in conditiile de la noi din tara un tata, sau chiar mama pentru ca stiu si caz de genul acesta ajunge sa plateasca lejer peste 1000 lei si lejer 2000 de lei chiar daca uneori salariul nu permite acest lucru.
In cazul de care spun eu mama a platit mai mult de 25% din salariu, cam 2000 de lei pentru ca fiica facea pianul si instanta a apreciat ca este un copil cu cerinte speciale si avea nevoie sa i se plateasca ei si profesoarei de pian deplasarile la concursuri in strainatate.
Nu orice parinte are salariul mare este mafiot si ajunge sa castige copilul prin pile. Nu inteleg de unde conceptia aceasta total gresita. Sunt foarte multe pozitii la multe companii unde salariul este mare. Iar oamenii respectivi nu sunt mafioti.
Nu stiu despre ce exemple de pe net vorbiti.
Stiu insa multi parinti care platesc pensii alimentare foarte mari iar legea nu e mai draguta cu ei doar pentru acest fapt. Nici ei nu isi vad copii exact ca si unul care plateste 50 de lei pensia alimentara.
Un tată cu un asemenea salariu decent, îi cumpără el chiar haine de firmă copilului iubit, dacă nu e mulţumit cu gusturile mamei, ce contează 100-200 lei cheltuiţi pentru copil în plus, ca să-l vadă pe copil la nivelul lui?
Ce sa inteleg de aici, ca legea ar trebui sa fie diferita pentru parintii cu salarii mari? Sa nu-si mai bata capul ca banii dati de ei sunt folositi de catre parintele custodian pentru propriul beneficiu nu pentru copil caruia ii sunt destinati? Ca ce mai conteaza 100-200 de lei?
Conteaza cand sunt ai tai sau ai copilului tau. Legea prevede clar ca banii din pensia alimentara sunt ai copilului, nu ai parintelui rezident. In plus, parintele rezident ar trebui sa contribuie si el financiar la intretinerea copilului, cu cat credeti ca o face la pensie asa mare?
În ipoteza dvs., aşa este, cât timp copilul locuieşte la tata, mama să-i plătească pensia de întreţinere.Dar copilul să plece la tata cu hăiniţa de pe el, atât.
In ipoteza mea, tatal plateste o pensie alimentara mare, hainele copilului sunt luate si din banii lui sau chiar exclusiv din banii lui, de ce sa fie trimis copilul la tata doar cu hainele de pe el???
In plus, cand ajungi la asemenea discutii si te gandesti sa trimiti copilul la tata doar cu ce are pe el pentru ca ai bani de dat tu in luna respectiva sau tatal plateste pensie alimentara mica este evident faptul ca binele superior al copilului a fost uitat de mult. Si atunci despre ce mai vorbim?