avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta la asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta la asociatie

Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor financiare nu am reusit sa platesc la asociatie. Pana in acest moment s-a strans o suma restanta de 6153 lei si penalizari in valoare de 6074 lei, astfel incat suma totala de plata este undeva la 12247. De aici si intrebarile:
1. Suma aceasta, sau ma rog, penalizarile se pot negocia la o valoare mai scazuta?
2. Cum am calculat eu, penalizarile pe fiecare luna depasesc 0.2%...daca este nevoie am si o fisa individuala in care sunt trecute suma de plata, restanta si penalizarile, iar ca sa simplific as putea sa o scanez si sa o atasez la mesaj. Este normal ca suma restanta sa fie aproape aceeasi cu penalizarile?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:40, 1 August 2009
ideea este ca nu vreau sa ajung in instanta pentru ca la sfarsitul lunii august plec in strainatate si din acest motiv vreau sa raman cu zero in tabelele lor, si apoi sa fac o foaie cum ca nu mai stau in apartament. banii pentru restanta ii am, insa vreau sa scap cat mai ieftin cu penalizarile pentru ca am impresia ca toate pierderile care le au ei la scara de bloc incearca sa si le deduca prin penalizari. am un vecin care are in jur de 8000 de lei restnata si 15000 datorie.
va multumesc:)
Daca vecinul Dv. are o asemenea restanta, dar ea este alcatuita din cote lunare mai mari si de data mai recenta...penalizarea va fi mai mica decat la o suma egala, cote mai mici, dar mai indelungate in timp.
Tocmai am vorbit cu responsabilul de bloc si mi-a spus ca penalitatile nu se pot negocia, nici nu se pot prescrie....pentru ca ele sunt inscrise in tabele si in balantele asociatiei...n-am rezolavat nimic :sorry:
Domnul meu, administratorul de bloc nu are idee, nu stie cum sa va incurce mai mult. Mai mult, daca datoria principala este prescrisa, aceasta atrage si prescriptia celorlalte datorii care au la baza datoria principala. Asteptati sa va dea in judecata si mai vorbim.
Observ ca sunteti foarte preocupat de cum sa incurcati pe altii sau cum incearca unii sa incurce viata altora.....:). Ceva care sa descurce incurcatura aveti?

Alte discuții în legătură

Calculul penalitãtilor la întretinere cioarec carmen cioarec carmen Pe data de 23.05.2013 s-a dat o hotărâre judecătorească prin care se stabilesc datoriile ce le am la întreţinere + penalităţi ,ambele calculate până ... (vezi toată discuția)
Penalizari de 0,2% pe zi Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca e corect la o suma restanta de 12,00,la o perioada de 1295 zile,rezulta penalizari de 31,08 lei.Legea asociatie spune ca ... (vezi toată discuția)
Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)