Romulus43, tatăl copilului nu o ameninţă pe mama acestuia, ci face nişte lucruri care o enervează, cu bună ştiinţă, dar care nu sunt infracţiuni: o denigrează pe mama, vine la uşa ei cu concubina - nu e ilegal - când copilul e la tata, mereu e prezentă concubina, este de fapt un lucru normal, dar neplăcut copilului, face fel de fel de reclamaţii la autorităţi, etc. De ce oare recunosc tot acest comportament, inclusi treaba cu comunicarea, îi scrii de 2 ori un lucru şi el revine acuzator, că nu l-ai informat ?!
adania, legal, nu aveţi ce-i face.Dacă copilul nu vrea să plece în vizită la el, nu pleacă. Punct. Deocamdată, legea prevede, în caz de refuz al copilului de a pleca, consiliere psihologică, maxim 3 luni. Dumneavoastră nu trebuie să vă opuneţi programului, nici să-l influenţaţi pe copil. La consiliere, el cu guriţa lui va explica de ce nu vrea să plece la tata. Dacă dvs. nu vă opuneţi, nu are nimeni ce să vă facă.
Doamnă, citiţi hotărârea, vedeţi ce scrie acolo:se stabileşte domiciliul la mama şi urmează o adresă negru pe alb sau apare numai domiciliul la mama, fără o adresă?
Schimbarea locuintei copilului Art. 497 Cod Civil
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.
(2) In caz de neintelegere intre parinti, hotaraste instanta de tutela potrivit interesului superior al copilului, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.