Locuiesc intr-un apartament cu chirie intr-un bloc ANL. Nu exista asociatie de locatari, deoarece proprietar este primaria. Luna trecuta am fost sa intreb persoana care strange taxele de pe scara daca pot plati jumatate din cheltuielile lunare si mi-a raspuns afirmativ, spunandu-mi ca imi da un inscris prin care atesta ca am platit jumatate din suma. Dorinta mea de a plati jumatate din cheltuieli este datorita faptului ca am intentat proces de divort sotiei si ma gandesc ca de atatia ani (peste 12 ani) in care am platit doar eu cheltuielile respective ar trebui sa plateasca si sotia care locuieste in acelasi apartament si foloseste aceleasi utilitati, poate chiar mai mult decat mine. Astazi, 26.08.2015, am fost sa platesc jumatate din cheltuielile de pe luna iulie 2015 si persoana respectiva m-a refuzat, spunandu-mi ca ori platesc toata suma, ori raman cu toata suma la restanta. Persoana respectiva, care stie ca am intentat proces de divort sotiei, are dreptul legal de a-mi refuza incasarea partiala a cheltuielilor care au fost calculate pentru apartamentul in care locuiesc cu chirie ? Mentionez ca au mai fost restantieri pe scara, dar cu toata suma din luna / lunile anterioare. Mentionez si faptul ca cealalta jumatate poate sa o pretinda chiar de la sotie, caci eu am instiintat-o pe sotie ca voi plati jumatate din cheltuielile lunare pentru apartament. Multumesc.
Este legala forma de transmitere c/v intretinere prin mandat postal cu confirmare de primire
Transmiterea postala va asigura dovada interesului real si al bunei credinte pentru plata intretinere in eventual litigiu cu asociatia de locatari/proprietari
Daca Dumneavoastra sunteti titularul, Dumneavoastra sunteti bun de plata, primaria va va ataca pe Dumneavoastra pentru recuperarea sumei in integralitate. E treaba Dumneavoastra cum recuperati de la sotie. Daca tot ati fost casatoriti 12 ani cred ca v-ati fi putut intelege sa mergeti impreuna, fiecare cu jumatatea lui de plata, sa platiti datoria in intregime. Sau poate nu...
Suntem casatoriti de aproape 17 ani, dar am intentat proces de divort sotiei - motivele nu cred ca sunt importante aici - si de peste 12 ani platesc doar eu cheltuielile pentru intretinere (de cand ne-am mutat in apartamentul ANL). Va dati seama ca asa cum nu a platit timp de 12 ani, nu va fi de acord sa plateasca nici acum...
In relatia cu asociatia,titularul contractului este responsabil pentru plata c/v intretinere lunara
Asociatia nu este interesata de statutul proprietarului- daca este casatorit sau nu
Cum am scris si inainte, nu avem o asociatie de locatari. Exista o persoana (vecin) din scara blocului care este desemnata (mandatata) prin acordul majoritatii vecinilor de pe scara sa colecteze de la toti vecinii de pe scara sumele aferente cheltuielilor de intretinere. Eu am ales sa platesc jumatate din suma care revine apartamentului in care locuiesc inca cu sotia pana la definitivarea procesului de divort. Daca sotia doreste sa plateasca jumatatea ei de cheltuieli atunci nu exista restante. In caz contrar o sa ramanem la restante pentru luna urmatoare cu jumatate din taxe. Au existat cazuri in care au fost restantieri cu toata suma de pe luna / lunile anterioare. Eu consider ca vecinul care colecteaza sumele aferente cheltuielilor de intretinere ar trebui sa fie interesat sa colecteze cat mai multi bani pentru a plati facturile catre furnizori si nu sa refuze o plata partiala astfel incat sa nu plateasca din fondul de rulment...