avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
despre ce vorbim,ONY2K2? despre problema mea sau a ta,care banuiesc ca esti in postura de concubina ? Cum adica de unde stiu,dupa 5ani de probleme, plangeri,psihologi,din cauza ,individei ,a concubinei grijulii si mamoase care se pare ca il lasa pe locul 2 pe copilul ei si vrea sa il creasca pe al meu,am ajuns inclusiv in parchet ,am scris acestea in postarile din urma.
Asta denota comportamentul invaziv fata de mine si abuziv fata de copil cand e dus acolo,faptul ca il intarata pe fostul si il determina sa faca fel de plangeri,sa deschida in fiecare an procese ,ca ii da iubirea pe dinafara fata de copilul meu,ca atare s-a gandit sa faca ce poate sa il smulga de langa mine si sa il creasca ea?
Dragă Adana, toate acestea se întâmplă NU din vina concubinei, ci din vina LUI, concubina doar este cea care îl acompaniază în nebunia lui, pentru a nu fi părăsită; este vorba despre nesiguranţa sa privitoare la relaţia ei, trăind cu el, femeia aceea simte ceva. În subconştientul ei, femeia aceea crede că, odată copilul mutat la partenerul ei actual, dvs. veţi dispare definitiv din viaţa lui.
Exact acelaşi lucru îl trăim noi şi, de ani de zile, suntem tracasaţi cu procese, iniţial el era singur, dar comportamentul lui a rămas acelaşi, chiar dacă are soţie şi copil şi tot aşa, şi-a făcut aliat din nevastă X-(
:) va inselati doamna, sunt sotie nu concubina. Dar da,vreme de cateva luni acum ceva ani am fost si asta.
Concubina il insoteste pentru a nu fi parasita?
Haideti sa va prezint si alta varianta, daca de fapt concubina insoteste pentru ca fosta sotie sa realizeze ca omul e intr-o relatie, ca s-a terminat si sa-si vada de ale ei mai departe fara sa mai foloseasca copilul pentru a se razbuna? e doar o parere :)
Sau cunosc cazuri in care concubina merge pe post de martor.
Nu spun ca e cazul dumneavoastra, dar teoria conform careia actualele partenere insotesc mereu din nesiguranta, de teama de a nu fi parasite este putin exagerata. Nu imposibila, dar aplicabila in putine cazuri. Cred ca mai mult este o consolare pentru fostele sotii cum ca actuala vine din nesiguranta, ca si cum ele ar mai avea o putere speciala asupra lui..... Ei bine nu au.
Cand un barbat paraseste o femeie chiar daca au un copil/copii impreuna, sansele sa se mai intoarca la ea si sa aiba o relatie functionala sunt minime.
Un copil e dificil de crescut cand e al tau, d-apoi cand e al altuia. Nu se repede nimeni sa ia copii altora. Iar sotul, cum corect a spus doamna Martonze nu este o papusica sa faca concubina ce vrea din el.
Daca fostul sot va taraste prin tribunale este doar pentru ca dansul are o problema.
Daca va rezolvati problema cu el, nu o sa mai aveti nici o problema cu concubina.

Oricat ar fi de grijulie o concubina, care se vede /spera sa devina sotie, nu e chiar indicat sa il insoteasca pe domn la intalniri/ preluari de copil, nici in calitate de martor. Prezenta sa nu face decat sa adanceasca tensiunile, oricum inevitabile. Sa convinga pe fosta ca domnul are acum o noua relatie? Atitudinea lui ar trebui sa convinga, nu prezenta unei alte femei langa el. O atitudine civilizata din partea lui ar convinge mai mult decat prezenta acestui gen de martor.
D-na Ony, nu există situaţii identice 100%, dar există asemănări între acestea.
Un cuplu se desparte fie că femeia a părăsit bărbatul, din varii motive(şi aici sunt iarăşi o multitudine de situaţii), fie bărbatul a părăsit-o pe mama copilului său (cu aceeaşi menţiune) , fie, mai rar, ambii ajung la concluzia că e mai bine separati decât împreună.
În primul caz (în care mă aflu) cred că bărbaţii nu-şi pot consola orgoliul că au fost părăsiţi şi de aceea, caută să-şi demonstreze "bărbăţia" prin hărţuirea fostei partenere. Şi legile privind minorii le oferă această ocazie.
Prietena mea şi-a părăsit iubitul, cu care a avut relaţii cca 3 ani.Omul a emigrat şi, ca să-i dovedească ei că îşi găseşte parteneră, s-a însurat cu o fată pe care nu o iubea, i-a mărturisit chiar prietenei mele, la prima întâlnire. Apoi, omul a mai venit de câteva ori în ţară, cu cadouri, cu solicitarea ca şi ea să divorţeze, că şi el va divorţa, să fie împreună. Anii au trecut, el a rămas cu o mare neîmplinire în viaţa lui, deşi are familie şi copii.
D-na Ony, nu trebuie să fiţi aşa sigură în ceea ce spuneţi, ştiţi cum e, cine a omorât odată, va mai omorî, cine a bătut odată, va mai bate, cine a trădat odată, va mi trăda, cine a părăsit odată, va mai părăsi.Asta ne arată statisticile, există şi excepţii.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)