avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
În condiţiile de la noi din ţară, un tată nu ajunge să plătească pensie de întreţinere 2000 lei, fiindcă cel care are salariul net de 8000 lei fie primeşte în custodia sa unică copilul, evident, dacă vrea ( prietenii ştiu de ce ;) ) - fie ia copilul când vrea şi-l duce unde vrea, autorităţile bine motivate nu se "împiedică de un ciot". Sunt exemple destule pe net.
Un tată cu un asemenea salariu decent, îi cumpără el chiar haine de firmă copilului iubit, dacă nu e mulţumit cu gusturile mamei, ce contează 100-200 lei cheltuiţi pentru copil în plus, ca să-l vadă pe copil la nivelul lui?
În ipoteza dvs., aşa este, cât timp copilul locuieşte la tata, mama să-i plătească pensia de întreţinere.Dar copilul să plece la tata cu hăiniţa de pe el, atât.
in conditiile de la noi din tara un tata, sau chiar mama pentru ca stiu si caz de genul acesta ajunge sa plateasca lejer peste 1000 lei si lejer 2000 de lei chiar daca uneori salariul nu permite acest lucru.
In cazul de care spun eu mama a platit mai mult de 25% din salariu, cam 2000 de lei pentru ca fiica facea pianul si instanta a apreciat ca este un copil cu cerinte speciale si avea nevoie sa i se plateasca ei si profesoarei de pian deplasarile la concursuri in strainatate.
Nu orice parinte are salariul mare este mafiot si ajunge sa castige copilul prin pile. Nu inteleg de unde conceptia aceasta total gresita. Sunt foarte multe pozitii la multe companii unde salariul este mare. Iar oamenii respectivi nu sunt mafioti.
Nu stiu despre ce exemple de pe net vorbiti.
Stiu insa multi parinti care platesc pensii alimentare foarte mari iar legea nu e mai draguta cu ei doar pentru acest fapt. Nici ei nu isi vad copii exact ca si unul care plateste 50 de lei pensia alimentara.


Un tată cu un asemenea salariu decent, îi cumpără el chiar haine de firmă copilului iubit, dacă nu e mulţumit cu gusturile mamei, ce contează 100-200 lei cheltuiţi pentru copil în plus, ca să-l vadă pe copil la nivelul lui?


Ce sa inteleg de aici, ca legea ar trebui sa fie diferita pentru parintii cu salarii mari? Sa nu-si mai bata capul ca banii dati de ei sunt folositi de catre parintele custodian pentru propriul beneficiu nu pentru copil caruia ii sunt destinati? Ca ce mai conteaza 100-200 de lei?
Conteaza cand sunt ai tai sau ai copilului tau. Legea prevede clar ca banii din pensia alimentara sunt ai copilului, nu ai parintelui rezident. In plus, parintele rezident ar trebui sa contribuie si el financiar la intretinerea copilului, cu cat credeti ca o face la pensie asa mare?

În ipoteza dvs., aşa este, cât timp copilul locuieşte la tata, mama să-i plătească pensia de întreţinere.Dar copilul să plece la tata cu hăiniţa de pe el, atât.

In ipoteza mea, tatal plateste o pensie alimentara mare, hainele copilului sunt luate si din banii lui sau chiar exclusiv din banii lui, de ce sa fie trimis copilul la tata doar cu hainele de pe el???
In plus, cand ajungi la asemenea discutii si te gandesti sa trimiti copilul la tata doar cu ce are pe el pentru ca ai bani de dat tu in luna respectiva sau tatal plateste pensie alimentara mica este evident faptul ca binele superior al copilului a fost uitat de mult. Si atunci despre ce mai vorbim?
Si as mai vrea sa intreb ceva, un parinte rezident care primeste pensie alimentara mare si nu poate justifica nici de departe sumele primite atunci ar trebui sa fie si el decazut din drepturi pentru ca pe langa ca nu s-a straduit sa sigure confortul copilului ba chiar i-a consumat si din bani?
Ony2k2 a scris:


Sunt insa pentru limitarea drepturilor unui parinte care nu se implica. As fi de acord ca are dreptul sa-si vada copilul chiar daca se trezeste dupa 10 ani, dar faptul ca poate avea fix ac. drepturi ca parintele care s-a sacrificat atat nu mi se pare corect.
Sunt curioasa daca in alte state exista prevazute in lege lucruri de genul asta. Daca e ceva diferit sau e doar in Romania. O sa ma interesez.



Exact asta spun si eu. De ce sa avem aceleasi drepturi cand unul creste copilul, ii da educatie, il imbraca, il duce la diferite activitati iar celalalt nu face nimic, ba mai pune si bete in roate pentru ca poate.

Din cate stiu eu in statele care au acelasi Cod al Familiei statul asigura pensia de intretinere copilului si isi recupereaza banii de la tata/mama. Si asa mi se pare corect. Si nu sunt pensii de 250 de lei lunar ca la noi. Eu cam atat stiu, dar daca aflati ceva chiar sunt curioasa.

Eu stiu caz real de baietel care si-adorit un an intreg sa vada unde sta printul George. Mama i-a promis ca daca invata bine si este cuminte in vacanta de vara il duce sa vada. Copilul a numarat zilele, orele, minutele si cu 2 saptamanai inainte de plecare dupa ce era totul aranjat (bilete, hotel, etc) domnul tata nu a fost de acord sa dea semnatura pentru ca "eu nu am iesit niciodata din tara si mucosul se duce dupa printi". Si asa s-au spulberat visele copilului si s-au dus pe apa Sambetei 2000 de lire. Eu despre astfel de tati vorbesc de sunt atat de vehementa. Si din pacate nici situatia copilului meu nu este prea diferita.

Mie mi s-ar parea corect ca instanta sa judece fiecare caz in parte si in functie de probe, de cum participa un parinte la cresterea copilului, sa fie judecat acel caz. Nu sa-i punem pe toti la gramada si sa fie tratati la fel, pentru ca unii sunt parintii in adevaratul sens al cuvantului iar altii nu. Fostul meu sot a fost foarte dedicat copilului pana la divort, s-a comportat foarte frumos cu el, dar ce sa te faci daca orgoliile sunt mai puternice decat dragostea fata de copil? Cum sa judec un parinte care plateste 2000 de lei pensie, care se zbate pentru copilul lui, pe care il intereseaza binele acestuia cu unul ca fostul meu sot care nu da un ban pensie, in 7 luni de la divort a luat de cateva ori fata, si atunci mai mult fortat, care spune ca a pastrat chitantele de la copanelele pe care i le-a dat sa manance in perioada cat a fost la el, si trebuie specificat ca nu a stat niciodata mai mult de 2 zile, ca sa faca dovada ca si el a contribuit la cresterea copilului? care se lauda in fata copilului ca are nu stiu cate mii de euro in casa, ca si-a cumparat nu stiu ce dracie de televizor de 50 de milioane dar care repede copilul daca acesta ii cere o jucarie, si ii spune ca-i va interzice mamei sa-i mai cumpere jucarii?
Se pot compara acesti parinti? penrtru ce sa aiba aceleasi drepturi?

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)