefonic sa se prezinte pentru primirea raspunsului).
Nu uitati sa ii dati nr de inregistrare si sa treceti si data comunicarii raspunsului.
Daca il trimiteti prin email ii solicitati sa va confirme primirea mesajului, la inmanare personala il puneti sa semneze pe exemplarul care ramane la asociatie.
Nu vad rostul trimiterii prin posta cu confirmare de primire atata timp cat proprietarul locuieste in acelasi bloc cu presedintele si exista destule metode de comunicare ptr preluarea raspunsului.
Comunicarea prin posta cu confirmare de primire se practica atunci cand cineva refuza sa primeasca o cerere sau un raspuns prin metodele clasice.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
cyan, moderator
Carturarul a scris:
@Adriantot
Din raspunsul dumneavoastra rezulta ca proprietarul nemultumit de calculele la caldura cu repartitoare nu le poate vedea si verifica decat in instanta.

Probabil ca nu ati citit mesajul asa cum l-am scrsi si reiau aici partea de care ati sarit si in care spuneam:
Presedintele asociatiei nu are ce cauta la firma sa ceara modalitati de calcul..., ci trebuie sa raspunda proprietarului solicitant (prin avocat sau fara avocat) ca repartizarea costurilor cu agentul termic se face de firma X, anexand la raspuns tabelul centralizator intocmit de firma. Proprieatrul poate se lamureste prin acest raspuns sau poate apela la experti care sa verifice calculele de pe acel tabel centralizator.

Cititi sublinierile pentru a va edifica mai usor.

@gauraru, spune:
aceste raspunsuri le pot transmite pe mail sau cu confirmare de primire ?
costurile de trimitere le suporta intraeaga Asociatie sau proprietarul in cauza ?

Ca presedinte al asociatiei, sper ca ati fost ales legal in adunarea generala si ca va cunosteti vecinii. Formulati in doua exemplare raspunsul si anexati tabelele. Dati-i un telefon, contactati-l pe vecin si stabiliti cand sa vina la asociatie sa-i inmanati documentatia. Daca vine o sa va semneze pe exemplarul dv ca a primit un exemplar astazi... data... Daca vrea sa-i expediati raspunsul prin posta electronica, prin curier rapid sau posta populara, faceti asa cum doreste, suportati costul expedierii, cost ce-l repartizati pe urmatoarea lista de plata in sarcina acelui proprietar.
@Adriantot
Firma de repartitoare trimite la Asociatie doar rezultatele calculelor, nu modul de calcul.

Ceeace spuneti e ca si cum proprietarul nemultumit de calcule ar fi trimis sa se uita la foaia de intretinere in loc sa i se arate si sa i se explice cum s-au facut calculele.
Nu cred ca dumneavoastra procedati asa!

@elga50
Algortimul (modul) de calcul nu se schimba de la luna la luna, se schimba doar datele de intrare (indexe si valoare factura).

Personal pot sa va spun ca exista cel putin doua metode de a falsifica calculele: declarare de indexe mai mici decat cele reale si modificarea coeficientilor de calcul care depind de marimea caloriferelor.

Deci, firma trebuie sa arate:
-algoritmul de calcul
-PV-urile de inventariere a caloriferelor
-tabelele cu coeficientii de calcul
-tabelele cu indexele folosite in luna contestata.

Ca sa imi demonstrati ca dumneavoastra aveti dreptate si nu eu va rog sa imi explicati cum se face ca in blocul meu presedintele si-a incalzit apartamentul timp de cinci luni (din noiembrie 2009 pana in martie 2010) cu doar 68 lei, administratorul cu 100 lei iar mie mi-au pus 1600 (una mie sase sute) lei.
Si, nici macar in tribunal nu au vrut sa arate calculele, ca erau evident corecte si nu am voie sa le contest.

Tehnic, consumul meu de 15 Gcal/iarna, adica o medie de 3 Gcal/luna e imposibil.

Nu cred ca dupa ce s-au montat repartitoarele RADET-ul a pompat mai multa caldura prin caloriferele mele fata de anii anteriori iar la vecinii mei mai putina.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
Carturarul, utilizator

Alte discuții în legătură

Coloane distributie caldura dan6i dan6i Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie? Ce ... (vezi toată discuția)
Plata tevilor de caldura marinica71 marinica71 buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)