avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Adania, cititi cu atentia hot jud pe care o aveti si L257/2013. Subliniati-va obligatiile care va revin prin hotarare si prin lege. Asigurati-va ca le respectati, fara abatere! Schimbati-va nr de telefon, daca ziceti ca va deranjeaza inclusiv progr de lucru, si puneti domnului la dispozitie o adresa postala si una de email. Raspundeti mail-urilor care se crcumscriu obligatiilor dvs. Asa cum domnul va raspunde ca "nu e obligat", nici dvs nu sunteti obligata mai mult decat prevede legea si hotararea. In masura in care incercati sa va dezvinovati, sa dati explicatii etc nu-i veti da decat satisfactia ca "activitatea" lui da roade! Vedeti-va de viata dvs si a copilului. Plangerile pe care eventual le-ar depune, nu vor produce nicio consecinta daca dvs ati respectat legea.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2015
gi-jane2, moderator
Eu nu inteleg ceva, ce varsta are copilul? inteleg ca este la scoala, parca asa ati mentionat, faptul ca tatal informeaza mama ca in vacanta de vara copilul a facut zilnic pe el si ca i se pare ca este o problema asta inseamna ca e reclamagiu?
De ce in loc sa cautati scuze nu v-ati sfatuit cu tatal sa cautati un pediatru la care sa duceti copilul si sa va sfatuiti cu el? Daca chiar sunt probleme reale si dumneavoastra le ignorati doar pentru ca vin de la tata? Sau daca tatal exagereaza, un pediatru il va linisti.
Va deranjeaza tatal ca va ridica niste probleme pertinente in opinia mea despre sanatatea copilului cand sunteti la servici sau ca insista cand dumneavoastra ii ignorati temerile? Pai e normal sa faca asta. In opinia lui ignorati ceva ce i se pare evident. Putea sa ia copilul sa-l duca fara stirea dumneavoastra, el insa a sunat sa va comunice asta. Ce e atat de gresit?

Eu nu pricep de la doamnele de aici ce vor ele exact de la fostul partener?
Ca ok, custodia comuna fizica unde totul se imparte la doi nu este buna.
Custodia comuna in care tatal e preocupat de sanatatea copilului cum e cazul de fata iar nu este buna. Adica nenorocitul, vrea sa duca copilul la spitale, este exagerat.
Daca nu vine iarasi nu este bine ca neglijeaza copilul.
Daca vine si are program de vizita iar nu este bine ca are copilul diferite programe,mai doarme si de pranz. Daca isi reface viata este un curvar cu concubina, clar.
Daca cumpara cadouri scumpe incearca sa cumpere copilul, daca pastreaza bonurile sa se apere iar pica asupra lui o ploaie de invective, daca insa plateste pensie mica este un inconstient caruia nu-i pasa de bunastarea copilului.

Cand trag linie vad ca fostul partener nu ar trebui sa aiba decat dreptul de a plati o pensie alimentara cat mai mare si asta direct mamei, de a nu pune intrebari, in schimb de a fi permanent la dispozitia fostei si a copilului. Orice altceva nu se accepta.
Daca are omul alta opinie, preocupare,grija fata de copil sau alta modalitate de a o arata decat cea aprobata de parintele rezident, este automat catalogat drept parinte nepotrivit.

Din toate doamnele, mamele care scriu aici, una, nici macar una dintre voi nu s-a gandit ca e ceva in neregula cu un copil care desi nu mai facea pe el totusi plecat a inceput sa faca zilnic pe el. Ca poate chiar e cocosat. Nu, tot timpul tatal trebuie contrazis, tatal e un cretin, tatal e un reclamagiu care nu urmareste decat sa-si sicaneze fosta partenera. Mai crede cineva ca acasa nu asta e sentimentul pe care il transmiteti copilului?

Chiar mai are cineva sperante ca un copil, crescut intr-un mediu in care i se denigreaza permanent un parinte, adica jumatate din el, va creste un adult echilibrat si fericit?

Felicitari celor care nu o fac, care isi varsa supararea aici dar seara acasa la copil nu arunca cu rosii in parintele care nu e prezent. De gandit insa pentru cele care o fac.

Pentru userul care a deschis topicul. Puteti cauta un pediatru bun, daca aveti nevoie chiar eu pe privat va pot recomanda o pediatra exceptionala. Faceti o programare copilului si mergeti impreuna cu tatal, discutati acolo toate nelamuririle, o sa iesiti linistiti amandoi. Poate este o exagerare a tatalui, o teama, nu zic nu, dar un control in plus nu strica,mai ales cu dumneavoastra de fata.

againstPAS a scris:

proastasatului a scris:

De asemenea trebuie sa invete sa faca alegeri, un lucru de calitate, o carte de calitate, scoala de calitate care trebuie platite etc. in detrimentul unor prostii si nimicuri.

Ah ok, totul trebuie sa fie de calitate. Dar stiti expresia aceea, bucuria vine din lucruri marunte si simple? ce sa zic, nenorocitul, monstrul de tata ce a adus copilului o jucarie ieftina si kitschoasa in loc sa cumpere ceva de calitate. :slap:
Astea da probleme grave, cat de penibila e jucaria tatalui in ochii dvs, hai sictir!

