avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuirea morala in legislatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuirea morala in legislatie

De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
Romulus43, tatăl copilului nu o ameninţă pe mama acestuia, ci face nişte lucruri care o enervează, cu bună ştiinţă, dar care nu sunt infracţiuni: o denigrează pe mama, vine la uşa ei cu concubina - nu e ilegal - când copilul e la tata, mereu e prezentă concubina, este de fapt un lucru normal, dar neplăcut copilului, face fel de fel de reclamaţii la autorităţi, etc. De ce oare recunosc tot acest comportament, inclusi treaba cu comunicarea, îi scrii de 2 ori un lucru şi el revine acuzator, că nu l-ai informat ?!
adania, legal, nu aveţi ce-i face.Dacă copilul nu vrea să plece în vizită la el, nu pleacă. Punct. Deocamdată, legea prevede, în caz de refuz al copilului de a pleca, consiliere psihologică, maxim 3 luni. Dumneavoastră nu trebuie să vă opuneţi programului, nici să-l influenţaţi pe copil. La consiliere, el cu guriţa lui va explica de ce nu vrea să plece la tata. Dacă dvs. nu vă opuneţi, nu are nimeni ce să vă facă.
Doamnă, citiţi hotărârea, vedeţi ce scrie acolo:se stabileşte domiciliul la mama şi urmează o adresă negru pe alb sau apare numai domiciliul la mama, fără o adresă?
Schimbarea locuintei copilului Art. 497 Cod Civil
(1) Daca afecteaza exercitiul autoritatii sau al unor drepturi parintesti, schimbarea locuintei copilului, impreuna cu parintele la care locuieste, nu poate avea loc decat cu acordul prealabil al celuilalt parinte.
(2) In caz de neintelegere intre parinti, hotaraste instanta de tutela potrivit interesului superior al copilului, luand in considerare concluziile raportului de ancheta psihosociala si ascultandu-i pe parinti. Ascultarea copilului este obligatorie, dispozitiile art. 264 fiind aplicabile.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Martonze, utilizator
Nu e nici hartuire în sensul codului penal și nici amenințare.
Ce a reclamat ca nu ați zis?
Ignorati-l, lucrurile se așează în timp, își distruge singur relația cu fiul sau.
Îl puteți chema la o mediere sau la.psiholog :), poate ajungeți la înțelegere, la un.pact de neagresiune.
Incercati sa-l ignorati. Nu-i mai raspundeti exului la mesaje, nici la amenintari. Vedeti-va de viata. Are un termen de vizita la copil pe care trebuie sa-l respecte. In rest cu cat il bagati dvs. in seama cu atat el va sicaneaza mai mult. Daca va gasiti ceva mai bun de lucru in alta parte anuntati-l printr-un mesaj si plecati. El doar trebuie sa fie instiintat. Oricum dupa cum il descrieti dvs. nu o sa se prezinte nici la mediere si cu atat mai putin la psiholog. De fiecare data veti rezolva lucrurile in ceea ce-l priveste in instanta.
Dna draga, tatal are "un interes legitim". Concubina nu! Ei ii puteti face o plangere la politie, daca socotiti ca ar fi o idee buna! Acest "daca" trebuie bine cantarit. Plangerile intretin si alimenteaza o stare de razboi, in acelasi timp, in unele cazuri nu se poate altfel, din pacate.
Unele femei sunt intr-atat de lipsite de demnitate si de educatie incat n-au nicio problema sa se plaseze ca musca in...calului, sau precum...etnicul...pe care il dai afara pe usa si el se intoarce pe geam!
Asa cum spunea un moderator isi va distruge relatia cu copilul. Daca copilul in acest context, nu mai doreste sa mearga la el, probabil ca tatal isi doreste mai mult prezenta concubinei, din moment ce incearca sa o bage pe gat, chiar si la acest pret.
Este bine sa scrieti la DGASPC, ca sa ramana scris, ca tatal nu le-a urmat sfatul cu privire la concubina. Caci altfel, tot dvs ajungeti cu copilul la consiliere, motivat de refuzul de a mai merge la tata, desi problema e la tata nu la dvs sau la copil.
Cand si daca copilul refuza sa mearga la tata, asigurati-va ca aveti martori, caci altfel, precum va spuneam, dvs veti fi cea vinovata!
Cititi cu atentie L257/2013 si achitati-va atent de obligatiile care va revin. Printre ele nu se numara sa-i raspundeti la nesfarsite mesaje (daca e cazul), nici sa o primiti pe aceasta in casa, cand tatal vine sa ia copilul. Dvs aveti obligatia de a respecta programul de vizitare, asa cum este acesta prevazut in dispozitiv.
Daca domnul isi petrece timpul pe la usa dvs si in corespondenta cu dvs cred ca tare indragostit mai e de concubina! Si, la randul ei, concubina simte, si de aia isi doreste ca prezenta ei sa fie permanenta, si totodata, sa se asigure ca poate supraveghea orice interactiune dintre dvs si exul! Exul o aduce peste tot, ca sa-i ofere concubinei asigurarile necesare (si pe care aceasta nu le simte si de aceea le si pretinde), iar pe de alta parte, o aduce, ca sa se auto convinga si pe sine de cat ii e de bine si de cat e de indragostit! Ce sa zic, mare fericire si incredere in ograda celor doi!!!
Teama de fosta, mama copilului, e vizibila! Daca s-ar casatori si ar face si concubina un copil, probabil s-ar mai linisti!
Nu au cum se casatori,concubina primeste o pensie de sot supravietuitor din Spania!!!!
Cat despre plangeri,au fost,a fost chemata la ipj,la dgaspc,i s-a spus ,, inapoi!!,....si,ce?
Acum i-a venit feispraviostului sa insiste ma ma sacaie sa cer EU trimitere de la dr de familie al copilului pt o anume dr,...ca sa se asigure el, ca nu arei pieptul iesit in afara,..........citez...ca cand avea o luna,avea pieptul........samd,,.....am avut discutia asta de 2 ori,i-am spus sa isi vada de treburi,ca nu e nimeni prostul lui la dispozitie ultima data miercuri,ca vineri sa primesc mesaj,.....,, cand a ramas sa ii aduc trimiterea aia de care a spus el?
Credeti=ma, voi ce ma ajutati cu pareri si sfaturi aici,ca mi s-a facut rau de nervi.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Se poate scoate tatal de pe certificatul de nastere cristineearec cristineearec va deranjez cu o intrebare. in urma unei relatii de concubinaj a rezultat un copil pe care l-am recunoscut. acum dupa 10 ani fosta concubina vrea sa ma stearga ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se ocupa de copil angella8 angella8 buna seara, am si eu cateva intrebari, daca ma poate ajuta si pe mine cineva. sunt divortata de aproape 4 ani, am o fetita de 9 ani, tatal plateste o pensie ... (vezi toată discuția)