avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
:ban:
Am sters ultimele mesaje, considerandu-le atacuri reciproce la persoana, ambii useri facand trimiteri directe la caracterul si comportamentul celuilalt.
Sper sa continuati ontopic, daca mai considerati ramas ceva de spus.
Zile frumoase!
Asa este,logic si corect,in luna august cand pleaca cu tatal,evident ca i-am spus ca va plati doar jumatate din pensie,pe care o va plati undeva dupa ce incepe scoala,prin septembrie, eu facusem referire la luna trecuta care inca nu e platita,de asta v-am rugat sa cititi cu atentie ce scriu. ,
Daca pensia este stabilita prin hotarare judecatoreasca, nu se precizeaza nicaieri ca jumatate de luna, cat sta copilul la celalalt parinte, nu se mai achita pensia. Daca este stabilita prin acord comun, se procedeaza conform intelegerii. Este o suma atat de mare, incat jumatate de luna de economii ar reprezenta ceva? Parintele la care locuieste copilul in mod statornic, aloca doar suma prestabilita, nu o depaseste niciodata? Nu contribuie cu nimic in plus fata de prevederile hotararii? O intelegere reciproca, cu bunavointa si lipsa de suspiciuni, in privinta tuturor aspectelor privitoare la cresterea unui copil ar fi mult mai benefica pentru toti cei implicati.
Doamna, cum sa nu plateasca pensia alimentara? Dvs. chltuiti lunar cu copilul o anumita suma? Sau o depasiti cu mult mereu? Cum vine asta? Pensia alimentara se plateste la fel, lunar, indiferent unde sta sau cu cine copilul. Nu mai faceti concesii de niciun fel ca nu sunt in avantajul copilului.

Am citit si eu topicul dvs. de la inceput si imi permit (sper sa nu o luati in nume de rau) sa va dau o idee: gasiti un domn alaturi de care sa fiti fericita, alaturi de care sa va duceti copilul in vacante, in parc, la film, orinde vrea el si ii place. Daca dvs. sunteti fericita si copilul dvs, va fi la fel si exul isi va pierde din "puteri". Cu timpul copilul dvs. va avea un tata in casa care il va invata multe lucruri, pe care il va iubi si care ii va fi alaturi in viata. Asta conteaza, nu sa fie drepti la program. Eu asa am facut si am un copil vesel, fericit, sanatos si care nu da 2 bani pe "biologicul" pe care l-a vazut o data in viata. Stergeti cu buretele trecutul si deschideti larg usile pentru un viitor frumos alaturi de copilul dvs si un barbat care sa va fie alaturi amandurora. Fiti o luptatoare in viata nu in tribunale!

Daca a deranjat ideea mea imi cer scuze.
E ilegal sa instigati la asa ceva si cazul dv. nu este regula in domeniu. Din contra, in general, intrarea unei persoane noi in familie declanseaza, statistic, mai multe razboaie.
In plus, e ilegal si imoral sa tai legaturile cu un parinte, dupa parerea mea.
Pensia, daca ar fi doar alimentara, ar trebui sa nu fie achitata deloc in perioada in care parintele ii asigura alimente in natura.
Totusi, pentru ca noi nu avem o pensie alimentara, ci una de intretinere, edxista o parte pe care trebuie sa o acopere ambii parinti, in functie de situatie, in fiecare luna, indiferent unde sta copilul, fie la unul dintre ei, fie in tabara sau la bunici.
Dar asta se stabileste atunci cand parintii sunt de acord, altfel, e doar un nou motiv de cearta si razboi.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)