De ani de zile am probleme cu fostul sot,mai ales cu comportamentul acestuia, in ce sens: imi vorbeste urat,ma denigreaza in fata copilului, imi baga concubina pe gat,atat mie cat si copilului,vine cu ea la domiciliul meu de fiecare data cand vine dupa copil, este prezenta incontinuu la domiciliul lui cat merge copilul acolo,desi au fost probleme grave din aceasta cauza,copilul i=a cerut de nenumarate ori sa stea doar cu el,dat fiind ca fostul nu a luat in seama ,copilul a refuzat sa mai mearga la el si m-am trezit reclamata eu la politie si cu dosar la procuratura, a venit cu concubina inclusiv la usa apart unde locuiesc cu copilul, din aceste cauze au fost discutii si la IPJ,si la DGASPC, unde i s-a pus in vedere ca nu are ce cauta respectiva continuu peste noi,dar degeaba.
Ma deranjeaza cu fel de fel de mesaje in bataie de joc,discut ceva cu el,de 2 ori,ma trezesc cu mesaj cu acelasi subiect,desi au fost discutii deja, am fost reclamata peste tot,in 5 ani,, asistenta sociala, centrul impotriva maltratarii minorilor, executor judecatoresc,politie, instanta..................precizez ca copilul imi este incredintat spre crestere si educare si din acest an,avem custodie comuna,pana acum a fost exclusiva mie.
De asemeni nu are un loc de munca stabil, a fost vanzator cat au fost termene la proces apoi a lasat serviciul,este intretinut de concubina si ce este mai important, tracaseaza psihic baiatul ,ii impune diferite lucruri,in favoarea fostului,evident,ca asa este obligat sa faca,inclusiv ca la 10 ani,pe care ii va implini la anul,este obligat sa mearga in instanta,copilul,sa declare diferite lucruri in favoarea lui.
La majoritatea acestor institutii s-a vazut acest comportament al fostului,de umilire,de sicanare,de bataie de joc,replica fiind ,, vai doamna,face anume sa va enerveze, cu intentie;;..............si atat.
Rog din inima un ajutor,pot face ceva? precizez ca eu sunt singura,arat binisor,am servici in administratie si un apartament anl.
Am luat in calcul si faptul sa renunt la tot si sa plec in alt oras cu copilul, ce as putea face?
multumesc
De ce considerati ca e o instigare?? E un sfat, care poate fi urmat sau nu. Iar pensia, e "alimentara" doar in termeni, fiindca intretinerea unui copil consta in muulte aspecte. Asa cum la divort nu poate fi cuantificata vina fiecarei dintre parti, tot astfel la cresterea unui copil e greu de cuantificat contribuia fiecaruia. Parerea dvs., doamna Avlil, sugereaza ca are importanta doar suma de bani pe care o aloca fiecare parinte? Cum cuantifica contributia parintele care e acolo mereu, cu grija pentru copil, chiar daca suma de bani cheltuita e diferita? De regula, tot parintele care are in grija copilul chletuie mai mult si nici macar nu tine evidenta.
La ce instig, doamna? La o viata stabila, armonioasa si fericita? Sa-mi fie cu iertare atunci, nu asta a fost intentia mea. Daca vorbim dupa statistici, atunci ar trebui sa se anuleze chiar de azi acest Cod care nu tine cont decat de situatii ideale si nu de realitatea in care traim si care transforma copilul in cea mai simpla modalitate de a sicana persoana de care te-ai despartit si uita complet de copilul care nu se poate apara singur din pacate...
Este imoral sa tai legaturile cu un tata implicat, care isi ia in serios si obligatiile nu numai drepturile si care nu isi bate joc ani in sir de mama copilului. Este adevarat. Dar pe acest site nu prea discutam despre astfel de cazuri din pacate.
Pensia alimentara se plateste la fel, lunar, indiferent unde sta sau cu cine copilul. Nu mai faceti concesii de niciun fel ca nu sunt in avantajul copilului.
Pensia alimentara se plateste copilului, nu celui care are copilul. Daca copilul nu mai este la persoana respectiva, de ce sa mai primeasca banii dedicati copilului?
Oare e corect ca in perioada in care are copilul la el parintele respectiv sa plateasca si pensie alimentara si sa aiba si cheltuieli legate de micut?????
Nu, nu ar fi corect. Din contra, daca copilul sta o luna la tata, in luna respectiva mama ar trebui sa plateasca o suma de bani tatalui. Si ar trebui sa o plateasca pentru copilul ei, nu sa vada in asta ca o suma de bani pe care o face cadou tatalui,
Concesiile sunt in avantajul copilului mai ales in aceste discutii. Daca amandoi parinti fac concezii atunci celui mic ii va fi bine. daca fiecare o tine una si buna pe-a lui atunci celui mic nu-i va fi bine.
