avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Dupa mine nu e o problema juridica, ci psihologica. mergeti la un psiholog care sa va ajute sa faceti fata situatiei.
Cat despre concubina, din punctul meu de vedere, ea trebuie sa fie prezenta macar din cand in cand. problema este ca dv. o detestati pe aceasta femeie in particular, insa e perfect normal, indicat si sanatos ca un copil sa cunoasca anturajul, rudele si relatiile stabile ale parintilor sai.

De aceea spun, nu e o problema juridica si puteti sa va folositi de ea. Vorbiti ceva cu attal, sunati doamna si-i comunicati ca s-a discutat asta si sa ajute si ea la obtinerea trimiterii d ela medic. O sunati sa stea cu copilul, daca tatal merge la munte sunati sa verificati daca vine si ea. Cat timp fugiti de ea, atata timp o va folosi impotriva dv.
Copilul incepe a refuza vizita tatalui si pentru ca simte ca va tradeaza mergand la cealalta. Si aici, daca o fi asa au ba, tot un psiholog va poate ajuta sa intelegeti. Ca sa nu-i faceti rau copilului din cauza dv.
Mai e o chestiune, mi s-a intamplat deseori sa observ ca programe de vizitare si relatii cu copiii se intareau dupa ce parintele la care nu locuieste copilul isi gasea un partener. Care, partener, mai mamos din fire, intelegea altfel nevoia de relatie cu copilul.
Uneori, buna sau rea, relatia unui parinte cu copilul sau nu s-a rupt exact din cauza unei scorpii care l-a placut in situatia de parinte iubitor.
Acum, eu nu stiu care e situatia dv. concreta, dar sa vina la medic o persoana cu care copilul meu ar sta in vacante sau in weekenduri? Eu as fi fericita... nu vad asa un lucru rau ca se intereseaza. Trebuia sa ii dati reteta sa va cumpere medicamentele. Nu, nu in gluma sau ca luare in balon, ci realmente.
Uneori va poate ajuta sa luati o decizie buna, sa schimbati programul etc. Nu stiu ce vedeti in aceasta femeie, o fi ceva istorie, dar poate transformati in ceva bun. De aceea, va recomand un psiholog. Si lasati plangerile deoparte... nu ajuta pe nimeni.
Aveti dreptate in aproape tot ce ati scris, am fost si la psiholog ,consiliere ca parinti,acolo i s-au spus totusi ca sunt niste limite, pe care le calca in continuare,dar,..........o sa urmez sfaturile primite aici,pentru care multumesc, plangerile nu le fac eu, eu sunt parata doar.
Doamna, cred ca sunteti deosebita. :) Asa e fiecare parinte in felul sau...
Totusi, nu mergeti la psiholog cu el, caci va trage inapoi, mergeti dv. cu dv. si atat. Cand faci ceva impreuna cu un om care nu progreseaza ca nu e capabil, stagnezi si tu. In plus, in cazul dv. e mai rau, acel om va detesta atat de mult, incat e scopul lui sa va traga inapoi.
Acest lucru e distructiv si poate, cred eu, de la departare si fara sa cunosc prea multe detalii, v-ar ajuta sa va indepartati de el. Nu fizic.

Cat despre partenera sa, nu stiu cine pe cine foloseste in relatia lor, asta e de vazut. Dar e posibil ca, daca o sunati pe ea sa-i comunicati ceva despre copil, azi, maine, lucrurile sa se schimbe in favoarea dv.
Relatiile dintre oameni intra intr-un cerc. Modul in care colaboreaza, se cearta, se impaca etc. au un mers ciclic. In momentul in care nu va mai place cercul, trebuie sa identificati o actiune (a dv., mereu a dv.) cu impact suficient de puternic si pe care sa o puteti repeta asa incat sa rupa cercul si sa puna bazele altei relatii, altui cerc mai convenabil dv.

