De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Eu i-am spus adaniei sa aiba martori deoarece dumneaiei declara ca de 5 ani e hartuita cu plangeri. Daca aceasta e "politica" tatalui sigur ca ar trebui si dumneaiei sa-si ia masuri de precautie!Si la doctor trebuie sa il vegheze concubina?
In plus, conform unui profil care mie mi s-a verificat in mai multe cazuri, tatal nu are slujba.e taie frunza la caini!
Oare in loc de plangeri copilului nu i-ar fi mai de folos o pensie de la tata?
Doamna Proastasatului, imi cer scuze ca va raspund eu dar cred ca o sa explic cel mai bine dat fiind faptul ca am fost intr-o oarecare masura in asemenea situatie, partenera tatalui.
Am fost cu cea mica la doctor cand a fost bolnavioara,cu fetita sotului. De fapt, parintii ei au divortat in perioada in care a inceput primul an la gradinita,adica febra si tuse si mucisori la maxim 2 saptamani. S-a intamplat sa faca febra mare pe antibiotic cand era la noi, s-a intamplat sa aiba indigestie si sa se deshidrateze si sa fugim cu ea la spital, au fost multe situatii in care am ajuns la medic cu sotul meu conducand si eu in spate cu copila tinand-o de frunte sa vomite sau tinand compresele reci pe frunte. Evident ca am sunat mama sa vina la spital si evident ca atunci cand eram in cabinetul medicului cand a aparut si ea nu am fugit ca o raioasa. Ca nu i-o fi convenit? Foarte posibil, ma interesa in momentul ala sa fie fata bine, nu sentimentele fostei.
As fi apreciat enorm un telefon din partea ei. Cand nu esti mama habar nu ai ca de fapt nurofenul se da alternat cu panadol sau ca adrenalina de la aerosoli nu are efect la copilul respectiv. Si da, era si sotul meu in casa, doar ca faceam cu randul, unul noaptea si altul ziua.
Da, am fost cu sotul meu sa-si ia copilul. Am fost de la inceput. Urca sa-l ia si eu asteptam in masina. Ne opream in parc,mai stateam doua ore si dupa mergeam acasa. Ce ar fi trebuit sa faca,sa ma lase la coltul strazii si abia dupa ce ia fata sa ma ia si pe mine?
Sau cumva in week-end-urile in care venea fata in vizita ar fi trebuit sa ma mut de acasa?
Aveti dreptate, in dispozitivul hotararii nu e mentionat ca la program se vine cu concubina, dar nu e mentionat nici ca se vine fara ea, scrie expres acolo sa vina numai tatal? Singur, neinsotit?
Ideea de a face plangere concubinei ca vine cu partenerul ei la programul de vizita este in cel mai bun caz penibila. Nu intra in casa iar spatiul din jurul blocului este public.
Apropierea partenerului unui parinte se face in timp,cu rabdare.
Va intreb eu insa cum s-ar putea face aceasta apropiere daca un copil vede ca tatal lui isi ascunde prietena cand vine sa-l ia de acasa de la mama, o ridica cateva strazi mai incolo, pe ascuns, mama lui vorbeste urat de ea iar daca cumva ajunge la medic ies scantei intre aceasta si mama lui. Eventual mama sa mai si tipe in telefon tatalui ca-i rupe acesteia picioarele.
Cum e cu sentimentele copilului atunci?
doamna trimiterea in derizoriu prin exagerari fara legatura cu cauza, nu cred ca e de folos!
Cand am spus eu doamna ca actuala partenera sau actualul partener trebuie sa se mute la hotel pe durata vizitei?
Dvs nu ati avut o perioada in care doar ati iesit cu actualul sot la o cafea? sau v-ati casatorit a 2a zi dupa ce v-ati cunoscut?
Puteti accepta ca si copilul are nevoie ca un timp sa bea doar o "cafea" cu actuala partenera?
Daca minunata teorie, pe care o regasesti negresit in mai toate hot jud (asta e partea care imi place cel mai mult, ca desi e vorba despre un copil de 5 ani de 6 luni sau de 14 ani, de fata, de baiat, de parinti betivi, sau exemplari, hot jud sunt copy/paste) cu privire la program si anume ca "mama (desigur!) sa nu stinghereasca prin prezenta relatia tatalui cu copilul, la concubina nu se aplica "stingherirerea"? sau prezenta concubinei e mult mai naturala decat cea a mamei?
"Daca ceea ce scrie doamna e real, adica ca acel coil se declara nemultumit ca tatal nu-si petrece timpul doar cu el, iarasi in calitate de parinte, tatal ar trebui sa inteleaga un posibil sentiment de "gelozie" al copilului (sentiment extrem de frecvent si la aparitia unui frate de ex). Daca nu tine cont, inseamna ca-l intereseaza mai mult prietena decat copilul!"
Intrebare, cum sa tina cont tatal de ceea ce spune copilul daca locuieste cu concubina? Nu mai aduce copilul acasa inseamna,pentru ca a indraznit sa-si refaca viata? Sau pleaca concubina de acasa pentru ca altfel se zice ca nu tine cont de sentimentele copilului? Sau am inteles, un tata care are o noua relatie dupa casatorie ar trebui sa ia copilul doar in timpul zilei?
Copilul intelege multe daca i se explica. Este absolut firesc sa aiba un sentiment de respingere initial fata de partenerii noi ai parintilor. Si este absolut normal sa invinovateasca partenera tatalui de situatia in care se afla mai ales daca o aude sau simte reactia negativa a mamei lui referitoare la aceasta.
Este normal si firesc ca la inceput,cand iti cunoaste noul partener copilul sa aiba o perioada de acomodare, dar asta nu tine luni de zile si in plus in cazul de fata nu este vorba de asa ceva. Concubina e o persoana pe care copilul o cunoaste de mult timp.
Doamna proastasatului, mama si tatal se despart. E normal ca doi oameni care s-au despartit sa nu mai caute modalitati de a fi impreuna. Partenera tatalui si copilul sunt doua persoane care acum incep sa se cunoasca si care pot avea o relatie civilizata si frumoasa. Asa ca din acest punct de vedere va intreb eu cu ce cuplu s-ar simti mai bine un copil in oras, cu doi adulti care nu se mai suporta si se invinovatesc de toate problemele din lume sau cu doi oameni fericiti unul cu celalalt?
Fosta sotie a sotului meu a vrut si ea la intalniri cu ei ca deh, se pare ca e o moda. Si care a fost rezultatul? A venit fardata,proaspat iesita de la coafor si cei doi nici nu au mai bagat-o in seama dupa ce s-au revazut. A fost a 5-a roata la caruta pana i s-a urat de asta. Apropo de ce spuneati dumneavoastra " In plus, chiar daca prezenta ta este perfect justificata in locul X, dar nedorita, un minim de bun simt ar trebui sa-ti spuna sa nu insisti. Adica nu suntem dati afara pe usa ca sa intram pe geam (tine de obraz, de educatie)"
Ok, in esenta, martorii sunt recomandati pentru tot. Asadar, fiecare sa fie insotit de cineva la vizite, de o concubina, de un vecin etc.
Adica, am ajuns la concluzia acum, tatal procedeaza bine si mama nu. :)