Dat fiind faptul ca in luna august copilul sta jumatate din timp la mama si jumatate la tata, in luna respectiva nu ar trebui sa se plateasca nimic nimanui, asa ar fi corect.
Un nume trecut pe o hartie nu inseamna ca face un barbat "tata". Tata inseamna sa legeni copilul cand se trezeste noaptea speriat, sa-i canti sau sa-i citesti povesti la culcare, sa raspunzi de 1000 de ori pe zi la intrebarea "ce?", sa-i explici de ce nu trebuie sa-i fie frica de intuneric si pot continua asa pana maine daca vreti.
Nu sunt Dumnezeu si nici nu am pretins vreodata (cred ca asta se trateaza cu camasa de forta, glumind putin). Dar sunt cea care cunoaste cel mai bine copilul acesta. Mai bine decat un nume scris pe o hartie pe care nu l-a interesat acest copil si pe care nu-l intereseaza nici acum pentru ca nu s-a comunicat Hotararea pe care o poate executa silit. Acesta nu este si nu va fi niciodata un tata pentru copilul meu (opinia pe care am exprimat-o a fost pur subiectiva). Cazul meu este unul aparte, intr-adevar, dar pe acesta il cunosc cel mai bine.
Nu vreau sa sterg cu buretele ca am facut un copil, nici nu as putea de altfel si nici nu imi doresc, dar ii pot oferi copilului meu un tata adevarat. Unul pe care il iubeste si care o iubeste neconditionat de o Hotarare sau de un Program, intelegeti? Ce va alege cand va fi mare este doar treaba ei. Eu am datoria de a-i oferi o familie linistita, iubitoare si fericita alaturi de mine si sotul meu.
Este eronata impresia dvs. deoarece copilul meu are abia 1 an si 8 luni, dar are o personalitate foarte puternica si deja are simpatii si antipatii fara sa am eu vreun "merit". Si imi iubesc prea mult copilul ca sa-l intorc impotriva cuiva pe care nu-l cunoaste. Nici nu am cum sa fac asta. :)
Nu vreau să fac atac la persoană, dar cineva aici e foarte vehement împotriva celor care nu sunt de acord cu el.
Situaţiile diferă de la caz la caz. Prin "biologic"înţelegem bărbaţii care, în urma unei convieţuiri sau aventuri, au conceput un copil, nu şi l-au dorit, n-au fost alături de mamă în timpul sarcinii, în primii ani de viaţă ai copilului, când este mai greu, n-au contribuit DELOC la creşterea şi educaţia copilului, aşa cum de fapt prevede legea că ar fi obligaţiile părinţilor şi, după ani, când copilul deja poate comunica, a trecut peste greu, apar şi-şi revendică drepturile de "tată", mulţi se declară doar atunci ca taţi la Starea Civilă.
Asemenea specimene nu merită să aibă drepturi, fiindcă nu şi-au îndeplinit obligaţia legală de a asigura confortul fizic şi psihic al propriului copil.
Întreb: Dacă mama ar fi procedat la fel, ce se alegea de acel copil?
Studiile psihologice, pe care se bazează hotărârile judecătoreşti, arată rolul important al tatălui pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Ţinând cont de aceste studii, o mamă care urmează interesul superior al copilului, îi asigură copilului un tată-un bărbat care-i oferă acestuia dragoste necondiţionată, educaţie, tot ce are nevoie copilul, în lipsa şi dezinteresul total al celui cu care a fost conceput copilul.
În atari condiţii, apar "biologicii", cei cu drepturile.Stimate user, dragostea cu forţa se cheamă viol!
Referitor la pensia de întreţinere, părintele la care locuieşte copilul plăteşte întreţinerea la casă-utilităţile-chiar dacă copilul lipseşte 2 săptămâni de acasă.În plus, mulţi pretind-nu ştiu dacă e cazul şi al userului de faţă-ca mama să-i facă bagajul copilului, cu haine de schimb, pentru perioada cât va sta cu celălalt părinte.Stimată Ony, întreţinerea unui copil nu constă doar în mâncare-asta o ştiţi, că aveţi copil-copilul mai merge şi la medic, nu toate analizele sunt decontate de CAS, nu toate consultaţiile sunt decontate, de ex. electrocardiograma, de multe ori mama nu aşteaptă să-i vină rândul pentru o trimitere de la medicul de familie, că tocmai şi-a terminat medicul porţia de trimiteri, mai merge şi la cele plătite, copilul creşte, are mereu nevoie de haine noi, are nevoie de materiale pentru activităţile creative, etc., chiar aşa, cele 2 săptămâni când copilul stă la tata compensează toate aceste cheltuieli?
Sunt 100% de acord cu Maria, în interesul superior al copilului, părintele la care locuieşte copilul trebuie să-i asigure un mediu familial armonios , plin de iubire. În final, copilul simte cine-l iubeşte şi se va comporta în consecinţă.