Pacat ca nu s-a inteles ideea: SCOALA ESTE DE CALITATE, educatia, cartile, locuinta, hrana ... si mai ales NECESARE, in detrimentul prostiilor si nimicurilor care se pot cumpara - preferabil cu BANI MUNCITI, - (cum ar fi ultimul model de smartphone sau o A DOUA bicicleta).
Pacat ca unii barbati - infantili - inteleg sa cumpere doar jucarii, ca sa-si cumpere copiii, incercand sa se scuze pentru TIMPUL DE CALITATE pe care NU AU VRUT SI NU L-AU PETRECUT in preajma copiilor lor (DELOC, ani si luni de zile).
:yawn:

Sau ca taticul \"preocupat de soarta copilului\" ?? a oferit aceste jucarii, in timp ce si-a lasat copilul pe drumuri, fara locuinta ... && nu si-a cautat copilul, 2 ani && nu i-a platit niciun leu din pensia de intretinere stabilita de instanta la 132 lei && demonstreaza in procese si executari silite ca nu are deloc venituri !! (sarmanul... atunci cu ce a platit darurile - ori le-a furat ??)
... si astfel, datorita lui, executorii judecatoresti au evacuat mama si copilul, ca sa recupereze datoriile tatalui ... si astfel a ajuns copilul la probleme pe care nu vi le puteti imagina.
Astea da, daruri "DE CALITATE" de la tatal denaturat !!
:worthy:

aiai, utilizator
Da,ce sa spun,pareri si pareri, acu sincera sa fiu nu sunt de acord nici cu custodia comuna,nu pentru ca nu ii dau sau nu i-am dat voie sa se implice impreuna cu mine in tot ce tine de copil,ci pentru ca e o noua modalitate de a spune da unde eu spun nu( tatuaje,ras in cap,stat toata ziua pe tableta si playstation) si nu unde eu spun da( studiat pian,dat undeva la un sport,citit,si altele), a strigat ca nu l-am lasat eu sa se implice,cand eu am tras efectiv de el la toate activitatile.
Si da,consider ca mama este cea care isi poate da cu parerea in privinta lui,mama cunoaste copilul,mama nu a dormit cand a fost bolnav,mama s-a lipsit pe ea sa aiba el,mama a plans cand a plans si el,nu tata!!!! Tata a plecat de acasa la 3 ani ' sa-si traiasca viata', a facut numai probleme,venea beat,suna beat,ma facea in tot felul in fata copilului,cele mai jalnice adjective, nu a contribuit cu nimic in ani de gradinita si scoala,nu a cumparat hainute,medicamente,ca stie el ca pt copii totul e gratis.
Si,dintr-o data, are dreptul la custodie comuna, ce sa vezi,. una din cele mai bune idei legislative promulgate, si incepe petrecerea- doctorita de 9 ani de familie a copilului e o proasta,ce stie aia,aia e dr? eu sunt o nesimtita ca in loc sa las pensia pe iulie sa duca copilul la mare,a trebuit sa trimita,ca el,SPRE DEOSEBIRE DE MINE, se intereseaza de copiol,si e PE PRIMUL LOC!!!!!!!!!!!!! asta in ideea in care a mers la 2 psihologi pana acum si eu am ajuns la parchet din cauza concubinei cele iubitoare,mamoase si plina de abnegatie pe care a cautat-o si gasit-o cat eu aveam doar grija copilului.
Si atunci,intreb,..........pentru ce sa accept cu draga inima sa avem aceleasi drepturi?
Stie el mai bine ce are copilu,ce ii trebuie? Dintr-o data eu sunt un zero,habar nu am ce e cu copilul,e cocosat si nu vad,face pe el numai la tata,dar cand am intrebat ce program a avut cat a fost plecat mi-a trantit ca nu imi da el mie explicatii.
Deci, cati suntem 'ingeri' si cati demoni?
Ony dragă, am menţionat şi mai înainte că 90% (aşa mi-a spus medicul) din trăirile mamei se abat asupra copilului.Înjurătura adresată mamei este implicit, simţită negativ de copil, la fel, corecţia fizică aplicată mamei o simte şi copilul. Poate din exterior nu se vede, de aceea nici autorităţile nu sesizează această violenţă, dar "pas cu pas" acestea se acumulează şi deodată, explodează.
N-aţi văzut niciodată un măr frumos, perfect pe dinafară , dar putred înăuntru? Aşa e şi sufletul acelui copil supus micilor traumatisme în mod repetat, în interesul său major.
Era aici pe site o mămică, şi-a şters contul, care tot aşa, era hărţuită şi copilul se întorcea de la tata cu lipsa mare făcută pe el. Era un copil de vârstă şcolară, care nu voia la taică-său , dar mama chiar îl obliga şi nu odată, tatăl a tuns chel copilul , care ţinea la podoaba sa capilară.
Copilul meu, în aceeaşi situţie-adică forţat să plece cu tata- a început să vomite, nu a mai putut înghiţi nimic, s-a deshidratat, a trebuit să chem ambulanţa în miez de noapte şi, când îl urcam în Salvare, întreba: a venit iar tata să mă ia cu Poliţia?"-Salvarea era o Dacie, ca şi maşina Poliţiei.
Ştiţi ce diagnostic au dat psihiatrii? Somatizări ca urmare a situaţiilor de stres şi au recomandat evitarea situaţiilor conflictuale familiale.

Chiar, d-na Ony, cunoaşteţi oare copilul? Cum puteţi afirma aşa ceva, din moment ce mama copilului a spus că nu i s-a mai întâmplat copilului aşa ceva?
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)