av.corduneanu.daniel a scris:
Domnul meu, in primul rand asociatia de proprietari trebuir sa-si incerce recuperarea datoriilor pe calea unei proceduri prealabile cum ar fi - sa va cheme la asocatie si sa incerce o esalonare a cheltuielilor pe care le datorati. In cazul in care asociatia nu a facut acest lucru puteti invoca aceasta exceptie in fata instantei, deoarece procedura prealabila este o conditie prealabila de introducere a cererii de chemare in judecata. In al doilea rand spunet ca nu ati platit datoriile la intretinere de mai bine de patru ani, in acest caz trebuie sa va spun ca pentru fiecare luna curge un termen de prescriptie astfel incat datoriile care depasesc trei ani se prescriu, si odata cu acestea si penalitatile, astfel incat v-ar ramane de platit pe ultimii trei ani. Sfatul meu este sa invocati aceste exceptii si la intrebarea judecatorului daca recunoasteti datoriile sa raspundeti ca nu, ca urmare judecatorul va cere reclamantului sa precizeze suma pe care o considera ca o datorati fara cea de acum patru ani. Ca sa-i incurcati si mai mult cereti si o expertiza, in cele din urma veti iesi mai ieftin.
Succes.
In legea 230/2007 e foarte clar stipulat ca dupa 90 de zile de intarziere se poate actiona in instanta, fara proceduri prealabile, esalonari, etc. Acestea se fac in asociatii pentru ca suntem vecini si poate omul a uitat sa plateasca nu pentru ca ne-ar obliga vreo lege. De unde scoateti dv ca " procedura prealabila este o conditie prealabila de introducere a cererii de chemare in judecata" ?!
Datoriile ca si penalizarile nu se prescriu niciodata daca cei din conducerea asociatiei au facut un demers cat de mic inainte de trecerea celor 3 ani lucru de care sunt sigur ca s-a intamplat in acest caz. Adica inainte de a se implini 3 ani s-a facut o notificare , o somatie, s-a intocmit un angajament de plata, s-a deschis o actiune in instanta, s-a instituit privilegiu imobiliar, s-a facut o plata de un leu in contul asociatiei, etc.
O expertiza in cursul unui proces poate sa confirme toate aceste sume si mai creste suma de plata prin alte cheltuieli legate de expert si de avocatul debitorului.
De incurcat se mai poate , in sensul ca se amana plata , adr creste suma. Se poate cere termen pentru angajare avocat , termen pentru studiat dosarul, termen pentru a aduce noi probe, termen pentru expertiza, termen pe baza de certificat medical, termen pentru ca avocatul are un proces in alta localitate, etc. Dar ce castiga debitorul ?
D-le avocat dv nu va achitati consumatia , apelati la instanta si-i dati in judecata pe cei care v-au dat apa si caldura ca sa-i incurcati ?
Eu am colaborat , am cerut sprijinul catorva avocati si am toata admiratia pentru ei ca profesionisti si ca oameni.
Pana acum nu am gasit unul sa-mi spuna ca ma poate ajuta sau reprezenta cu scopul de ai incurca pe altii.