avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... angajare avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

angajare avocat

buna ziua
sunt presedindele unei asociatii proprii de locatari, la care un locatar prin intermediul unui Avocat doreste informari privind calculul energiei termice, pe scara unde locuieste, intrucat 9 din 10 locatari dispun de repartitoare de caldura pe calorifere. conform procedurii firma sau un reprezentant din cadrul locatarilor transmit indexurile dupa care firma transmite printr-un table consumurile reiesite din citire. acest locatar imi solicita calculatia cu care se efectueaza, chiar daca acest apartament este cu caldura centralizata, si totusi tevile commune ii trec prin proprietate.
aceste informatii sunt prezentate intr-un mod scurt, si rog pe aceasta cale informarea privind urmarea pasilor care trebuiesc urmati in vederea raspunderii cat mai corecte prin intermediul unui avocat, recomandat de dvs.
cu stima
Cel mai recent răspuns: gauraru , utilizator 13:42, 18 Iulie 2015
@gauraru

Primul lucru pe care il puteti face este sa ii aratati omului tabelele venite de la firma de repartitoare unde (ar trebui) sa fie aratate separat costul incalzirii apartamentelor, costurile pentru tevile comune si costul pentru partile comune (daca aveti calorifere pe casa scarii, de exemplu) asa cum v-a spus @elga50.
Daca nu este multumit vorbiti cu cei de la firma sa mergeti impreuna cu proprietarul respectiv si sa ii arate modul de calcul si tot ce mai doreste.
Asa va veti lamuri si dumneavoastra cum se fac calculele pentru a putea da explicatii la nevoie.

Este ceva ciudat totusi: tevile comune trec prin tot blocul asa ca daca nu a permis accesul era suficient sa se masoare diametrul tevilor in apartamentele de deasupra si de dedesubt pentru a putea face calculele corect.
Eu presupun ca, deoarece nu a permis inventarierea, i s-a aplicat un coeficient de 1,3 la consum ceeace nu este corect fiindca acest coeficient se aplica numai la calorifere, unde dimensiunile pot diferi de la apartament la apartament.

@cyan

Apartamentele sunt identice deci se poate face comparatia direct.
Mai mult, robinetele termostatice se deschid automat la 6 grade deci, daca presedintele a platit pentru 6 grade 68 lei, eu ce trebuia sa am in apartament daca mi s-a cerut de 24 de ori mai mult?
Matematic rezulta 6 * 24 = 144 grade!!

Problema fiind Off Topic ma opresc aici, daca doriti amanunte suplimentare discutam pe mesaj privat.

Referitor la masuratul tevilor comune este necesar pentru a calcula cata caldura produc ele.

Calculele se pot face desigur si in Excel de catre administrator, dar, tocmai fiindca se poate, legea interzice asa ceva.

@Adriantot

Povestea conflictului meu cu Asociatia e lunga si Off Topic tot ce pot sa spun este ca vina principala apartine (in)Justitiei romane care e incompetenta, lenesa sau corupta, dupa cum se poate vedea din analiza sentintelor date impotriva mea.

Va voi raspunde in week-end pe mesaj privat caci joi am termen la tribunal.
buna ziua
a ramas sa va informez cu privire la discutia inceputa, despre un locatar care detine CT de apartament si celelalte apartamente, in nr de 9, detin repartitoare de calorifer, solicitand printr-o scrisoare de la un avocat, tabelul de calcul al energiei termice, solicitand totodata si montare a repartitoarelor si pe calorifere din partile commune.
am tinut sedinta in cat mai scurt timp posibil conform legii, afisare in termen de 7 zile cu ordinea de zi afereta sedintei, s-a decis montarea repartitoarelor si pe calorifere pe partile comune cat si trimiterea tabelului primit de la firma, prin intermediul avocatului, bineinteles.
DAR acum am o intrebare.
in urma cu cca o luna, am facut o petitie catre RADET cu privire la primirea, in copie,a unui Proces Verbal privind apartamentul, din discutie, la care sa monatat o CT.
Raspunsul primit este Acela ca apartamentul respectiv nu are un Proiect incheiat cu RADET-ul de debransare, in acest caz credeti il voi putea da in judecata? mai ales ca totusi am fos dusi cu vorba cca 4 ani cu privire la completarea dosarului apartamentului respectiv: Tabel cu locatarii( nu exista), Proiect RADET( nu exista). solicitandu-i de nenumarate ori, si prin POSTA cat si prin intermediul avocatului, dupa terminarea concediilor in Luna August voi tine o sedinta pe scara sa informez locatarii cu privire la raspunsul primit de la RADET si sa luam o decizie comuna.

va multumesc pentru toate interventiile si intrebarile primite despre acest subiect.
va tin la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coloane distributie caldura dan6i dan6i Daca un locatar, dintr-o asociatie de proprietari a izolat coloanele de distributie din apartamentul sau, poate fi micsorata cota de contributie? Ce ... (vezi toată discuția)
Plata tevilor de caldura marinica71 marinica71 buna ziua!locuiesc la et.3 intr un bloc cu 10 et.in cele11 apartamente de pe tronsonul meu(pe verticala) doar 1 mai este racordat la termoficare restul avem ... (vezi toată discuția)
Plata caldura parti comune marinica71 marinica71 am primit factura la intretinere pe noiembrie.eu am ct de apartament dar am constatat ca in factura de la intretinere apar ca plata si tevile de la sist ... (vezi toată discuția)