Va dau un exemplu, copilul nu vrea la gradinita (sau la scoala, sau la tati, sau la bunici), dar il duceti in fiecare dimineata. Intr-o zi, aleasa din timp sau nu, ramaneti acasa cu el. Ok, nu vrei la gradinita, stam acasa azi, e ziua noastra impreuna, e secretul nostru, nu se face decat foarte rar, dar sunt aici pentru tine si poate plansul tau ar trebui sa imi arate sa fiu langa tine, eu sunt si cand imi lipsesti si cand esti langa mine, insa doaar cu gandul... dedicarea aceasta la care nu se asteapta ar putea pune bazele unui nou cerc al plansului si al despartirii zilnice.
Sau altceva, nu stiu, depinde de copil, de relatie, de aceea actiunea care sa rupa cercul trebuie aleasa cu atentie si trebuie repetata din cand in cand, fara a fi o povara.

Apoi, ca tatal se simte bine, rau, ca amanta o sa va ajute, ca pleaca in lumea mare, acestea sunt colaterale. Dv. ar trebui sa aveti ca scop linistirea dv. care va duce la linistirea copilului si pare, dupa cum scrieti, ca aveti aceasta capacitate.

Nu iau apararea nimanui, insa am vazut amante care si-au trait maternitatea doar prin copilul celui cu care erau, care si-au trait frumusetea doar raportandu-se la fosta, am vazut soti care au considerat ca si fosta si actuala sunt ale lui, ambele, ca atata timp cat fosta ii creste copilul e tot un fel de sotie cu care nu mai sta impreuna... dedicata lui, copilului lui si atat, fara viata personala, fara a fi altceva decat dedicata lui.
Prin urmare, cand a venit ruptura a fost un soc, o debusolare totala si, mama, din a nu reusi sa faca nimic pentru ca nu-i dadea acordul, a schimbat tot: program de vizita, scoala copiilor, optionale, locuinta copiilor... el era atat de socat, ca acordul era implicit. Si da, i-a semnat acte si tot, fara proces. S-a trezit ca exista vointa si ca mama copiilor lui era un om independent, cu viata si planuri proprii si n-a stiut sa reactioneze la deciziile ei, asa ca le-a acceptat. Ruperea a fost mesaj suficient.

De aceea va spun, pentru binele dv., lucrati la modul cum acceptati dv. lucrurile, sa va fie bine dv. si copilului, sa fiti dv. impacata. A schimba lumea e doar o framantare fara rezultat.
Va doresc mult succes si multa rabdare!

