avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare avocat

buna ziua
sunt presedindele unei asociatii proprii de locatari, la care un locatar prin intermediul unui Avocat doreste informari privind calculul energiei termice, pe scara unde locuieste, intrucat 9 din 10 locatari dispun de repartitoare de caldura pe calorifere. conform procedurii firma sau un reprezentant din cadrul locatarilor transmit indexurile dupa care firma transmite printr-un table consumurile reiesite din citire. acest locatar imi solicita calculatia cu care se efectueaza, chiar daca acest apartament este cu caldura centralizata, si totusi tevile commune ii trec prin proprietate.
aceste informatii sunt prezentate intr-un mod scurt, si rog pe aceasta cale informarea privind urmarea pasilor care trebuiesc urmati in vederea raspunderii cat mai corecte prin intermediul unui avocat, recomandat de dvs.
cu stima
Cel mai recent răspuns: gauraru , utilizator 13:42, 18 Iulie 2015
@Carturarul, v-ati pus intrebarea daca presedintele si administratorul rezista mult mai bine la frig decat dumneavoastra?
Alti vecini cu suprafata utila echivalenta au avut costuri aproximativ similare cu ale dvs.?

Parerea mea este ca se piate calcula caldura si de catre administrator in conditiile in care toti proprietarii depun odata cu indecsii contoarelor de apa si indecsii(unitatile) afisati pe dispozitivele montate pe calorifere.
Din total factura se stabileste un tarif in lei/unitate care se inmulteste cu unitatile declarate de fiecare proprietar. Un tabel simplu in Excel. Pentru parti comune se poate stabili un procent functie de nr caloriferelor si suprafata.

Din cate stiu firma de repartitoare transmite asociatiei un fluturas cu cheltuielile defalcate pe camere ptr fiecare proprietar.
Din acea fisa se poate "extrage" algoritmul de calcul astfel incat sa ramana doar problema depunerii indecsilor de catre proprietari.
La noi s-a renuntat la repartitoare si se calculeaza la pausal, se platea mai mult cu repartitoarele.
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
cyan, moderator
Carturarul a scris:
Si, nici macar in tribunal nu au vrut sa arate calculele, ca erau evident corecte si nu am voie sa le contest.

Documentele de care amintiti mai sus trebuia sa le solicitati in prima instanta, in judecatorie si nu in tribunal. Ce hotarare ati avut in prima instanta de ati ajuns in tribunal?
O sa incerc sa raspund la intrebari.
Da sunt ales Presedinte legal de cca 8 ani, in care nu au fost probleme pana a venit acest locatar.
Acesta are centrala termica si ceilati locatari au repartitoare pe calorifere, cand au venit de la firma sa-i masoare tevile care ii trec prin apartament ia respins categoric. De atunci firma ii face calculatia dupa un apartament echivalent tinand cont de centrala termica. Locatarul imi solicita calculatia din care reiese costurile lui.
Inceperea corespondentei a fost prin ai trimite prin posta, cu confirmare de primire, somatia, intrucat nu dorea achitarea intretinerii. Raspunsul cu privire la calculul consumului aferent locatarului a fost acela ca nu-i pot oferi decat tabelul primit de la firma.
La avizier se afla lunar toate cheltuielile cat si costurile reprezentant salariile tot.
Acum la ora actuala am primit o petitie prin Avocat solicitand calculatia.
De aceea am intrebat daca este necesara angajarea unui avocat pentru trimiterea raspunsului sau ii pot raspunde eu.
Cu stima
Fiind vorba despre consumul pe tevile verticale si spatiile comune, e logic ca va plati similar cu orice apartament de pe coloana lui, deci e suficient sa-i dati tabelul centralizator, unde pe coloana aferenta spatiilor comune si pe cea aferenta tevilor verticale se vede similitudinea.

Probabil nu vrea sa plateasca deloc. Si n-ar avea dreptate.
Care ar fi motivul pentru care firma trebuia sa ii masoare tevile din interior atata timp cat este vorba de tevile comune? Doar nu si-a majorat tevile respective de cand si-a montat CT!
Ne dati informatii incomplete lasandu-ne sa presupunem ce se intampla, acum spuneti ca are CT, in mesajul initial ne-ati spus doar ca nu are repartitoare fara a preciza CT.
Proprietarul ce nu vrea sa plateasca, intretinerea toata ( asa se intelege) sau numai caldura aferenta partilor comune?
Din moment ce are CT este suficient sa ii prezentati modalitatea de calcul ptr parti comune.

Consider ca nu este necesara angajatea unui avocat ptr a concepe si trimite raspuns.
Avocatul se angajeaza de regula ptr reprezentare in instanta.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Coloane distributie caldura dan6i dan6i Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie? Ce ... (vezi toată discuția)
Plata tevilor de caldura marinica71 marinica71 buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)