avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
doamne proastasatului,

Valorile reale in viata nu sunt bunurile si nici banul. Si nu conteaza daca costa 2 lei sau 200 lei atata timp cat pe acel copil il bucura cand il primeste de la tata. Bine ca-i aduce si mai ales minunat daca ii place copilului. Il invatati pe copil valorea banului. Dar copilaria nu-i doar pe bani doamna. Nu toti copiii cresc cu haine de firma si jucarii scumpe.

Va reamintesc in treacat ca pruncii chiar si dupa divort au nevoie si de hrană emoțională, de căldură, afecțiune exprimată în cuvinte și comportamente si din partea mamei, si din partea tatalui. Copilul are nevoie de timp de calitate petrecut cu atat cu mama cat si cu tata, de joacă cu fiecare dintre parinti, de mesaje de valorizare și prețuire din partea ambilor parinti care să îl învețe că este acceptat și iubit în familie.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
againstPAS, utilizator
againstPAS, divagaţi de la subiect.Vă rog să hrăniţi Dvs. numai cu hrană sufletească copilul, vedeţi câte zile rezistă! Sunt câteva mii de oameni în lume care s-au învăţat să trăiască fără hrană, îşi iau energia de la soare. Probabil aceia au nevoie doar de hrană sufletească.
Aici noi discutam despre hărţuirea morală, şi una din formele în care un părinte neîmpăcat cu despărţirea de fosta parteneră o hărţuieşte este aceasta: merge la locurile frecventate de copil-şcoală, grădiniţă, înot, karate, etc., unde se plânge responsabililor de reavoinţa mamei, că numai acolo poate să-şi vadă copilul, merge în acele locuri cu cadouri cât mai colorate, face poze , ca să aibă dovezi că se interesează de copil. Copilul se simte jenat, că, din cauza lui, adică a tatălui său, sunt întrerupte orele şi toţi copiii sunt atenţi la el. Vă spune o mamă care nu a împiedicat niciodată relaţia tată-băiat, doar că, de când a venit cu Poliţia , copilului nu-i face plăcere deloc nici să vorbească la telefon, nici să plece cu el. Am reuşit să-l conving să vină şi cu mine şi cu tata, dr tata refuză prezenţa mea, chiar şi pe o bancă. la 100 m de ei. Vă întreb eu pe dvs.: cu ce e mai bună "vizita" la grădinită, 5 minute, în prezenţa personalului şi a zeci de copii sau la înot, tot aşa, în prezenţa instructorilor şi copiilor, decât la teatru, la cofetărie, în parc, la mall, la prieteni comuni, câteva ore, chiar şi cu prezenţa familiei lui, dar şi a mea, pentru ca băiatul să se simtă în siguranţă?
Ca imi trimite continuu mesaje pe telefon,fapt intamplat si adineaori,prin care imi cere socoteala de diferite treburi,ma ameninta continuu cu politia,protectia copilului,ma face nesimtita ca am vrut pensia pe luna iulie si nu am lasat-o sa duca copilul la mare in august, spune ca spre deosebire de mine,el se intereseaza de copil si il pune pe primul plan,ca e copilul stramb,ca face treaba mare pe el,.ca........ desi se vede istoricul din ce s-a discutat aici care e situatia reala,........unde pot apela sa i se interzica acest lucru? aceste atacuri continue prin mesaje? marturisesc ca multe au rolul de a ma enerva suficient cat sa nu imi mai pot face treaba la servci,....pot face ceva?
@ martonze: ma refeream strict la mesajul doamnei PS, a carui fost partener din ce zice doamna pastreaza bonurile de la ce cumpara copilului, sau e suparata ca e o jucarie mare care costa 2 lei, asa ca i-am raspuns ca decat nimic, mai bine o jucarioara ieftina daca se bucura copilul. Vedeti ceva gresit in asta? II raspuneam tot doamnei ca daca il invata pe copil valoarea banului si ce bunuri conteaza, sa il invete eventual ca mai exista si alte valori. Vi se pare ceva gresit in ce am zis?
Legat de subiectul dvs, va inteleg situatia dificila. Dar asa cum v-am mai spus si alte dati, este inexplicabil dupa parerea mea cum in cazul dvs dupa ani consiliere, vizite in prezenta dvs (ca am inteles ca au fost) cum copilul prefera sa stea cu vecinul (asa ati relatat) si nu cu tatal. Si v-am rugat cu tot respectul pe care vi-l port sa va puneti intrebarea daca intr-adevar ati facut tot ce va sta in putinta pentru a-i da incredere pruncului sa plece cu tatal. Ce ati facut pentru ca el sa se simta in siguranta cu tata? In mod evident fostul nu va mai vrea in preajma cand are program cu copilul, iar instanta a considerat de asemenea ca nu trebuie sa fiti prezenta. Daca veti continua sa spuneti ca tatal este absurd, nu veti rezolva aceasta problema. Problema se poate rezolva dupa parerea mea in momentul in care constientizati si dvs ca e perfect normal sa stea copilul doar cu tatal si transmiteti acelasi sentiment copilului.

@adania. daca va simtiti hartuita de fostul, ii puteti face plangere pentru hartuire. Si de ce oare nu ati lasat sa duca copilul la mare in august? de ce v-ati opus?
adania, da, puteţi face.Blocaţi accesul lui la telefonul Dvs., sau schimbaţi-vă numărul.
Nu aţi lăsat copilul cu el să plece la mare?

againstPAS, eu o înţeleg pe d-na PS, fiindcă şi mie mi se întâmplă acelaşi lucru, în plus, la un moment dat, mi-a cerut să justific cei 180 lei daţi ca pensie alimentară! Am mai spus că a mers la Poliţie şi a arătat un dosar cu bonuri fiscale şi cu acte de expediţie a unor cadouri.Dacă vă spun că a trimis, de exemplu, un penar second hand, mă credeţi? Nici măcar nu s-a bucurat copilul, iar eu sunt strict împotriva lucrurilor second hand, evident, dacă nu sunt primite de la prieteni dragi sau rude, ale copiilor lor.
Cu siguranţă, dacă nu sunteţi păţit, nu înţelegeţi. Ce sens are ca un părinte iubitor să trimită prin Poştă ditamai cutia cu o jucărioară ieftină în loc să i-o dea chiar el copilului, când vine în vizită?
Vă vine să credeţi că s-a prezentat la grădiniţă cu o cutie mare, roşie, copilul s-a bucurat, toţi colegii de grădiniţă s-au îngrămădit să vadă ce este în cutie, dar cutia era...goală! Cadoul a fost de fapt cutia pentru păstrarea jucăriilor, dar copiii au râs de copilul meu, că a primit cadou o cutie goală, iar el s-a simţit jenat.
Stimabile, avocaţii îşi învaţă clienţii cum să producă dovezi, iar bonurile fiscale, actele de expediţie a cadourilor, pozele cu copilul bucuros când desface cadoul, vizita la şcoală sau la înot, cu pozele de rigoare, sunt dovezi excelente de interesul tatălui pentru copil.
Nici măcar nu contează că pe bonurile acelea a cumpărat cadou pentru amantă sau pentru şef.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)