:offtopic: Doamna proastasatului, va las sa scrieti orice pareri contrare ati avea, spuneti-i femeii sa se inconjoare de fotografii, inregistrari si plangeri daca doriti, fiecare are abordarea lui si e ok, insa nu e ok sa va adresati personal unui user si sa-i puricati distructiv si subiectiv mesajul, precum si sa faceti recomandari privind modul in care acesta sa isi redacteze mesajele.
Inteleg ca aveti un sentiment puternic impotriva mea, insa asta nu ajuta userul; raportat la timpul petrecut de dv. pe acest forum si la cat cunoasteti in domeniu, lipsa acestui tip de abordare personala va facea moderator pana acum, insa modul distructiva nu v-a adus decat suspendari pana acum. Asa cum a simtit userul, acela nu era un mesaj pro tata, ci pro mama.
Chiar imi pare rau ca alegeti aceasta cale, ar fi de ajutor pentru noi, pentru useri si mai ales pentru dv. sa gasiti o cale de mijloc in mesajele dv., pentru ca aveti multe de transmis, insa modul ales ne blocheaza colaborarea.
AgainistPas, am sters mesajul caci raspundea unui mesaj sters.
Multumesc pentru intelegere.
Dna draga, va treziti cu mesaje despre subiecte pe care le-ati discutat deja, deoarece (posibil!) dnul doreste sa isi confectioneze "probe" cum ca nu ati discuta ca dansul, nu i-ati oferi informatii si de aceea e nevoit sa va scrie. Sau nu asta e motivul. Nu stiu, dar e o posibilitate.
Incercati:
Sa-l inregistrati cand va vorbeste urat.
Notificati-l ca in dispozitivul hotararii nu scrie ca la program se vine cu concubina (asta inseamna:scrieti pe un ton civilizat cateva randuri pe acest subiect, in care ii puneti in vedere sa respecte hot jud intocmai, Mergeti cu scrisoarea la un exec jud si rugati-l sa o expedieze prin agent procedural. Costa intre 40 si 60 lei. Pastrati dovada pe care o veti primi de la exec. jud privind inmanarea notificarii.
Incercati sa aveti mereu martori (o prietena, un vecin etc).
Informati dgaspc-ul asupra demersurilor dvs.
Daca dnul nu are servicu din ce plateste pensie? Faptul ca nu are servicu se incadreaza in tabloul general al acestui tip de comportament. Ce sa faca si el doamna? ca se plictiseste. Asa ca va face dvs reclamatii, ca sa zica ca face si el ceva!
Dna AVLIL nu am niciun fel de sentimente fata de dvs in calitate de moderator al acestui forum. Ar fi deplasat sa am.
Ideea ca dvs va folositi de buton "sterge" imi stergeti mesajul, dupa care imi raspundeti (raspunzand practic la o postare care nu mai exista) e o premisa extrem de favorabila dvs, o totala inegalitate in dialog.
Daca dvs va pare ca eu (care i-am dat utilizatoarei urmatorul sfat, citez: "Dna draga, tatal are "un interes legitim". Concubina nu! Ei ii puteti face o plangere la politie, daca socotiti ca ar fi o idee buna! Acest "daca" trebuie bine cantarit. Plangerile intretin si alimenteaza o stare de razboi, in acelasi timp, in unele cazuri nu se poate altfel, din pacate) o sfatuiesc "distructiv", in vreme ce biata mama relateaza ca de 5 ani a fost reclamata peste tot de fostul sot, avem o opinie extrem de diferita asupra a cine si ce este distructiv.
Programul de legaturi persoanale este incuviintat tatalui, nu concubinei. Acesta, in calitate de parinte, ar trebui sa fie interesat de dorintele, sentimentele propriului copil si sa tina seama de ele (chiar si atunci cand acestea nu sunt obiective sau justificate). Daca ceea ce scrie doamna e real, adica ca acel coil se declara nemultumit ca tatal nu-si petrece timpul doar cu el, iarasi in calitate de parinte, tatal ar trebui sa inteleaga un posibil sentiment de "gelozie" al copilului (sentiment extrem de frecvent si la aparitia unui frate de ex). Daca nu tine cont, inseamna ca-l intereseaza mai mult prietena decat copilul!
Sa-i ceri mamei sa fie fericita (nici mai mult nici mai putin) ca merge la doctor impreuna cu partenera tatalui, mi se pare de un ridicol desavarsit. Fiecare dintre noi trebuie sa isi cunoasca locul si rolul si sa manifeste decenta si respect reciproc. In plus, chiar daca prezenta ta este perfect justificata in locul X, dar nedorita, un minim de bun simt ar trebui sa-ti spuna sa nu insisti. Adica nu suntem dati afara pe usa ca sa intram pe geam (tine de obraz, de educatie)
Iar daca din toate astea, dvs nu vedeti ca tatal isi distruge relatia cu copilul, iarasi e o chestiune de perspectiva.
Intrebare: ce am a pune eu pe primul loc, sentimentele mele sau pe cele ale copilului meu? Apropierea dintre copilul meu si noua/noul mea/meu partener se face cu forta sau cu timp si rabdare, lasand ca lucrurile sa vina de la sine?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
proastasatului, utilizator
proastasatului a scris:

Apropierea dintre copilul meu si noua/noul mea/meu partener se face cu forta sau cu timp si rabdare, lasand ca lucrurile sa vina de la sine?

Aveti perfecta dreptate in ce ati afirmat mai sus. In toate lucrurile trebuie sa existe o masura, un echilibru, mai ales cand vorbim de un copil. Nu este normal ca actuala partenera sa vina peste tot cu domnul, dar este normal sa existe o apropiere cu timpul exact cum ati spus, adica nu trebuie sa fuga de acasa cand vine copilul la tata, dar nici sa mearga claie peste gramada cu ei la doctor.
Sunt de parere insa ca ar fi de preferat o relatie decenta cu actualul/actuala partener/a, nu neaparat o prietenie ipocrita.
Totusi ma intriga ceva: ii spuneti doamnei adania sa fie mereu cu ea o prietena, un vecin ca martor. Ma intreb si eu daca domnul vine cu actuala partenera la program tocmai in considerarea unui sfat similar, doar ca nu are nici vecini, nici prieteni. Dar retineti ca sunt de acord cu dvs ca atitudinea lor mi se pare deplasata si mai grav daunatoare relatiei tata-copil.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)