avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
againstPAS a scris:

Valorile reale in viata nu sunt bunurile si nici banul. Si nu conteaza daca costa 2 lei sau 200 lei atata timp cat pe acel copil il bucura cand il primeste de la tata. Bine ca-i aduce si mai ales minunat daca ii place copilului.


Atunci cum sa interpreteze instanta gestul taticilor de a-si vizita copilul si a-i coplesi cu cadouri la scoala/gradinita, in timpul proceselor ??

@PS, @adania, @againstPAS
La noi, din contra, hainele si incaltarile au fost de calitate ... dar erau prea mici !!
Si macar daca aducea bonurile ... ca a zis la proces ca l-au costat 16 milioane !!
:O

againstPAS a scris:

Il invatati pe copil valorea banului. Dar copilaria nu-i doar pe bani doamna. Nu toti copiii cresc cu haine de firma si jucarii scumpe.


Si bicicleta si trotineta (aduse tot la scoala) au fost de calitate, dar ... copilului i se cumparasera anterior, de catre mama, cu eforturi ... si bicicleta si trotineta
Oare cum sa-l mai invat valoarea banului, daca un singur copil are acum cate 2 biciclete si 2 trotinete ??
daca taticul se crede la concurs: "cine-l cumpara pe copil ?"
Si pt. copil care-i mai de calitate ?? de la mama sau de la tata?
Oare copilul n-are nevoie decat de haine si jucarii??... intretinere, educatie, medicamente, locuinta ...?? pe care eu, chiar daca i le-am cumparat, nu i le-am dus copilului la scoala !!!
:thumbdown:
Referitor la convingerea copilului să plece cu o persoană mai puţin cunoscută, chiar dacă acela e tata, eu consider că nu numai mama are datoria să convingă copilul, ci chiar şi tata. Relaţiile de ataşament se construiesc, cu iubire şi răbdare. Forţa nu face decât să distrugă ceea ce s-a construit.
Dacă tata a dorit să-şi atragă copilul venind să-l ia cu încă un necunoscut, apoi cu Poliţia, apoi cu executarea silită, trimţând la domiciliul copilului toate autorităţile - copilul a fost abuzat psihic înainte de a avea chiar 3 ani! Ce este atât de greu de înţeles că un copil crescut de o singură persoană, aici , de mama, are anxietate de despărţire de aceasta şi nu pleacă nicăieri cu un necunoscut?
Pe vecin îl vede zilnic, pe tata de 2 ori pe an!
Dar, din nenorocire, s-a întâmplat ceea ce spuneau psihologii de la A.T. în urmă cu 3 ani: trăirile din prima copilărie se fixează în subconştientul copilului şi îi vor influenţa negativ dezvoltarea psihoemoţională viitoare. Copilul a dobândit o alergie, să-i spun aşa, faţă de tatăl biologic.
Chiar şi psihologul de la consiliere a spus că nu e bine ca mama să forţeze plecarea copilului, ci a recomandat apropierea treptată de copil, în timp, pentru ca să se realizeze acea siguranţă a copilului în prezenţa tatălui.





Valoarea banului este o lectie in orice educatie. Copilul trebuie sa invete ca ptr bani se munceste, ca trebuie chibzuiti, ca nu poate cere si primi! De asemenea trebuie sa invete sa faca alegeri, un lucru de calitate, o carte de calitate, scoala de calitate care trebuie platite etc. in detrimentul unor prostii si nimicuri. Afectiunea copilul o primeste de la familie! Adica de la cei care joaca cu adevarat acest rol! Daca unii se mentin la a fi rude doar cu numele nu vad care ar fi sursa de afectiune. Copilul nu se simte mai iubit daca il iubesc 8 sau 11 persoane!
Asa o fi, intr-o conceptie. Altfel stau lucrurile, in alte conceptii. Nu e una mai buna decat alta.

Copiii atasati emotional sanatos de un parinte pot fi convinsi sa isi depaseasca limitele, daca se vrea. Dar cred ca acel copil simte nevoia mamei si nu a sa si nu o poate lasa singura pentru ca ei nu i-ar fi bine. Pentru ca simte ca mama nu e multumita ca tatal nu face a sau b sau c... chiar daca el, copilul, ar fi multumit.
El ajunge sa nu depaseasca o teama pentru ca nu e a lui, e a parintelui sau! Atat de mult ne iubesc copiii! Atat de egoist putem gandi noi, adultii!

Stiu copii distrusi de aceasta valoare a banilor, stiam unul care a murit muncind ca sa le plateasca bani parintilor, stiu unii care si-ar da banii sa-si gaseasca un parinte, sa fie iubiti sau acceptati de altul. Stiu zeci de copii cu parintii in strainatate care ar manca paine cu apa ca macar un parinte sa fie langa ei. Stiu unul care i-a aruncat banii in fata parintelui care doar asta ii dadea.
Dar asta e alta conceptie.
Cu siguranţă aveţi dreptate. Copilul simte frica mamei, de fiecare dată când îl vede pe tatăl său, fiindcă nu poate uita cum era sugrumată de el; doamnă, sunt lucruri care s-au întâmplat, omul le-a trăit şi ele au rămas în memorie. Cu tot efortul de a uita, nu merge. Posibil ca şi copilul să simtă şi vorbele să nu acopere ceea ce simte copilul.
Medicul la care am dus ultima dată copilul chiar mi-a spus că 90% din trăirile mamei se transferă la copil.Dacă el a minţit, mint şi eu.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)