De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Doamnă dragă, aveţi autoritate părintească comună? Aveţi! Atunci poate el merge la medicul de familie al copilului şi să ceară acea trimitere. Dacă o primeşte, nimeni nu vă împiedică să mergeţi şi dvs. cu el , când duce copilul la control, acolo unde vrea.Un an de zile, copilul meu avea picioarele strâmbe (în mintea lşui!) şi m-a terorizat cu asta, până la urmă am ajuns să cred că eu nu văd bine că picioarele sunt drepte, am mers cu copilul la ortoped şi mi-a spus mie că sunt plecată de acasă :( dacă vrea şi vrea, să se ocupe de problemă şi să plătească consultaţia! Este posibil ca medicul pediatru să nici nu-i dea trimitere, dacă consideră că nu e necesar.
Vă dau un sfat:nu vă mai opuneţi la ce vrea EL, vrea consiliere, da, consiliere să fie, dar să fie şi el prezent, să participe, fără consoartă! Vrea la medic, hai, ocupă-te de problemă, avem autoritate părintească comună! La fel, fără prietena! Face reclamaţie şi vin la dvs. autorităţile, da, să vină, sunteţi bucuroasă că au venit, să vadă realitatea şi le cereţi chiar dvs. ajutorul!Nu refuzaţi nimic ce vine din partea autorităţilor! Nu vrea copilul să plece cu el? Cereţi dvs. consiliere la DGASPC, să convingă ei copilul să meargă, dvs. aţi făcut tot ce v-a stat în putinţă şi nu aţi reuşit! Astfel, îşi pierde efectul chiar executarea silită, fiindcă aţi consiliat copilul înainte de apariţia executorului! Dacă cei de la DGASPC nu reuşesc să convingă copilul, nici după executarea silită nu vor reuşi!
Ar trebui să-l solicitaţi pe domnul tată la un curs de înot, de exemplu, să ducă copilul şi să plătească cursul;sau la tenis, ce spune domnul, se bagă-nu trebuie decât un echipament, racheta, bani pentru curs şi timp, de dus-adus copilul! Încercaţi!
Trăiţi-vă viaţa, nu puneţi la suflet ceea ce vă spune.
multumesc mult,vad ca nu sunt singura in acest gen de probleme , o sa va urmez multe din sfaturi. Nu stiu cum voi scapa de concubina,am fost impreuna la medic si aia a mers si ea,ca o.............
Daca individa merge peste tot cu exu inseamna ca nu are incredere in el.
Va faceti singura viata mai grea, nu o mai bagati in seama, ignorati-o, nu o veti mai vedea decat atunci cand se va plictisi el de ea.
ati incercat sa purtati o discutie in afara DGASPC, IPJ cu fostul? Sau cu ambii daca fostul e legat ombilical de actuala partenera? Dvs i-ati facut pana in prezent vreo plangere fostului? Sau doar concubinei?
Numai daca obtine un ordin de restrictie ar putea sa ii interzica accesul concubinei langa copil dar nu il va obtine deoarece nu ii poate interzice partenerei ex-ului sa se implice in cresterea copilului. Obtinerea ordinului de restrictie se poate obtine numai in cazul in care demonstreaza ca viata ei si a copilului sunt in pericol.